You are not logged in.

#1 2010-03-25 18:33:36

lnx
Member
Registered: 2009-11-04
Posts: 99

[solved] couldn't connect to system bus?

When I wanted to start gdm from the console, I got the following warning:

(gdm-binary:905): WARNING **: Couldn't connect to system bus: Failed to connect to socket /var/run/dbus/system_bus_socket: No such file or directory

Yesterday there was no problem. Last update was 5 days ago.

Last edited by lnx (2010-03-25 19:50:37)

Offline

#2 2010-03-25 18:37:29

wonder
Developer
From: Bucharest, Romania
Registered: 2006-07-05
Posts: 5,937
Website

Re: [solved] couldn't connect to system bus?

update to dbus 1.2.24


Give what you have. To someone, it may be better than you dare to think.

Offline

#3 2010-03-25 18:52:28

lnx
Member
Registered: 2009-11-04
Posts: 99

Re: [solved] couldn't connect to system bus?

Apparently it was updated to dbu-1.2.20.-1 in the last update.

Offline

#4 2010-03-25 19:49:20

lnx
Member
Registered: 2009-11-04
Posts: 99

Re: [solved] couldn't connect to system bus?

Problem solved. I made a change to my rc.conf file. I changed the locale, but didn't notice I removed one of the quotation marks. roll

Offline

#5 2012-07-27 11:55:46

ickefes
Member
Registered: 2012-07-27
Posts: 1

Re: [solved] couldn't connect to system bus?

lnx wrote:

Problem solved. I made a change to my rc.conf file. I changed the locale, but didn't notice I removed one of the quotation marks. roll

Thank you for this! My rc.conf had locale= and I changed it to locale="en" and it works. Now I can use my Arch again. Regards.

Edit: I had the problem again but this time I put a space between DAEMON and the = sign so it read DAEMON sad... preload ...) instead of DAEMON=(... preload ...).

Last edited by ickefes (2012-07-27 12:03:22)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB