You are not logged in.

#1 2004-11-16 01:27:54

BryanY
Member
Registered: 2004-08-01
Posts: 30

Can't get mouse wheel working

I'm using a PS/2 wheel mouse, but unfortunately the wheel doesn't seem to get recognized.

here is part of my my xorg.conf file.

Section "InputDevice"

# Identifier and driver

    Identifier    "Mouse1"
    Driver    "mouse"
    Option "Protocol"    "ExplorerPS/2"
    Option "Device"      "/dev/psaux"

Offline

#2 2004-11-16 02:14:50

khazdar
Member
From: ohio
Registered: 2003-11-06
Posts: 123

Re: Can't get mouse wheel working

Try this:

Section "InputDevice"
        Identifier      "USB Mouse"
        Driver          "mouse"
        Option          "Device"                "/dev/input/mice"
 Option  "SendCoreEvents" "true"
        Option          "Protocol"              "ExplorerPS/2"
        Option          "ZAxisMapping"          "4 5"
        Option          "Buttons"               "5"
EndSection

Your config prob wont be exactly the same since you are using ps2.. but you get the jist.

Offline

#3 2004-11-16 02:16:30

rayjgu3
Member
From: Chicago IL usa
Registered: 2004-07-04
Posts: 692

Re: Can't get mouse wheel working

checkout wiki.archlinux.org

option "ZAxisMapping" "4 5"

Offline

#4 2004-11-16 03:54:26

BryanY
Member
Registered: 2004-08-01
Posts: 30

Re: Can't get mouse wheel working

rayjgu3 wrote:

checkout wiki.archlinux.org

option "ZAxisMapping" "4 5"

I added that option and it worked.  Thanks a million!

Offline

#5 2004-11-20 09:32:48

nehsa
Member
Registered: 2003-01-14
Posts: 159

Re: Can't get mouse wheel working

What if you have the ZAxisMapping and it still doesn't work?  This is my section: 

Section "InputDevice"
    Identifier  "Mouse1"
    Driver      "mouse"
    Option "Protocol"    "IMPS/2"
    Option "Device"      "/dev/input/mice"
    Option "ZAxisMapping" "4 5"
    Option "Emulate3Buttons" "yes"
EndSection

I've also tried the ExplorerPS/2 for protocol. 

The thing is, it did work the first time I was in XFCE4.

Offline

#6 2004-11-20 13:29:03

xerxes2
Member
From: Malmoe, Sweden
Registered: 2004-04-23
Posts: 1,249
Website

Re: Can't get mouse wheel working

try "Emulate3Buttons" "no" or comment the line out,


arch + gentoo + initng + python = enlisy

Offline

#7 2004-11-20 18:24:34

nehsa
Member
Registered: 2003-01-14
Posts: 159

Re: Can't get mouse wheel working

Still no luck.  Could it be a setting in XFCE4?  Like I said, it did work the first time I started XFCE.

Offline

#8 2004-11-20 19:01:18

xerxes2
Member
From: Malmoe, Sweden
Registered: 2004-04-23
Posts: 1,249
Website

Re: Can't get mouse wheel working

if you are using arch stock kernel 2.6.9 without hotplug in the daemons array you have to load the usb modules in the modules array in rc.conf,

read the latest newsletter,


arch + gentoo + initng + python = enlisy

Offline

#9 2004-11-20 20:07:10

nehsa
Member
Registered: 2003-01-14
Posts: 159

Re: Can't get mouse wheel working

Adding hotplug into the daemons fixed the problem.  Thanks!

Offline

#10 2004-11-21 17:44:39

xerxes2
Member
From: Malmoe, Sweden
Registered: 2004-04-23
Posts: 1,249
Website

Re: Can't get mouse wheel working

some people don't like to run hotplug in the daemons array,
you could load them in rc.conf


arch + gentoo + initng + python = enlisy

Offline

Board footer

Powered by FluxBB