You are not logged in.

#1 2012-02-03 16:25:26

Thomas_Do
Member
Registered: 2011-08-12
Posts: 53

Archlinux cheat cube

I found this neat little cube on a Spanish site (http://elblogdepicodev.blogspot.com/201 … -cube.html) and translated it into English and German and also made some minor changes.
FluxBB bbcode test
You can find the vector graphics and bitmap files here:
https://github.com/Thomas-Do/Arch-Cheat-Cube

Have fun smile!

File update 02/04/2012

Update to systemd 01/25/2013

Last edited by Thomas_Do (2013-07-13 20:58:54)

Offline

#2 2012-02-03 16:54:01

Strike0
Member
From: Germany
Registered: 2011-09-05
Posts: 1,277

Re: Archlinux cheat cube

Great stuff, thanks!

Offline

#3 2012-02-03 17:15:39

karol
Archivist
Registered: 2009-05-06
Posts: 25,427

Re: Archlinux cheat cube

I can't seem to get your files from github, but the original is a bit out of date: ifconfig is deprecated http://www.archlinux.org/news/deprecation-of-net-tools/ (but should still work for now) and you can use 'rc.d start foo' instead of '/etc/rc.d/foo start'.

Offline

#4 2012-02-03 17:29:36

hadrons123
Member
From: chennai
Registered: 2011-10-07
Posts: 1,249

Re: Archlinux cheat cube

good work Thomas_Do!


LENOVO Y 580 IVYBRIDGE 660M NVIDIA
Unix is user-friendly. It just isn't promiscuous about which users it's friendly with. - Steven King

Offline

#5 2012-02-03 18:07:32

Thomas_Do
Member
Registered: 2011-08-12
Posts: 53

Re: Archlinux cheat cube

karol wrote:

I can't seem to get your files from github, but the original is a bit out of date: ifconfig is deprecated http://www.archlinux.org/news/deprecation-of-net-tools/ (but should still work for now) and you can use 'rc.d start foo' instead of '/etc/rc.d/foo start'.

Do you know what's the problem with the file download?
In my version I changed the daemon start command (after getting a hint in the German archlinux forum). ifconfig I left unchanged so far. I may update this command and others later.
So please let my know what can be improved smile.

Last edited by Thomas_Do (2012-02-03 18:08:03)

Offline

#6 2012-02-03 18:28:00

karol
Archivist
Registered: 2009-05-06
Posts: 25,427

Re: Archlinux cheat cube

The problem was I clicked on the png link in your git repo but my browser didn't show me a picture, it showed how stupid I am ;P and my system promptly run out of memory.
Now I've cloned your repo and viewed the files locally, they're OK.



Edit: Some suggestions & nitpicking:
0. You're using /etc/rc.d style for network and iptables.
1. Some typos / German leftovers: the English png mentions 'informationen' for ifconfig/iwconfig.
2. The commands can be a bit improved by suggesting e.g. 'df -h' instead of plain df.
3. Ctrl-Alt-F7 to switch to X is the default, but this can be changed, depending on how many consoles you spawn at boot (/etc/inittab).
4. 'pacman -Q pckg' does not 'display installed packages'.
5. 'pacman -S pckg' may install whole group of packages too.
6. 'pacman -U' suggest xz compression which may not be true, if a user compiled a package from source and used a different compression e.g. gz.
7. You use third person singular but 'mv source target' is 'move/rename' instead of 'moves/renames'. Same thing for pstree.

Last edited by karol (2012-02-03 18:53:03)

Offline

#7 2012-02-03 19:06:23

Thomas_Do
Member
Registered: 2011-08-12
Posts: 53

Re: Archlinux cheat cube

@ karol

Thanks for your comments. I will collect suggestions for some days and change the files next week.

Offline

#8 2012-02-03 19:19:30

GordonGR
Member
From: Thessaloniki, Greece
Registered: 2011-11-07
Posts: 235

Re: Archlinux cheat cube

and 8. "informations" should be "information", I believe there is no plural for uncountable nouns.

Impressive work though!!! Wonderful!


Intel(R) Celeron(R) CPU E3400 @ 2.60GHz, 1878 MB, XFCE 4.12, x86_64. AURs.

“No one without the knowledge of geometry may enter.“ Plato.

Offline

#9 2012-02-25 13:01:25

Skavend
Member
Registered: 2012-01-11
Posts: 5

Re: Archlinux cheat cube

That is an really cool idea! Made one myself today in A4 sized papper. It did not came out exactly as I wanted it to cuse our printer is crap and also I had no glue at home so I had to use tape :3
But when I get back to school on monday I can hopefully get some glue and aswell find a better printer, what about A3 size also? smile

Offline

#10 2012-02-26 14:51:06

Thomas_Do
Member
Registered: 2011-08-12
Posts: 53

Re: Archlinux cheat cube

Skavend wrote:

... what about A3 size also? smile

Text should be no problem in vector graphics (.svg) and the images should be fine for A3. So go ahead :-).

Offline

Board footer

Powered by FluxBB