You are not logged in.

#1 2012-02-06 07:50:34

gatchan
Member
From: Liège - Belgique
Registered: 2011-07-12
Posts: 22

[SOLVED] [GNOME] lost the icon after the last upgrade (libpng/libtiff)

Hello everyone,

I recently make a pacman -Syu command. I see a tons of update for the libpng/libtiff rebuild. After that, my gnome session lost the icons in the top right cornet (sound, network, ...). Only the old battery icon is still there (not the gnome 3 theme, but the old gnome 2 theme).

Can you have an idea?

Here is my pacman -Qm command:

aften 0.0.8-1
cower 3.0.9-1
dee 1.0.0-1
dirac 1.0.2-1
dvdbackup 0.4.1-3
eid-viewer 4.0.0.71-1
flvstreamer 2.1c1-2
google-earth 6.2.0.5905-1
gtkspell3 2.0.16-4
keepass 2.18_120116-1
ld-lsb 3-3
libkeybinder 0.2.2-1
liboggz 1.1.1-1
mimms 3.2.1-2
mp3ify 0.1-1
neroaacenc 1.5.4-3
ogmrip-ac3 0.2-3
ogmrip-dirac 0.1-1
ogmrip-flac 0.1-2
ogmrip-mpeg 0.2-2
ogmrip-nero-aac 0.4-2
ogmrip-oggz 0.2-2
ogmrip-profiles 0.2-3
ogmrip-shrip 0.6.0-2
ogmrip-video-copy 0.3-3
omnikey_cardman_x21 3.7.0-1
playonlinux 4.0.14-1
powertop2 1.98-5
python-keybinder 0.2.2-4
rarcrack 0.2-1
ripit 4.0.0_alpha20111128-1
samsung-unified-driver 3.00.90-2
spotify 0.6.6.10-1
ttf-ms 1.0-1
xmlstarlet 1.3.1-1

Last edited by gatchan (2012-02-06 09:31:53)

Offline

#2 2012-02-06 08:59:47

vau
Member
From: Adelaide, Australia
Registered: 2008-08-23
Posts: 24

Re: [SOLVED] [GNOME] lost the icon after the last upgrade (libpng/libtiff)

Same here.
I think, some image rendering libraries are of the "wrong" version now, because URxvt fails to load it's icon, too (it's pointed to in .Xresources, so it has nothing to do with ol' Gnome)

Offline

#3 2012-02-06 09:01:25

alexcriss
Member
Registered: 2010-05-24
Posts: 121

Re: [SOLVED] [GNOME] lost the icon after the last upgrade (libpng/libtiff)

Adding a me too. Furthermore, I also miss the "close" icons in Gnome Shell's overview.

The update also broke the gtk-theme-adwaita-cupertino from AUR, despite I rebuilt it, together with the gtk-engine-unico.

Last edited by alexcriss (2012-02-06 09:02:56)

Offline

#4 2012-02-06 09:29:26

wonder
Developer
From: Bucharest, Romania
Registered: 2006-07-05
Posts: 5,937
Website

Re: [SOLVED] [GNOME] lost the icon after the last upgrade (libpng/libtiff)

reinstall librsvg


Give what you have. To someone, it may be better than you dare to think.
Blog

Offline

#5 2012-02-06 09:31:31

gatchan
Member
From: Liège - Belgique
Registered: 2011-07-12
Posts: 22

Re: [SOLVED] [GNOME] lost the icon after the last upgrade (libpng/libtiff)

Done for me!

Thanks for the solution!

Offline

#6 2012-02-06 09:32:37

alexcriss
Member
Registered: 2010-05-24
Posts: 121

Re: [SOLVED] [GNOME] lost the icon after the last upgrade (libpng/libtiff)

Solved, thanks a lot.

I read the news but thought that you had to reinstall it only if you build it for some strange reasons.
Sorry for the noise!

Offline

#7 2012-02-06 11:58:55

Da_Coynul
Member
From: United States of America
Registered: 2010-10-02
Posts: 80

Re: [SOLVED] [GNOME] lost the icon after the last upgrade (libpng/libtiff)

# /usr/bin/gdk-pixbuf-query-loaders --update-cache

fixed it for me smile

Offline

#8 2012-02-06 15:39:17

alcuadrado
Member
Registered: 2009-11-02
Posts: 21

Re: [SOLVED] [GNOME] lost the icon after the last upgrade (libpng/libtiff)

worked for me smile

Offline

#9 2012-02-06 15:45:19

triplesquarednine
Member
Registered: 2011-04-12
Posts: 630

Re: [SOLVED] [GNOME] lost the icon after the last upgrade (libpng/libtiff)

Da_Coynul wrote:
# /usr/bin/gdk-pixbuf-query-loaders --update-cache

fixed it for me smile

Thanks for this; i tried everything and my icons were still somewhat screwed up, that is - until i ran this command.

Awesome wink

Offline

#10 2013-03-30 12:57:47

Edward.H
Member
Registered: 2009-10-26
Posts: 69
Website

Re: [SOLVED] [GNOME] lost the icon after the last upgrade (libpng/libtiff)

Da_Coynul wrote:
# /usr/bin/gdk-pixbuf-query-loaders --update-cache

fixed it for me smile

make my day! thanks.

reinstall librsvg not work
but this works like a charm

Offline

#11 2013-04-03 21:10:13

longstaffkj
Member
Registered: 2012-02-15
Posts: 3

Re: [SOLVED] [GNOME] lost the icon after the last upgrade (libpng/libtiff)

Da_Coynul wrote:
# /usr/bin/gdk-pixbuf-query-loaders --update-cache

fixed it for me smile

Thanks for the fix. When I updated the librsvg it installed it as it wasn't on my PC.

Offline

#12 2013-04-04 12:31:37

fsckd
Forum Moderator
Registered: 2009-06-15
Posts: 3,574

Re: [SOLVED] [GNOME] lost the icon after the last upgrade (libpng/libtiff)

Good for you folks but there's no reason to necro-bump just to say the solution works for you. Closing.


aur S & M :: forum rules :: Community Ethos
Resources for Women, POC, LGBT*, and allies

Offline

Board footer

Powered by FluxBB