You are not logged in.

#26 2009-02-10 00:05:30

dakor
Member
Registered: 2004-03-19
Posts: 105

Re: Hal/policykit status?

How did the new hal make it to core/extra if it does not work?


freenode.net  #linuxn00b

Offline

#27 2009-02-10 00:15:42

peart
Member
From: Kanuckistan
Registered: 2003-07-28
Posts: 510

Re: Hal/policykit status?

Yeah really.  It only spent 4 months in testing...

Offline

#28 2009-02-10 00:18:02

pyther
Member
Registered: 2008-01-21
Posts: 1,395
Website

Re: Hal/policykit status?

How does it not work? It is working fine me....

I have exec ck-launch-session openbox-session in .xinitrc


Website - Blog - arch-home
Arch User since March 2005

Offline

#29 2009-02-10 00:27:54

Cheesebaron
Member
From: Denmark
Registered: 2008-10-31
Posts: 65
Website

Re: Hal/policykit status?

Works fine here also, with the ck-launch-session thing.

Do you actually have put that in a configuration file if you are using GDM or KDM?

Offline

#30 2009-02-10 01:07:06

dakor
Member
Registered: 2004-03-19
Posts: 105

Re: Hal/policykit status?

I run Openbox via startx

I have added exec ck-launch-session openbox-session in my .xinitrc

I have also edited my PolicyKit.conf as the wiki tells me http://wiki.archlinux.org/index.php/HAL … utomounter

I still can not get Thunar to mount any external devices.

Last edited by dakor (2009-02-10 01:07:38)


freenode.net  #linuxn00b

Offline

#31 2009-02-10 08:01:13

Army
Member
Registered: 2007-12-07
Posts: 1,784

Re: Hal/policykit status?

Try it without these lines in PolicyKit.conf and add "session optional pam_ck_connector.so" to /etc/pam.d/login. With these two things it works here with LXDE with Pcmanfm, started with startx. If I add the lines in PolicyKit.conf, which are posted in the wiki, it doesn't work anymore. I can mount, I can reboot, shut down, simply everything works with just these two points.

Good luck!

Offline

#32 2009-02-10 11:33:07

andre.ramaciotti
Member
From: Brazil
Registered: 2007-04-06
Posts: 649

Re: Hal/policykit status?

What I didn't like about this new hal was the consolekit dependency, but it seems some users need it for fast user switching in gdm, so nevermind.


(lambda ())

Offline

#33 2009-02-10 15:42:48

skottish
Forum Fellow
From: Here
Registered: 2006-06-16
Posts: 7,931

Re: Hal/policykit status?

andre.ramaciotti wrote:

What I didn't like about this new hal was the consolekit dependency, but it seems some users need it for fast user switching in gdm, so nevermind.

You're right, but there's more to it than that. ConsoleKit and PolicyKit part of the freedesktop.org specification now. They're here to stay in some form or another.

Offline

#34 2009-02-10 15:48:27

kjon
Member
From: Temuco, Chile
Registered: 2008-04-16
Posts: 398

Re: Hal/policykit status?

Please, have a look here and tell me what do you think about this solution: http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=65070


They say that if you play a Win cd backward you hear satanic messages. That's nothing! 'cause if you play it forwards, it installs windows.

Offline

#35 2009-02-10 17:13:58

JLL-Arch
Member
Registered: 2008-12-15
Posts: 9

Re: Hal/policykit status?

Thank you Army I've been stuck editing Policykit.conf for ages trying to get it to work and that fixed it for me perfectly!

Offline

#36 2009-02-12 01:22:03

jacko
Member
Registered: 2007-11-23
Posts: 840

Re: Hal/policykit status?

dakor wrote:

I run Openbox via startx

I have added exec ck-launch-session openbox-session in my .xinitrc

I have also edited my PolicyKit.conf as the wiki tells me http://wiki.archlinux.org/index.php/HAL … utomounter

I still can not get Thunar to mount any external devices.

I had to add this hack to policykit to get my CD/DVD and external USB devices (IE. camera and phone) to work.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB