You are not logged in.

#1 2007-11-10 15:36:56

cucullus
Member
From: Moscow, Russia
Registered: 2007-07-07
Posts: 67

[SOLVED] compiz-fusion: terminal resize

I have compiz-fusion installed from community. It shows very poor performance while resizing gnome-terminal window (and xfce-terminal too). Otherwise, wobbling and stuff works fine. Can anyone confirm?

Last edited by cucullus (2007-11-11 21:39:08)

Offline

#2 2007-11-11 04:18:43

Acid7711
Member
From: Chicago, IL
Registered: 2006-08-18
Posts: 300
Website

Re: [SOLVED] compiz-fusion: terminal resize

Yes. This has been driving me freaking crazy for a VERY long time, never found a way to resolve it except for using konsole instead.  Pretty annoying problem.  I believe this to be an Arch issue as I've not experienced it on other distros.

Offline

#3 2007-11-11 06:43:54

jinn
Member
From: Gothenburg
Registered: 2005-12-10
Posts: 506

Re: [SOLVED] compiz-fusion: terminal resize

I have the same problem, but with konsole.. havent tried any other terminal. It worked fine 1-2 months ago, but after an update I got this problem.


The ultimate Archlinux release name: "I am your father"

Offline

#4 2007-11-11 11:41:37

cucullus
Member
From: Moscow, Russia
Registered: 2007-07-07
Posts: 67

Re: [SOLVED] compiz-fusion: terminal resize

posted to flyspray

Offline

#5 2007-11-11 13:47:31

DaNiMoTh
Member
Registered: 2006-06-10
Posts: 260

Re: [SOLVED] compiz-fusion: terminal resize

....

Is this a PROGRAM problem or a PACKAGE problem?

If this is a program ( compiz-fusion ) issue, we can't do anything. If this is a packaging issue, please tests and add some solution.

Last edited by DaNiMoTh (2007-11-11 13:48:29)

Offline

#6 2007-11-11 17:30:48

cucullus
Member
From: Moscow, Russia
Registered: 2007-07-07
Posts: 67

Re: [SOLVED] compiz-fusion: terminal resize

DaNiMoTh wrote:

Is this a PROGRAM problem or a PACKAGE problem?

As Acid said:

Acid7711h wrote:

I believe this to be an Arch issue as I've not experienced it on other distros.

so...

DaNiMoTh wrote:

If this is a program ( compiz-fusion ) issue, we can't do anything.

We can kick devs' asses at least wink

Last edited by cucullus (2007-11-11 17:35:29)

Offline

#7 2007-11-11 18:38:37

DaNiMoTh
Member
Registered: 2006-06-10
Posts: 260

Re: [SOLVED] compiz-fusion: terminal resize

I don't know.. I use the same compiling options than other distros.

And what is 'poor performance' ? I think it isn't problem of the package but configuration or program problem. Have you see if other distros where you don't see the problem applies some patches?

Thanks

cucullus wrote:
DaNiMoTh wrote:

If this is a program ( compiz-fusion ) issue, we can't do anything.

We can kick devs' asses at least wink

Try you if you think that we're unskilled. You can find PKGBUILD here: http://cvs.archlinux.org/cgi-bin/viewcv … ag=CURRENT

Offline

#8 2007-11-11 20:53:50

cucullus
Member
From: Moscow, Russia
Registered: 2007-07-07
Posts: 67

Re: [SOLVED] compiz-fusion: terminal resize

DaNiMoTh wrote:

Try you if you think that we're unskilled.

You misunderstood. I mean "compiz devs". sorry.

Offline

#9 2007-11-11 21:05:40

cucullus
Member
From: Moscow, Russia
Registered: 2007-07-07
Posts: 67

Re: [SOLVED] compiz-fusion: terminal resize

DaNiMoTh wrote:

And what is 'poor performance' ? I think it isn't problem of the package but configuration or program problem. Have you see if other distros where you don't see the problem applies some patches?

I'll try to explain. I've configured resize behavior to "normal". That means that i hold and drag window border and window resizes gradually.
But when i drag terminal border it does not resizes. When i stop moving mouse terminal resizes instantly after a couple of seconds.

(Sorry for poor english)


About "other distros": that wasn't my report. I don't know.

Offline

#10 2007-11-11 21:38:43

cucullus
Member
From: Moscow, Russia
Registered: 2007-07-07
Posts: 67

Re: [SOLVED] compiz-fusion: terminal resize

Finally solved. (Thx for fwojciec).
Fixed by running "nvidia-settings -a InitialPixmapPlacement=2" on startup, see http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=39547

Sorry for disturbance, DaNiMoTh.

Last edited by cucullus (2007-11-11 21:39:28)

Offline

#11 2007-11-12 00:18:28

Acid7711
Member
From: Chicago, IL
Registered: 2006-08-18
Posts: 300
Website

Re: [SOLVED] compiz-fusion: terminal resize

Hmmm, that seems to fix that particular resize issue for me, but it leads to stretching of emerald's buttons, and also doesn't help in regards to using the gtk-decorator and having the title bars turn transparent/buggy.....

Offline

Board footer

Powered by FluxBB