You are not logged in.

#1 2022-06-19 08:38:28

DragonDestroyer
Member
Registered: 2022-06-19
Posts: 4

Prodigy Cube 2 seems to not work

So i have freshly installed arch linux, and i cannot hear anything from my audio card, the usb link which indicates if device is connected to pc blinks so it means it works, however when using aplay -l it doesnt display it. It only display in lsusb and its displayed correctly here. What can i do to change my card from usb device to sound card device?

Offline

#2 2022-06-19 10:26:02

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 16,418

Re: Prodigy Cube 2 seems to not work

Welcome to the boards

Can you post, in code tags

aplay -lL
lsusb -vd $pid:$vid
sudo dmesg | grep -iE 'snd|sof'
pacman -Qs alsa

replace $pid $vid accordingly.

Last edited by V1del (2022-06-19 10:30:25)

Offline

#3 2022-06-19 10:37:18

DragonDestroyer
Member
Registered: 2022-06-19
Posts: 4

Re: Prodigy Cube 2 seems to not work

aplay -lL

**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 1: NVidia [HDA NVidia], device 3: HDMI 0 [MSI MAG271R]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: NVidia [HDA NVidia], device 7: HDMI 1 [HDMI 1]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: NVidia [HDA NVidia], device 8: HDMI 2 [HDMI 2]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: NVidia [HDA NVidia], device 9: HDMI 3 [HDMI 3]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: NVidia [HDA NVidia], device 10: HDMI 4 [HDMI 4]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: NVidia [HDA NVidia], device 11: HDMI 5 [HDMI 5]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 2: Zero [Thronmax MDrill Zero], device 0: USB Audio [USB Audio]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0 

lsusb -vd

Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 018: ID 262a:1801 SAVITECH Corp. PRODIGY CUBE2
Bus 001 Device 008: ID 1462:7b18 Micro Star International MYSTIC LIGHT 
Bus 001 Device 014: ID 1532:007e Razer USA, Ltd RC30-030502 Mouse Dock
Bus 001 Device 013: ID 1532:007b Razer USA, Ltd RC30-0305 Gaming Mouse Dongle [Viper Ultimate (Wireless)]
Bus 001 Device 006: ID 05e3:0610 Genesys Logic, Inc. Hub
Bus 001 Device 007: ID 1462:3fa4 Micro Star International MSI Gaming Controller
Bus 001 Device 005: ID 05e3:0610 Genesys Logic, Inc. Hub
Bus 001 Device 003: ID 0d8c:0046 C-Media Electronics, Inc. Thronmax MDrill Zero
Bus 001 Device 012: ID 1b1c:0c08 Corsair H80i v2
Bus 001 Device 010: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. Hub
Bus 001 Device 002: ID 04d9:a293 Holtek Semiconductor, Inc. OBINS
AnnePro2
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

sudo dmesg | grep -iE 'snd|sof'

[    0.189616] pps_core: Software ver. 5.3.6 - Copyright 2005-2007 Rodolfo Giometti <giometti@linux.it>
[    0.248992] PCI-DMA: Using software bounce buffering for IO (SWIOTLB)
[    0.248993] software IO TLB: mapped [mem 0x0000000071c00000-0x0000000075c00000] (64MB)
[    1.911657] snd_hda_intel 0000:00:1f.3: enabling device (0000 -> 0002)
[    1.913830] snd_hda_intel 0000:01:00.1: enabling device (0000 -> 0002)
[    1.913998] snd_hda_intel 0000:01:00.1: Disabling MSI
[    1.914001] snd_hda_intel 0000:01:00.1: Handle vga_switcheroo audio client
[    2.140294] snd_hda_intel 0000:01:00.1: bound 0000:01:00.0 (ops nv50_audio_component_bind_ops [nouveau])
[    2.929020] snd_hda_intel 0000:00:1f.3: azx_get_response timeout, switching to polling mode: last cmd=0x200f0000
[    3.228363] usbcore: registered new interface driver snd-usb-audio
[    3.932007] snd_hda_intel 0000:00:1f.3: No response from codec, disabling MSI: last cmd=0x200f0000
[    4.935990] snd_hda_intel 0000:00:1f.3: azx_get_response timeout, switching to single_cmd mode: last cmd=0x200f0000
[    4.954372] snd_hda_codec_realtek hdaudioC0D0: autoconfig for ALC892: line_outs=3 (0x14/0x15/0x16/0x0/0x0) type:line
[    4.954375] snd_hda_codec_realtek hdaudioC0D0:    speaker_outs=0 (0x0/0x0/0x0/0x0/0x0)
[    4.954376] snd_hda_codec_realtek hdaudioC0D0:    hp_outs=1 (0x1b/0x0/0x0/0x0/0x0)
[    4.954377] snd_hda_codec_realtek hdaudioC0D0:    mono: mono_out=0x0
[    4.954378] snd_hda_codec_realtek hdaudioC0D0:    dig-out=0x1e/0x0
[    4.954378] snd_hda_codec_realtek hdaudioC0D0:    inputs:
[    4.954379] snd_hda_codec_realtek hdaudioC0D0:      Front Mic=0x19
[    4.954380] snd_hda_codec_realtek hdaudioC0D0:      Rear Mic=0x18
[    4.954381] snd_hda_codec_realtek hdaudioC0D0:      Line=0x1a
[    4.958012] snd_hda_codec_realtek hdaudioC0D0: rates == 0 (nid=0x8, val=0x0, ovrd=1)
[    4.958013] snd_hda_codec_realtek hdaudioC0D0: fail to setup default for PCM ALC892 Analog
[    4.958016] snd_hda_codec_realtek: probe of hdaudioC0D0 failed with error -5
[    4.959766] snd_hda_codec_realtek hdaudioC0D0: autoconfig for ALC892: line_outs=3 (0x14/0x15/0x16/0x0/0x0) type:line
[    4.959768] snd_hda_codec_realtek hdaudioC0D0:    speaker_outs=0 (0x0/0x0/0x0/0x0/0x0)
[    4.959769] snd_hda_codec_realtek hdaudioC0D0:    hp_outs=1 (0x1b/0x0/0x0/0x0/0x0)
[    4.959770] snd_hda_codec_realtek hdaudioC0D0:    mono: mono_out=0x0
[    4.959771] snd_hda_codec_realtek hdaudioC0D0:    dig-out=0x1e/0x0
[    4.959772] snd_hda_codec_realtek hdaudioC0D0:    inputs:
[    4.959772] snd_hda_codec_realtek hdaudioC0D0:      Front Mic=0x19
[    4.959773] snd_hda_codec_realtek hdaudioC0D0:      Rear Mic=0x18
[    4.959774] snd_hda_codec_realtek hdaudioC0D0:      Line=0x1a
[    4.963167] snd_hda_codec_realtek hdaudioC0D0: rates == 0 (nid=0x8, val=0x0, ovrd=1)
[    4.963169] snd_hda_codec_realtek hdaudioC0D0: fail to setup default for PCM ALC892 Analog
[    4.963172] snd_hda_codec_realtek: probe of hdaudioC0D0 failed with error -5
[    4.964868] snd_hda_codec_generic hdaudioC0D0: autoconfig for Generic: line_outs=3 (0x14/0x15/0x16/0x0/0x0) type:line
[    4.964870] snd_hda_codec_generic hdaudioC0D0:    speaker_outs=0 (0x0/0x0/0x0/0x0/0x0)
[    4.964872] snd_hda_codec_generic hdaudioC0D0:    hp_outs=1 (0x1b/0x0/0x0/0x0/0x0)
[    4.964873] snd_hda_codec_generic hdaudioC0D0:    mono: mono_out=0x0
[    4.964873] snd_hda_codec_generic hdaudioC0D0:    dig-out=0x1e/0x0
[    4.964874] snd_hda_codec_generic hdaudioC0D0:    inputs:
[    4.964875] snd_hda_codec_generic hdaudioC0D0:      Front Mic=0x19
[    4.964876] snd_hda_codec_generic hdaudioC0D0:      Rear Mic=0x18
[    4.964876] snd_hda_codec_generic hdaudioC0D0:      Line=0x1a
[    4.967958] snd_hda_codec_generic hdaudioC0D0: rates == 0 (nid=0x8, val=0x0, ovrd=1)
[    4.967959] snd_hda_codec_generic hdaudioC0D0: fail to setup default for PCM Generic Analog
[    4.967961] snd_hda_codec_generic: probe of hdaudioC0D0 failed with error -5
[    4.967965] snd_hda_intel 0000:00:1f.3: Cannot probe codecs, giving up

pacman -Qs alsa

local/alsa-card-profiles 1:0.3.52-2
    Low-latency audio/video router and processor - ALSA card profiles
local/alsa-firmware 1.2.4-2
    Firmware binaries for loader programs in alsa-tools and hotplug firmware loader
local/alsa-lib 1.2.7.1-1
    An alternative implementation of Linux sound support
local/alsa-plugins 1:1.2.7.1-1
    Additional ALSA plugins
local/alsa-topology-conf 1.2.5.1-1
    ALSA topology configuration files
local/alsa-ucm-conf 1.2.7.1-1
    ALSA Use Case Manager configuration (and topologies)
local/alsa-utils 1.2.7-1
    Advanced Linux Sound Architecture - Utilities 

Offline

#4 2022-06-19 10:44:07

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 16,418

Re: Prodigy Cube 2 seems to not work

Nothing really conclusive and a short googler suggest that the Cube 2 is not actually USB class compliant and thus might be expected to be broken. Can you post the lsusb showing exact device information,

sudo lsusb -vd 262a:1801

Offline

#5 2022-06-19 10:52:52

DragonDestroyer
Member
Registered: 2022-06-19
Posts: 4

Re: Prodigy Cube 2 seems to not work

ok here u are

 Bus 001 Device 018: ID 262a:1801 SAVITECH Corp. PRODIGY CUBE2
Device Descriptor:
  bLength                18
  bDescriptorType         1
  bcdUSB               1.10
  bDeviceClass            0 
  bDeviceSubClass         0 
  bDeviceProtocol         0 
  bMaxPacketSize0         8
  idVendor           0x262a SAVITECH Corp.
  idProduct          0x1801 
  bcdDevice            0.01
  iManufacturer           1 GYROCOM
  iProduct                2 PRODIGY CUBE2
  iSerial                 0 
  bNumConfigurations      1
  Configuration Descriptor:
    bLength               127
    bDescriptorType         2
    wTotalLength       0x01ad
    bNumInterfaces          0
    bConfigurationValue     1
    iConfiguration          0 
    bmAttributes         0x80
      (Bus Powered)
    MaxPower              500mA
    ** UNRECOGNIZED:  24 06 09 06 01 01 02 02 00 09 24 03 02 05 06 00 09 00 09 04 02 00 00 01 02 00 00 09 04 02 01 01 01 02 00 00
    ** UNRECOGNIZED:  07 24 01 05 00 01 00
    ** UNRECOGNIZED:  17 24 02 01 02 02 10 05 00 77 01 88 58 01 80 bb 00 44 ac 00 00 7d 00
Device Status:     0x0000
  (Bus Powered) 

Offline

#6 2022-06-19 11:01:17

DragonDestroyer
Member
Registered: 2022-06-19
Posts: 4

Re: Prodigy Cube 2 seems to not work

however when i boot into live arch linux i can hear beep sounds if it may help in any way

Offline

Board footer

Powered by FluxBB