You are not logged in.

#1 2012-08-12 18:40:05

marko2010
Member
Registered: 2010-04-17
Posts: 67

[SOLVED] Stock Arch kenel and Virtualbox: Do I need to run dkms or vbo

I'm running the linux-3.4.7-1 kenel and plan to upgrade to  linux-3.4.8-1 next time I run pacman. Do I need to do anything  special to rebuild the Virtualbox kenel module, or can I simply run pacman -Syu ?

I checked the wiki and it only makes mention of custom kernels. Something must be taking care of the Virtualbox kenel modules for everyone running stock stuff.

Last edited by marko2010 (2012-08-13 04:32:41)

Offline

#2 2012-08-12 18:59:41

DSpider
Member
From: Romania
Registered: 2009-08-23
Posts: 2,273

Re: [SOLVED] Stock Arch kenel and Virtualbox: Do I need to run dkms or vbo

# pacman -S virtualbox-modules

Don't use virtualbox-bin from the AUR. That's the Oracle-compiled binary kept only for comparison against the one in [community].

# pacman -R virtualbox-bin
# pacman -Syu virtualbox

Last edited by DSpider (2012-08-12 19:00:16)


"How to Succeed with Linux"

I have made a personal commitment not to reply in topics that start with a lowercase letter. Proper grammar and punctuation is a sign of respect, and if you do not show any, you will NOT receive any help (at least not from me).

Offline

#3 2012-08-12 19:35:01

marko2010
Member
Registered: 2010-04-17
Posts: 67

Re: [SOLVED] Stock Arch kenel and Virtualbox: Do I need to run dkms or vbo

Thanks. I have virtualbox-modules already installed and I am running virtualbox from the community repo. Does that mean all I need to to is pacman -Syu and the virtualbox modules will automatically play nice with the newer kernel?

Offline

#4 2012-08-12 19:46:47

wonder
Developer
From: Bucharest, Romania
Registered: 2006-07-05
Posts: 5,937
Website

Re: [SOLVED] Stock Arch kenel and Virtualbox: Do I need to run dkms or vbo

marko2010 wrote:

Thanks. I have virtualbox-modules already installed and I am running virtualbox from the community repo. Does that mean all I need to to is pacman -Syu and the virtualbox modules will automatically play nice with the newer kernel?


you don't have to do anything than pacman -Syu. We provide virtualbox-modules that includes the modules compiled against the stock kernel (linux)


Give what you have. To someone, it may be better than you dare to think.
Blog

Offline

#5 2012-08-13 04:31:08

marko2010
Member
Registered: 2010-04-17
Posts: 67

Re: [SOLVED] Stock Arch kenel and Virtualbox: Do I need to run dkms or vbo

That worked. Thank you

Offline

Board footer

Powered by FluxBB