You are not logged in.

#1 2007-09-24 10:03:29

fiod
Member
Registered: 2007-04-02
Posts: 205

Synaptics mouse stopped scrolling

Hey,

After doing a complete system upgrade using the TESTING repository as well,
the scrolling of my Synaptics Touchpad stopped working.

I reinstalled the synaptics package from the EXTRA repository and
it still doesn't work.

Here is my xorg.conf:

Section "ServerLayout"
    Identifier     "X.org Configured"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
#    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Touchpad" "AlwaysCore"
    Option "AIGLX" "true"
EndSection

Section "Files"
    RgbPath      "/usr/share/X11/rgb"
    ModulePath   "/usr/lib/xorg/modules"
    FontPath     "/usr/share/fonts/misc"
    FontPath     "/usr/share/fonts/100dpi:unscaled"
    FontPath     "/usr/share/fonts/75dpi:unscaled"
    FontPath     "/usr/share/fonts/TTF"
    FontPath     "/usr/share/fonts/Type1"
EndSection

Section "Module"
    Load  "extmod"
    Load  "record"
    Load  "dri"
    Load  "dbe"
    Load  "xtrap"
    Load  "GLcore"
    Load  "glx"
    Load  "type1"
    Load  "freetype"
    Load  "synaptics"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier      "Touchpad"
       Driver          "synaptics"
       Option  "Device"        "/dev/input/mouse1"
    Option  "Protocol"      "auto-dev"
    Option  "LeftEdge"      "1700"
    Option  "RightEdge"     "5300"
    Option  "TopEdge"       "1700"
    Option  "BottomEdge"    "4200"
    Option  "FingerLow"     "25"
    Option  "FingerHigh"    "30"
    Option  "MaxTapTime"    "180"
    Option  "MaxTapMove"    "220"
    Option  "VertScrollDelta" "100"
    Option  "MinSpeed"      "0.06"
    Option  "MaxSpeed"      "0.12"
    Option  "AccelFactor" "0.0010"
    Option  "SHMConfig"     "true"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier  "Keyboard0"
    Driver      "kbd"
EndSection

#Section "InputDevice"
#    Identifier  "Mouse0"
#    Driver      "mouse"
#    Option        "Protocol" "auto"
#    Option        "Device" "/dev/input/mice"
#    Option        "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
#EndSection

Section "Monitor"
    #DisplaySize      330   210    # mm
    Identifier   "Monitor0"
    VendorName   "LPL"
    ModelName    "e300"
EndSection

Section "Device"
        ### Available Driver options are:-
        ### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
        ### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz"
        ### [arg]: arg optional
        #Option     "NoAccel"                # [<bool>]
        #Option     "SWcursor"               # [<bool>]
        #Option     "ColorKey"               # <i>
        #Option     "CacheLines"             # <i>
        #Option     "Dac6Bit"                # [<bool>]
        #Option     "DRI"                    # [<bool>]
        #Option     "NoDDC"                  # [<bool>]
        #Option     "ShowCache"              # [<bool>]
        #Option     "XvMCSurfaces"           # <i>
        #Option     "PageFlip"               # [<bool>]
    Identifier  "Card0"
    Driver      "intel"
    VendorName  "Intel Corporation"
    BoardName   "Mobile 945GM/GMS/940GML Express Integrated Graphics Controller"
    BusID       "PCI:0:2:0"
    Option "XAANoOffscreenPixmaps" "true"
        Option "DRI" "true"
EndSection

Section "Extensions"
  Option "Composite" "Enable"
EndSection


Section "Screen"
    Identifier "Screen0"
    Device     "Card0"
    Monitor    "Monitor0"
    SubSection "Display"
        Viewport   0 0
        Depth     1
    EndSubSection
    SubSection "Display"
        Viewport   0 0
        Depth     4
    EndSubSection
    SubSection "Display"
        Viewport   0 0
        Depth     8
    EndSubSection
    SubSection "Display"
        Viewport   0 0
        Depth     15
    EndSubSection
    SubSection "Display"
        Viewport   0 0
        Depth     16
    EndSubSection
    SubSection "Display"
        Viewport   0 0
        Depth     24
    EndSubSection
EndSection

Would appreciate any help,
Tnx a lot,
Fiod

Offline

#2 2007-09-24 13:44:11

tlaloc
Member
From: Lower Saxony
Registered: 2006-05-12
Posts: 351

Re: Synaptics mouse stopped scrolling

This was always discussed/answered here:
http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=37670&p=1

Last edited by tlaloc (2007-09-24 13:44:51)

Offline

#3 2007-09-24 13:52:08

Damnshock
Member
From: Barcelona
Registered: 2006-09-13
Posts: 414

Re: Synaptics mouse stopped scrolling

tlaloc wrote:

This was always discussed/answered here:
http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=37670&p=1

That didn't solve my problem sad

I had to add

Load          "Synaptics"

to the Module section under xorg.conf after upgrading to the driver in testing

Damnshock


My blog: blog.marcdeop.com
Jabber ID: damnshock@jabber.org

Offline

#4 2007-09-25 07:41:35

fiod
Member
Registered: 2007-04-02
Posts: 205

Re: Synaptics mouse stopped scrolling

tnx a lot

it helped

fiod

Offline

Board footer

Powered by FluxBB