You are not logged in.

#1 2008-11-11 00:36:17

wirenik
Member
Registered: 2008-08-22
Posts: 134

1280 x 800 resolution in GRUB?

Hey, I've gotten Arch installed on my new Inspiron 13, which has a widescreen display. The only issue I've encountered is that I can't seem to find out how to get a 1280 x 800 resolution in GRUB. I know for 1024x768, the VGA is 773. Can anyone help me figure out what to put for 1280x800? Thanks!


moljac024: No one really knows what happens inside /dev/null... it could be a gateway to another universe....
dunc: If it is, the people who live there must be getting pretty annoyed by now with all the junk we send them.

Offline

#2 2008-11-11 00:55:28

Ekimino
Member
From: Maldonado, Uruguay
Registered: 2008-02-26
Posts: 69
Website

Re: 1280 x 800 resolution in GRUB?

Anyone Correct me If I'm wrong. But I think this is being developed. You could do a google search for "Widescreen resolution framebuffer linux". There's an Arch post there.

Offline

#3 2008-11-11 05:46:33

AndyRTR
Developer
From: Magdeburg/Germany
Registered: 2005-10-07
Posts: 1,638

Re: 1280 x 800 resolution in GRUB?

standard vesa framebuffer can't do this. you will need either uvesafb or a certain hardware related fb driver like radeonfb depending on your graphic card.

Offline

#4 2008-11-11 08:57:10

Zibi1981
Member
From: Poland
Registered: 2008-01-31
Posts: 393

Re: 1280 x 800 resolution in GRUB?

I've found somewhere on the net that it should be vga=952, but I'm not sure if it'll work.


"... being a Linux user is sort of like living in a house inhabited by a large family of carpenters and architects. Every morning when you wake up, the house is a little different. Maybe there is a new turret, or some walls have moved. Or perhaps someone has temporarily removed the floor under your bed."

MSI MegaBook GX600P-208NL

Offline

#5 2008-11-11 09:23:48

ArchGh0ul
Member
Registered: 2008-10-23
Posts: 96

Re: 1280 x 800 resolution in GRUB?

Zibi1981 wrote:

I've found somewhere on the net that it should be vga=952, but I'm not sure if it'll work.

Check /boot/grub/menu.lst to see what available modes you have (the comments should still there if you didn't manually remove them from the file)
I think the vga=952 is a ubuntu thing that works only with usplash...the Ubuntu "splash screen".

[edit] Hm apparently Suse 10.2 had that too...

Last edited by ArchGh0ul (2008-11-11 09:25:38)

Offline

#6 2008-11-11 12:33:38

atasmrk
Member
Registered: 2007-05-07
Posts: 23

Re: 1280 x 800 resolution in GRUB?

I have Fujitsu Siemens v5505 with Intel X3100 GPU.  Got it working with vga=0x362 .   

sudo hwinfo  --framebuffer

Last edited by atasmrk (2008-11-11 12:46:22)

Offline

#7 2008-11-11 14:02:13

Damnshock
Member
From: Barcelona
Registered: 2006-09-13
Posts: 414

Re: 1280 x 800 resolution in GRUB?

It's not working here with an intel 945GM sad


My blog: blog.marcdeop.com
Jabber ID: damnshock@jabber.org

Offline

#8 2008-11-11 19:00:07

Zibi1981
Member
From: Poland
Registered: 2008-01-31
Posts: 393

Re: 1280 x 800 resolution in GRUB?

Where did you get hwinfo package atasmrk? The one in AUR is flagged outdated...


"... being a Linux user is sort of like living in a house inhabited by a large family of carpenters and architects. Every morning when you wake up, the house is a little different. Maybe there is a new turret, or some walls have moved. Or perhaps someone has temporarily removed the floor under your bed."

MSI MegaBook GX600P-208NL

Offline

#9 2008-11-12 06:12:07

atasmrk
Member
Registered: 2007-05-07
Posts: 23

Re: 1280 x 800 resolution in GRUB?

i installed it from AUR, i know it's outdated but it works for me...

Offline

#10 2008-11-12 06:28:20

dmz
Member
Registered: 2008-08-27
Posts: 866
Website

Re: 1280 x 800 resolution in GRUB?

Hm, it ain't possible running my sweet TTY's in 1680x1050, is it? Nvidia 8500GT.

Offline

#11 2008-11-12 13:32:07

moljac024
Member
From: Serbia
Registered: 2008-01-29
Posts: 2,676

Re: 1280 x 800 resolution in GRUB?

With vga=864 I have a 1280x800 framebuffer (intel drivers)


The day Microsoft makes a product that doesn't suck, is the day they make a vacuum cleaner.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
But if they tell you that I've lost my mind, maybe it's not gone just a little hard to find...

Offline

#12 2008-11-12 16:09:07

anrxc
Member
From: Croatia
Registered: 2008-03-22
Posts: 833
Website

Re: 1280 x 800 resolution in GRUB?

That should be 1440x900, http://en.wikipedia.org/wiki/VESA_BIOS_ … de_numbers

Edit: Sorry I missed the subnote, it seems it selects 1280x800 8-bit on some laptops.

Last edited by anrxc (2008-11-12 16:22:30)


You need to install an RTFM interface.

Offline

#13 2008-12-04 06:37:26

ST.x
Member
From: Sydney, Australia
Registered: 2008-01-25
Posts: 363
Website

Re: 1280 x 800 resolution in GRUB?

thanks moljac, 864 works on 1280x800 here with nvidia

edit: 0x361(865) is also the highest one displayed by grub in the selection which it suggests is 1280x800x32 and this works now.

Last edited by ST.x (2008-12-04 07:21:44)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB