You are not logged in.

#1 2007-10-15 21:20:03

iggy
Member
From: Germany, L.E. - Leipzig
Registered: 2004-10-17
Posts: 367

[solved] samsung ml-2010, i can't get it to work!

hello!

is anyone here, who successfully prints with a samsung ml-2010? i've everything (installing splix, installing samsung driver, google...) but nothing!
i can send a print jo, but the printer does not do anything!

please help...

thanks, mfg iggy

Last edited by iggy (2007-10-16 22:10:39)


sorry for my bad english smile

Offline

#2 2007-10-15 21:49:28

grizz
Member
Registered: 2007-03-14
Posts: 49
Website

Re: [solved] samsung ml-2010, i can't get it to work!

It's strange.

It works perfectly on two my computers.

What cups is saying?

http://localhost:631/


http://galeria.firlej.org 
Voiceless it cries,Wingless flutters,Toothless bites,Mouthless mutters.
http://grizz.pl

Offline

#3 2007-10-15 22:01:53

vacant
Member
From: downstairs
Registered: 2004-11-05
Posts: 807

Re: [solved] samsung ml-2010, i can't get it to work!

I bought one of these about a week ago and am really pleased.

1) Don't bother with the samsung driver. It may be good but it installed cups 1.1. Run the uninstall script if you haven't done so.

2) I didn't even try the gutenprint drivers (maybe the ml4500 is compatible?)

3) I did try the foomatic ml-2010 driver which is excellent 600x600dpi

4) I settled on the splix driver which does 1200x600 dpi and is even better on gradients (I couldn't see any difference between the two drivers when printing text)

Does any printer work on your system?

As "root", check kcontrol -> peripherals -> printers. Under the "print manager" tab, go to "configure manager" and check that under "cups server" you have "localhost" and "631", not some lock file.

Offline

#4 2007-10-15 22:10:45

mintcoffee
Member
From: Waterloo, ON
Registered: 2007-10-05
Posts: 120
Website

Re: [solved] samsung ml-2010, i can't get it to work!

I have no problems with splix on my system. I haven't tested any other driver though.


Arch on a Thinkpad T400s

Offline

#5 2007-10-15 23:44:17

iggy
Member
From: Germany, L.E. - Leipzig
Registered: 2004-10-17
Posts: 367

Re: [solved] samsung ml-2010, i can't get it to work!

i tried to add the printer through kcontrol -> peripherals -> printers -> add printer, but kcontrol doesn't detect the printer connected to the usb port.

lsusb says nothing about a printer.

so, what can it be?

[EDIT]
ok, now lsusb detects it (pierlo kernel was the reason, why not) and i can add it in cups. but now, when i want to print something, i get the error:

lpr: Unsupported format: application/postscript!

i think it has to with the mime.convs file. but what i have to edit?
[\EDIT]

mfg iggy

Last edited by iggy (2007-10-16 00:31:49)


sorry for my bad english smile

Offline

#6 2007-10-16 18:46:37

vacant
Member
From: downstairs
Registered: 2004-11-05
Posts: 807

Re: [solved] samsung ml-2010, i can't get it to work!

Have you tried following the last post here (reinstall print packages)?

Offline

#7 2007-10-16 22:10:18

iggy
Member
From: Germany, L.E. - Leipzig
Registered: 2004-10-17
Posts: 367

Re: [solved] samsung ml-2010, i can't get it to work!

ok, i made it! big_smile

thanks to all of you!

i removed all packages related to printing. removed also all "pacsave" files, did a reboot and then installed cups and the driver as described in the wiki!

i'm so happy...

mfg iggy


sorry for my bad english smile

Offline

#8 2007-12-06 21:15:41

Rokixz
Member
From: Šiauliai, Lithuania
Registered: 2007-04-21
Posts: 251
Website

Re: [solved] samsung ml-2010, i can't get it to work!

Hi, can you tell me the instructions, how to plug the printer?

Thanks, Rokas


http://ispconfig.lt - ISPConfig 3 based hosting. Coming Soon!

Offline

Board footer

Powered by FluxBB