You are not logged in.

#1 2022-07-02 08:52:47

zw963
Member
Registered: 2018-06-18
Posts: 201

/usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found.

This error raised when i install VirtualBox dkms module .


Following is log:

[2022-07-02T16:24:32+0800] [ALPM] upgraded linux (5.18.1.arch1-1 -> 5.18.7.arch1-1)
[2022-07-02T16:24:34+0800] [ALPM] upgraded linux-headers (5.18.1.arch1-1 -> 5.18.7.arch1-1)
[2022-07-02T16:24:35+0800] [ALPM] upgraded linux-xanmod (5.18.4-1 -> 5.18.8-1)
[2022-07-02T16:24:37+0800] [ALPM] upgraded linux-xanmod-headers (5.18.4-1 -> 5.18.8-1)
[2022-07-02T16:24:37+0800] [ALPM] transaction completed
[2022-07-02T16:24:38+0800] [ALPM] running '30-systemd-update.hook'...
[2022-07-02T16:24:38+0800] [ALPM] running '60-depmod.hook'...
[2022-07-02T16:24:41+0800] [ALPM] running '70-dkms-install.hook'...
[2022-07-02T16:24:41+0800] [ALPM-SCRIPTLET] ==> dkms install --no-depmod vboxhost/6.1.34_OSE -k 5.18.7-arch1-1
[2022-07-02T16:24:51+0800] [ALPM-SCRIPTLET] /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found
[2022-07-02T16:24:51+0800] [ALPM-SCRIPTLET] /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found
[2022-07-02T16:24:51+0800] [ALPM-SCRIPTLET] /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found
[2022-07-02T16:24:51+0800] [ALPM-SCRIPTLET] ==> dkms install --no-depmod vboxhost/6.1.34_OSE -k 5.18.8-xanmod1-1
[2022-07-02T16:25:06+0800] [ALPM-SCRIPTLET] /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found
[2022-07-02T16:25:06+0800] [ALPM-SCRIPTLET] /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found
[2022-07-02T16:25:06+0800] [ALPM-SCRIPTLET] /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found
[2022-07-02T16:25:06+0800] [ALPM-SCRIPTLET] ==> depmod 5.18.8-xanmod1-1
[2022-07-02T16:25:08+0800] [ALPM-SCRIPTLET] ==> depmod 5.18.7-arch1-1

Offline

#2 2022-07-02 09:24:31

hifi25nl
Member
Registered: 2011-05-07
Posts: 263

Re: /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found.

same here with all dkms modules

Offline

#3 2022-07-02 09:26:32

hifi25nl
Member
Registered: 2011-05-07
Posts: 263

Re: /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found.

Is this a right solution?

sudo ln -s /usr/bin/sha512sum /usr/bin/sha512

Offline

#4 2022-07-02 09:38:38

mystiquewolf
Member
Registered: 2021-10-25
Posts: 17

Re: /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found.

I wonder if failing to calculate the sha prevented dkms from building/installing the module, or it's simply a warning that it couldn't be verified...


Your device could make a difference. You can help: https://join.worldcommunitygrid.org

Offline

#5 2022-07-02 10:06:31

dom0
Member
Registered: 2013-02-16
Posts: 39

Re: /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found.

The real problem here is that $sign_file is empty in that spot:

                    eval $sign_file sha512 $mok_signing_key $mok_certificate "$built_module"

So it tries to sign the modules, but doesn't have an signing tool to do it. Hence the error. This is guarded by an if $do_signing, which seems to be erroneously set to 1 here.

Offline

#6 2022-07-02 11:40:14

lenhuppe
Member
From: New Hampshire USA
Registered: 2018-12-10
Posts: 272
Website

Re: /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found.

mystiquewolf wrote:

I wonder if failing to calculate the sha prevented dkms from building/installing the module, or it's simply a warning that it couldn't be verified...

Its a warning as evidenced by the fact that I can compile the OpenZFS module and my system boots fine afterwards:

(3/6) Install DKMS modules
==> dkms install --no-depmod zfs/2.1.5 -k 5.15.51-1-lts
/usr/bin/dkms: line 1033: sha512: command not found
/usr/bin/dkms: line 1033: sha512: command not found
/usr/bin/dkms: line 1033: sha512: command not found
/usr/bin/dkms: line 1033: sha512: command not found
/usr/bin/dkms: line 1033: sha512: command not found
/usr/bin/dkms: line 1033: sha512: command not found
/usr/bin/dkms: line 1033: sha512: command not found
/usr/bin/dkms: line 1033: sha512: command not found
/usr/bin/dkms: line 1033: sha512: command not found
==> depmod 5.15.51-1-lts
(4/6) Updating linux initcpios...
==> Building image from preset: /etc/mkinitcpio.d/linux-lts.preset: 'default'
  -> -k /boot/vmlinuz-linux-lts -c /etc/mkinitcpio.conf -g /boot/initramfs-linux-lts.img
==> Starting build: 5.15.51-1-lts
  -> Running build hook: [base]
  -> Running build hook: [udev]
  -> Running build hook: [autodetect]
  -> Running build hook: [modconf]
  -> Running build hook: [block]
==> WARNING: Possibly missing firmware for module: xhci_pci
  -> Running build hook: [keyboard]
  -> Running build hook: [zfs]
  -> Running build hook: [filesystems]
  -> Running build hook: [fsck]
==> Generating module dependencies
==> Creating zstd-compressed initcpio image: /boot/initramfs-linux-lts.img
==> Image generation successful

More at at Reddit

Last edited by lenhuppe (2022-07-02 11:55:15)


Why do we drive on the parkway and then park in the driveway?

Offline

#7 2022-07-02 12:09:15

lenhuppe
Member
From: New Hampshire USA
Registered: 2018-12-10
Posts: 272
Website

Re: /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found.

hifi25nl wrote:

Is this a right solution?

sudo ln -s /usr/bin/sha512sum /usr/bin/sha512

Tried it with the LTS kernel and the OpenZFS module and it appears to work.


Why do we drive on the parkway and then park in the driveway?

Offline

#8 2022-07-03 06:02:53

archlinuxforever
Member
Registered: 2015-06-18
Posts: 83

Re: /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found.

hifi25nl wrote:

Is this a right solution?

sudo ln -s /usr/bin/sha512sum /usr/bin/sha512

I have the same issue and I tried your solution. It works fine, but I think before reboot you need to reinstall linux:

$ sudo pacman -S linux

and linux-lts if you have it installed:

$ sudo pacman -S linux-lts

Offline

#9 2022-07-03 10:11:01

Scimmia
Fellow
Registered: 2012-09-01
Posts: 11,661

Re: /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found.

A symlink does NOT work fine! It's not trying to run sha512sum, it's trying to use sha512 as an argument for something else. All it did was silence a harmless error that did nothing anyway.

Offline

#10 2022-07-03 11:04:04

sh1sh1n11
Member
Registered: 2022-06-27
Posts: 1

Re: /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found.

I found this issue on GitHub regarding the same.

https://github.com/dell/dkms/issues/229

Offline

#11 2022-07-03 12:10:45

lenhuppe
Member
From: New Hampshire USA
Registered: 2018-12-10
Posts: 272
Website

Re: /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found.

Scimmia wrote:

A symlink does NOT work fine! It's not trying to run sha512sum, it's trying to use sha512 as an argument for something else. All it did was silence a harmless error that did nothing anyway.

You are spot on. I found the bug report on github but a fix is beyond my programming ability.

Any thoughts on what to do while waiting for a fix?

As a precaution I disabled all updates requiring dkms.

Last edited by lenhuppe (2022-07-03 12:12:55)


Why do we drive on the parkway and then park in the driveway?

Offline

#12 2022-07-03 12:20:34

progandy
Member
Registered: 2012-05-17
Posts: 5,211

Re: /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found.

lenhuppe wrote:

Any thoughts on what to do while waiting for a fix?

Just ignore the warning. If you haven't compiled a custom kernel, then you cannot use module signatures for dkms modules anyways. It doesn't matter that this command fails here.


| alias CUTF='LANG=en_XX.UTF-8@POSIX ' |

Offline

#13 2022-07-04 08:41:08

icar
Member
From: Catalunya
Registered: 2020-07-31
Posts: 467

Re: /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found.

[2022-07-04T10:08:45+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> dkms install --no-depmod magewell-pro-capture/4285 -k 5.15.52-1-lts
[2022-07-04T10:08:45+0200] [ALPM-SCRIPTLET] Deprecated feature: REMAKE_INITRD
[2022-07-04T10:08:49+0200] [ALPM-SCRIPTLET] /usr/bin/dkms: línia 1033: sha512: no s'ha trobat l'ordre
[2022-07-04T10:08:49+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> dkms install --no-depmod magewell-pro-capture/4285 -k 5.18.9-arch1-1
[2022-07-04T10:08:49+0200] [ALPM-SCRIPTLET] Deprecated feature: REMAKE_INITRD
[2022-07-04T10:08:53+0200] [ALPM-SCRIPTLET] /usr/bin/dkms: línia 1033: sha512: no s'ha trobat l'ordre
[2022-07-04T10:08:54+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> depmod 5.18.9-arch1-1
[2022-07-04T10:08:55+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> depmod 5.15.52-1-lts
[2022-07-04T10:08:56+0200] [ALPM] running '90-mkinitcpio-install.hook'...
[2022-07-04T10:08:56+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Building image from preset: /etc/mkinitcpio.d/linux-lts.preset: 'default'
[2022-07-04T10:08:56+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> -k /boot/vmlinuz-linux-lts -c /etc/mkinitcpio.conf -g /boot/initramfs-linux-lts.img
[2022-07-04T10:08:56+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Starting build: 5.15.52-1-lts
[2022-07-04T10:08:56+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [systemd]
[2022-07-04T10:08:57+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [sd-plymouth]
[2022-07-04T10:08:58+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [keyboard]
[2022-07-04T10:08:59+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: Possibly missing firmware for module: xhci_pci
[2022-07-04T10:09:00+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [autodetect]
[2022-07-04T10:09:00+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [sd-vconsole]
[2022-07-04T10:09:00+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [modconf]
[2022-07-04T10:09:00+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [block]
[2022-07-04T10:09:01+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [sd-encrypt]
[2022-07-04T10:09:01+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: Possibly missing firmware for module: qat_4xxx
[2022-07-04T10:09:03+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [filesystems]
[2022-07-04T10:09:03+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [fsck]
[2022-07-04T10:09:04+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Generating module dependencies
[2022-07-04T10:09:04+0200] [ALPM-SCRIPTLET] depmod: WARNING: could not open modules.builtin.modinfo at /tmp/mkinitcpio.rjGXnD/root/lib/modules/5.15.52-1-lts: No such file or directory
[2022-07-04T10:09:04+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Creating zstd-compressed initcpio image: /boot/initramfs-linux-lts.img
[2022-07-04T10:09:05+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Image generation successful
[2022-07-04T10:09:05+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Building image from preset: /etc/mkinitcpio.d/linux-lts.preset: 'fallback'
[2022-07-04T10:09:05+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> -k /boot/vmlinuz-linux-lts -c /etc/mkinitcpio.conf -g /boot/initramfs-linux-lts-fallback.img -S autodetect
[2022-07-04T10:09:05+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Starting build: 5.15.52-1-lts
[2022-07-04T10:09:05+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [systemd]
[2022-07-04T10:09:06+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [sd-plymouth]
[2022-07-04T10:09:07+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [keyboard]
[2022-07-04T10:09:07+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: Possibly missing firmware for module: xhci_pci
[2022-07-04T10:09:09+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [sd-vconsole]
[2022-07-04T10:09:09+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [modconf]
[2022-07-04T10:09:09+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [block]
[2022-07-04T10:09:09+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: Possibly missing firmware for module: bfa
[2022-07-04T10:09:10+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: Possibly missing firmware for module: qla2xxx
[2022-07-04T10:09:10+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: Possibly missing firmware for module: aic94xx
[2022-07-04T10:09:10+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: Possibly missing firmware for module: qla1280
[2022-07-04T10:09:10+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: Possibly missing firmware for module: wd719x
[2022-07-04T10:09:10+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: Possibly missing firmware for module: qed
[2022-07-04T10:09:12+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [sd-encrypt]
[2022-07-04T10:09:12+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: Possibly missing firmware for module: qat_4xxx
[2022-07-04T10:09:13+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [filesystems]
[2022-07-04T10:09:14+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [fsck]
[2022-07-04T10:09:16+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Generating module dependencies
[2022-07-04T10:09:16+0200] [ALPM-SCRIPTLET] depmod: WARNING: could not open modules.builtin.modinfo at /tmp/mkinitcpio.ty61Up/root/lib/modules/5.15.52-1-lts: No such file or directory
[2022-07-04T10:09:16+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Creating zstd-compressed initcpio image: /boot/initramfs-linux-lts-fallback.img
[2022-07-04T10:09:16+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Image generation successful
[2022-07-04T10:09:16+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Building image from preset: /etc/mkinitcpio.d/linux.preset: 'default'
[2022-07-04T10:09:16+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> -k /boot/vmlinuz-linux -c /etc/mkinitcpio.conf -g /boot/initramfs-linux.img
[2022-07-04T10:09:16+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Starting build: 5.18.9-arch1-1
[2022-07-04T10:09:17+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [systemd]
[2022-07-04T10:09:18+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [sd-plymouth]
[2022-07-04T10:09:19+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [keyboard]
[2022-07-04T10:09:19+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: Possibly missing firmware for module: xhci_pci
[2022-07-04T10:09:20+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [autodetect]
[2022-07-04T10:09:20+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [sd-vconsole]
[2022-07-04T10:09:20+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [modconf]
[2022-07-04T10:09:20+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [block]
[2022-07-04T10:09:21+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [sd-encrypt]
[2022-07-04T10:09:22+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: Possibly missing firmware for module: qat_4xxx
[2022-07-04T10:09:23+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [filesystems]
[2022-07-04T10:09:23+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [fsck]
[2022-07-04T10:09:24+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Generating module dependencies
[2022-07-04T10:09:24+0200] [ALPM-SCRIPTLET] depmod: WARNING: could not open modules.builtin.modinfo at /tmp/mkinitcpio.sCe5aO/root/lib/modules/5.18.9-arch1-1: No such file or directory
[2022-07-04T10:09:24+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Creating zstd-compressed initcpio image: /boot/initramfs-linux.img
[2022-07-04T10:09:25+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Image generation successful
[2022-07-04T10:09:25+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Building image from preset: /etc/mkinitcpio.d/linux.preset: 'fallback'
[2022-07-04T10:09:25+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> -k /boot/vmlinuz-linux -c /etc/mkinitcpio.conf -g /boot/initramfs-linux-fallback.img -S autodetect
[2022-07-04T10:09:25+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Starting build: 5.18.9-arch1-1
[2022-07-04T10:09:25+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [systemd]
[2022-07-04T10:09:26+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [sd-plymouth]
[2022-07-04T10:09:27+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [keyboard]
[2022-07-04T10:09:27+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: Possibly missing firmware for module: xhci_pci
[2022-07-04T10:09:28+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [sd-vconsole]
[2022-07-04T10:09:28+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [modconf]
[2022-07-04T10:09:28+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [block]
[2022-07-04T10:09:29+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: Possibly missing firmware for module: bfa
[2022-07-04T10:09:29+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: Possibly missing firmware for module: qla2xxx
[2022-07-04T10:09:30+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: Possibly missing firmware for module: aic94xx
[2022-07-04T10:09:30+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: Possibly missing firmware for module: qla1280
[2022-07-04T10:09:30+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: Possibly missing firmware for module: wd719x
[2022-07-04T10:09:30+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: Possibly missing firmware for module: qed
[2022-07-04T10:09:31+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [sd-encrypt]
[2022-07-04T10:09:32+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> WARNING: Possibly missing firmware for module: qat_4xxx
[2022-07-04T10:09:33+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [filesystems]
[2022-07-04T10:09:34+0200] [ALPM-SCRIPTLET]   -> Running build hook: [fsck]
[2022-07-04T10:09:35+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Generating module dependencies
[2022-07-04T10:09:36+0200] [ALPM-SCRIPTLET] depmod: WARNING: could not open modules.builtin.modinfo at /tmp/mkinitcpio.8Zsh3s/root/lib/modules/5.18.9-arch1-1: No such file or directory
[2022-07-04T10:09:36+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Creating zstd-compressed initcpio image: /boot/initramfs-linux-fallback.img
[2022-07-04T10:09:36+0200] [ALPM-SCRIPTLET] ==> Image generation successful

Can the part "depmod: WARNING: could not open modules.builtin.modinfo at /tmp/mkinitcpio.8Zsh3s/root/lib/modules/5.18.9-arch1-1: No such file or directory" be safely ignored as well?

Offline

#14 2022-07-04 08:48:08

yan12125
Member
Registered: 2017-11-01
Posts: 36

Re: /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found.

icar wrote:

Can the part "depmod: WARNING: could not open modules.builtin.modinfo at /tmp/mkinitcpio.8Zsh3s/root/lib/modules/5.18.9-arch1-1: No such file or directory" be safely ignored as well?

That's another issue - https://bugs.archlinux.org/task/75218

Offline

#15 2022-07-05 18:09:56

zw963
Member
Registered: 2018-06-18
Posts: 201

Re: /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found.

progandy wrote:
lenhuppe wrote:

Any thoughts on what to do while waiting for a fix?

Just ignore the warning. If you haven't compiled a custom kernel, then you cannot use module signatures for dkms modules anyways. It doesn't matter that this command fails here.

Is there any chance to fix it and don't report it if not need it?

Offline

#16 2022-07-05 18:24:51

progandy
Member
Registered: 2012-05-17
Posts: 5,211

Re: /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found.

zw963 wrote:

Is there any chance to fix it and don't report it if not need it?

Yes. You can set sign_file to e.g. /usr/bin/true, since you do not need a signature: https://bugs.archlinux.org/task/75212


| alias CUTF='LANG=en_XX.UTF-8@POSIX ' |

Offline

#17 2022-07-05 19:03:46

afader
Member
Registered: 2013-09-12
Posts: 162

Re: /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found.

I'm using https://wiki.archlinux.org/title/Signed_kernel_modules https://aur.archlinux.org/packages/arch-sign-modules and I switched to the github fork of mkinitcpio and did the symlink as mentioned

Offline

#18 2022-07-14 03:37:46

fizz
Member
Registered: 2021-04-22
Posts: 12

Re: /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found.

What I did as a temporary fix which will get overwritten on the next DKMS package update, I modified /usr/bin/dkms by adding "arch*" to the following case statement in subroutine "prepare_signing":

            fedora* | rhel* | ovm* | arch*)
                sign_file="/usr/lib/modules/$kernelver/build/scripts/sign-file"
                ;;
            * )
                echo "Binary sign-file not found, module won't be signed"
                ;;
        esac

Offline

#19 2022-07-14 12:05:12

dimich
Member
From: Kharkiv, Ukraine
Registered: 2009-11-03
Posts: 244

Re: /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found.

sign_file='/usr/lib/modules/${kernelver}/build/scripts/sign-file'

in /etc/dkms/framework.conf works for me.

Offline

#20 2022-07-14 16:57:53

dlesnoff
Member
Registered: 2020-03-26
Posts: 22

Re: /usr/sbin/dkms: line 1033: sha512: command not found.

DKMS got updated. The issue seems to be solved, at least in my case.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB