You are not logged in.

#1 2012-06-09 13:31:59

t4c
Member
Registered: 2012-06-09
Posts: 3

[solved] Printing via Cups fails

Hello Community,

software:
extra/poppler 0.20.0-1 [installed]
extra/cups 1.5.3-4 [installed]
extra/cups-filters 1.0.18-2 [installed]
aur/cups-xerox 2008.01.21-1 [installed]


for some days I have some bad problems with my two printers (a dell and a xerox workcentre)
If I try to print a testpage via cups it ends with:
"/usr/lib/cups/filter/pdftops failed" on both printers.
Same with printing via libre office, but the dell gives me a: "/usr/lib/cups/filter/foomatic-rip failed"
I already tried downgrading cups, cups-filters and poppler, no soloution, so any suggestions for me?


Regards
t4c

Last edited by t4c (2012-06-15 08:15:17)

Offline

#2 2012-06-09 13:50:47

ninian
Member
From: United Kingdom
Registered: 2008-02-24
Posts: 694
Website

Re: [solved] Printing via Cups fails

Have a look at https://bugs.archlinux.org/task/30021
You may need to reinstall your printers and/or the drivers you use for them.
But there again it's only HP devices I am using at present ...

Offline

#3 2012-06-09 14:01:40

t4c
Member
Registered: 2012-06-09
Posts: 3

Re: [solved] Printing via Cups fails

Thanks, already saw this bug report and tried reinstalling and new configuring.
Already downgraded as well -> no soloution sad

Offline

#4 2012-06-10 02:54:35

cfr
Member
From: Cymru
Registered: 2011-11-27
Posts: 5,662

Re: [solved] Printing via Cups fails

Doesn't that bug concern an earlier version of cups with everything supposedly fixed in 1.5.3-3? The latest version is 1.5.3-4 and that seems to be introducing a lot of problems. (And I have deleted all my printers and reinstalled some of them - it got depressing, though, so I've not kept going.)


How To Ask Questions The Smart Way | Help Vampires

Arch Linux | x86_64 | GPT | EFI boot | grub2 | systemd | LVM2 on LUKS
Lenovo x121e | Intel(R) Core(TM) i3-2367M CPU @ 1.40GHz GenuineIntel | Intel Centrino Wireless-N 1000 | US keyboard with Euro | 320G 7200 RPM Seagate HDD

Offline

#5 2012-06-13 20:41:00

dare023
Member
Registered: 2010-04-21
Posts: 62

Re: [solved] Printing via Cups fails

My hp p1005 just stopped working.I tried everything and got nothing.I was blacklisting hplip,as once hplip-plugin was missing from aur,and had small problems.
Now it looks like brick.
Could hplip-plugin be included in repos instead aur?

Edit : works again with new packages.

Last edited by dare023 (2012-06-14 19:56:34)

Offline

#6 2012-06-15 08:16:06

t4c
Member
Registered: 2012-06-09
Posts: 3

Re: [solved] Printing via Cups fails

Installed extra/ghostscript now printing works again, never had these packages.
But ok, perhaps cups should depend on ghostscript.

Offline

#7 2013-02-07 14:37:11

d_logan
Member
Registered: 2010-04-21
Posts: 21

Re: [solved] Printing via Cups fails

I'm glad I ran across this post.  I had the same problem, new install of ArchBang and I couldn't get any printers to work.  I would get the filter failed error every time.  I installed ghostscript, restarted cups, and bam, printing away. Thanks.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB