You are not logged in.

#1 2006-12-29 20:23:10

pianoplayer
Member
From: US Pacific Northwest
Registered: 2006-12-29
Posts: 8

Install won't create a swap partition

I am attempting to installl Arch64 (0.7.2 iso) as the only operating system on a computer with one SCSI hard drive.  In the cfdisk menu, it appears that I have created the following partitions of my single disk:

sda1, a 32MB boot partition
sda2, a 2GB swap partition
sda3, 20GB, intended for /
sda4, just under 100MB, intended for /home

cfdisk appears to write the partition, but when I go to specify mount points, the system fails to create a /swap partition.  The error message on VC 5 is

swapon:  /dev/sda2:  Invalid argument

What am I missing? 

There installation guide says to "make sure you loaded all needed modules if it's a SCSI, RAID, etc. device."  What modules do I need?  How do I load them?
Or is the problem something else?

Offline

#2 2006-12-29 20:41:52

fk
Member
From: Germany
Registered: 2006-04-29
Posts: 524

Re: Install won't create a swap partition

Have you set the partition type to 82 instead of 83? 83 is ext3, 82 is swap/solaris


Have you tried to turn it off and on again?

Offline

#3 2006-12-29 22:07:08

pianoplayer
Member
From: US Pacific Northwest
Registered: 2006-12-29
Posts: 8

Re: Install won't create a swap partition

fk wrote:

Have you set the partition type to 82 instead of 83? 83 is ext3, 82 is swap/solaris

I set the type to 82.  I also tried making the swap partition the first partition rather than the second.  Same error.

Offline

#4 2006-12-29 22:12:05

fk
Member
From: Germany
Registered: 2006-04-29
Posts: 524

Re: Install won't create a swap partition

Have you try the 0.8 Alpha Iso?


Have you tried to turn it off and on again?

Offline

#5 2006-12-29 22:43:57

pianoplayer
Member
From: US Pacific Northwest
Registered: 2006-12-29
Posts: 8

Re: Install won't create a swap partition

fk wrote:

Have you try the 0.8 Alpha Iso?

Downloading it now.  Will update when I can.

Offline

#6 2006-12-31 02:06:44

pianoplayer
Member
From: US Pacific Northwest
Registered: 2006-12-29
Posts: 8

Re: Install won't create a swap partition

I was able to perform the default ("Auto-Prepare") partition on the system. 

Unfortunately, something else about the install was unsuccessful; I am not able to reboot.  I get a grub menu with a command line prompt, and that is as far as it goes.

Offline

#7 2006-12-31 14:10:31

T-Dawg
Forum Fellow
From: Wilmington, NC
Registered: 2005-01-29
Posts: 2,734

Re: Install won't create a swap partition

whats wrong with using mkswap /dev/hdxy && swapon /dev/hdxy?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB