You are not logged in.

#1 2012-05-10 09:54:49

kelloco2
Member
Registered: 2012-02-13
Posts: 121

ERROR: could not insert 'acpi_cpufreq': No such device

Hello!
Yesterday I installed a new installation (https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=140685&p=6 post #138).
I have a problem with configuring cpufreq. No avaible frequency after standard configuration in /sys/devices/system/cpu/cpu*/cpufreq/scaling_available_governors

i'm using

Linux laptop_mamy 3.3.5-1-ARCH #1 SMP PREEMPT Mon May 7 19:57:51 CEST 2012 x86_64 Intel(R) Core(TM)2 CPU T5500 @ 1.66GHz GenuineIntel GNU/Linux

lspci http://sprunge.us/LDJZ

when I

rc.d start cpufreq

there is communicat:

grep: /sys/devices/system/cpu/cpu*/cpufreq/scaling_available_governors: No such file or directory

cat /proc/cpuinfo http://sprunge.us/XBgR

ls /lib/modules/$(uname -r)/kernel/drivers/cpufreq/
http://sprunge.us/PbYX

when I

modprobe acpi-cpufreq
ERROR: could not insert 'acpi_cpufreq': No such device

cpufreq-info
http://sprunge.us/EZGa

Could anyone help?
I have acpi installed. On another laptop with a Core 2 Duo T9300 cpufreq working. Here I don't know why it doesn't work.
It is possible that is because the ACPI? This arch runs 3x better and faster than XP on this laptop MAXDATA. In BIOS I have good settings.


sorry for my english. {Arch Linux, Debian} User

Offline

#2 2012-05-10 10:25:09

Soumyadeep
Member
From: kolkata,India
Registered: 2009-09-09
Posts: 218

Re: ERROR: could not insert 'acpi_cpufreq': No such device

you sure you have intel speedstep enabled in bios?

Offline

#3 2012-05-10 12:25:58

kelloco2
Member
Registered: 2012-02-13
Posts: 121

Re: ERROR: could not insert 'acpi_cpufreq': No such device

Yes. Someone has set up cpufreq on x64?
I would ask for the result;

cat /proc/cpuinfo && ls /sys/devices/system/cpu/cpu*/cpufreq/ && lsmod

I think that everything I'm doing well just ACPI on this laptop is not compatible. Is it possible? (MAXDATA PRO 800IW) (acpi -V well ok)


sorry for my english. {Arch Linux, Debian} User

Offline

#4 2012-05-10 13:43:51

Mr.Elendig
#archlinux@freenode channel op
From: The intertubes
Registered: 2004-11-07
Posts: 3,727

Re: ERROR: could not insert 'acpi_cpufreq': No such device

Triplecheck your bios settings.


Evil #archlinux@freenode channel op and general support dude.
. files on github, Screenshots, Random pics and the rest

Offline

#5 2012-05-10 19:48:31

kelloco2
Member
Registered: 2012-02-13
Posts: 121

Re: ERROR: could not insert 'acpi_cpufreq': No such device

I check. Maybe i upgrade to newest BIOS


sorry for my english. {Arch Linux, Debian} User

Offline

Board footer

Powered by FluxBB