You are not logged in.

#1 2022-03-16 15:48:54

lviggiani
Member
Registered: 2014-02-28
Posts: 139

[SOLVED] pipewire-pulse and raop

Hi, I would like to use pipewire-pulse with module-raop-sink and module-raop-discover.
According to official documentation, both modules should be available since version 0.3.41 and I currently have 0.3.48 installed.
https://gitlab.freedesktop.org/pipewire … p-discover

However when I try loading it I get an error

$ pactl load-module module-raop-discover
Failure: No such entity

Some old threads say to install pulseaudio-zeroconf which requires pulseaudio that conflicts with pipewire-pulse, so that's not an option.
What do I miss?
Thanks!

Last edited by lviggiani (2022-03-16 18:53:42)

Offline

#2 2022-03-16 15:51:29

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 17,610

Re: [SOLVED] pipewire-pulse and raop

The pipewire equivalent implementing these is called pipewire-zeroconf

Last edited by V1del (2022-03-16 15:54:36)

Offline

#3 2022-03-16 18:53:16

lviggiani
Member
Registered: 2014-02-28
Posts: 139

Re: [SOLVED] pipewire-pulse and raop

V1del wrote:

The pipewire equivalent implementing these is called pipewire-zeroconf

That worked, thank'you very much!

Offline

#4 2022-07-12 12:25:17

kana
Member
Registered: 2022-07-12
Posts: 2

Re: [SOLVED] pipewire-pulse and raop

It doesn't work for me, I'm getting the same error:

$ pactl load-module pipewire-zeroconf
Failure: No such entity

Any idea where to look at? Shall I open a new thread?

Offline

#5 2022-07-12 20:26:58

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 17,610

Re: [SOLVED] pipewire-pulse and raop

You should, unless the following clears it up. The package is called that, the module you load is the same as on pulse.

https://gitlab.freedesktop.org/pipewire … is/Network

Last edited by V1del (2022-07-12 20:28:22)

Offline

#6 2022-07-13 09:25:39

kana
Member
Registered: 2022-07-12
Posts: 2

Re: [SOLVED] pipewire-pulse and raop

It works, solved here as well, thank you!

Offline

#7 2022-11-22 20:44:00

lviggiani
Member
Registered: 2014-02-28
Posts: 139

Re: [SOLVED] pipewire-pulse and raop

Just for completeness:

1. Install

pipewire-zeroconf

2. load it manually:

pactl load-module module-raop-discover`

3. and/or make it permanent (you may also need to create folders and subforlders):

~/.config/pipewire/pipewire.conf.d/raop-discover.conf
context.modules = [
    {
        name = libpipewire-module-raop-discover
        args = { }
    }
]

Offline

Board footer

Powered by FluxBB