You are not logged in.

#1 2012-07-05 09:22:21

mezkov
Member
Registered: 2010-01-09
Posts: 11

hwmon device ordering -> problem showing temperature in conky

My conky sometimes refuses to show CPU temerature. That is because it gets it from file "temp1_input" which is normally located in /sys/class/hwmon/hwmon0/ , but sometimes after computer reboot it shows up in /sys/class/hwmon/hwmon1/ . It is evident, that the problem is ordering hwmon devices, which seems to be random. Is there any way to force ordering to be always the same?

Offline

#2 2012-07-05 10:51:14

slamhound
Member
Registered: 2011-07-26
Posts: 18

Re: hwmon device ordering -> problem showing temperature in conky

That happened to me before; I think the problem was that there were two modules that were being loaded and they weren't always loaded in the same order. I only actually used one, so I blacklisted the other, and then the correct information would always show up in hwmon0. Here's a post from when I was on ubuntu; adjusting for Arch should be straightforward.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1610061

Of course, if you need the other module, then this solution won't work.

Offline

#3 2012-09-30 16:35:32

8472
Member
From: Slovakia
Registered: 2010-05-15
Posts: 47

Re: hwmon device ordering -> problem showing temperature in conky

I also have this problem, that hwmon ID changes randomly.
I've found a nice solution elsewhere: http://crunchbanglinux.org/forums/post/136314/#p136314
Works great, my example:
Temp:${if_existing /sys/class/hwmon/hwmon0/temp2_input}${alignr}${hwmon 0 temp 1}C${else}${alignr}${hwmon 1 temp 1}C${endif}


Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.

Online

Board footer

Powered by FluxBB