You are not logged in.

#1 2006-12-22 15:40:13

janwil
Member
From: Tartu, Estonia
Registered: 2003-08-15
Posts: 88

Can not boot after the last upgrade [solved]

Hi all,

I upgraded my system this morning, but when loading I get the following error:

ata2.01: failed to IDENTIFY (I/O error, err_mask=0x4)
ata2: failed to recover some devices, retrying in 5 seconds

It says so for 3 times, then continues and ends with a kernel panic.

Any idea what might have gone wrong?

Best regards,
Jan

Offline

#2 2006-12-22 17:06:03

janwil
Member
From: Tartu, Estonia
Registered: 2003-08-15
Posts: 88

Re: Can not boot after the last upgrade [solved]

Hi again,

OK, of course it was just me who did not read the news and did not update the /etc/fstab and grub/menu.lst. Now I did it, but these errors still remain:

ata2.01: failed to IDENTIFY (I/O error, err_mask=0x4)
ata2: failed to recover some devices, retrying in 5 seconds

It says so for 3 times, then continues and boots up fine.

Any idea what might have gone wrong this time?

Best regards,
Jan

Offline

#3 2006-12-23 20:16:51

janwil
Member
From: Tartu, Estonia
Registered: 2003-08-15
Posts: 88

Re: Can not boot after the last upgrade [solved]

Hi again,

Thanks to good guys on IRC, my problem is a sort of solved. The solution was basically to go back to the old IDE subsystem on my Intel box and wait until the kernel and the respective modules get more stable before trying the transition again. More precisely, I did the following:

1) in /etc/mkinitcpio.conf removed pata, sata and scsi hooks and put back the ide hook (and then of course ran mkinitcpio again);

2) in /etc/rc.conf blacklisted ata_piix and ata_generic;

3) in /etc/fstab and /boot/grub/menu.lst changed the device names back from /dev/sda* to /dev/hda*.

I hope there will be some announcement on Arch website when it will make sense to try the new system again.

Thanks to everyone who helped to sort this trouble out,
Jan

Offline

#4 2007-02-24 07:32:13

orjanp
Member
From: Tromsoe, Norway
Registered: 2004-07-03
Posts: 345

Re: Can not boot after the last upgrade [solved]

Anyone know if there is a fix for this now?

Orjanp


Ørjan Pettersen

Offline

Board footer

Powered by FluxBB