You are not logged in.

#1 2012-09-26 20:29:56

marcos
Member
Registered: 2007-05-29
Posts: 21

Blank screen after loading udev events

Hi,

I'm booting from an Arch USB installation media 2012.09.07 for installing on a new machine.

It's an Atom motherboard with an Intel PowerVR SGX545 graphics card.

I've already tried with different kernel options like:

nomodeset

and

video=LVDS-1:d

as I've found in other threads. None lead to any result.

Any hint on how to solve it?

Thanks!

Last edited by marcos (2012-09-26 20:48:25)

Offline

#2 2012-09-26 23:27:13

mrunion
Member
From: Jonesborough, TN
Registered: 2007-01-26
Posts: 1,596
Website

Re: Blank screen after loading udev events

Have you tried the following on the boot line in grub:

acpi_osi=Linux acpi_backlight=vendor

I had a problem installing on my new laptop a few weeks ago, and this fixed the problem you are having. YMMV.


Matt

"It is very difficult to educate the educated."

Offline

#3 2012-09-27 05:37:39

marcos
Member
Registered: 2007-05-29
Posts: 21

Re: Blank screen after loading udev events

mrunion wrote:

Have you tried the following on the boot line in grub:

acpi_osi=Linux acpi_backlight=vendor

It didn't work sad

Offline

#4 2012-09-27 06:02:52

ixnine
Member
Registered: 2008-11-01
Posts: 60

Re: Blank screen after loading udev events

Offline

#5 2012-09-27 19:07:36

marcos
Member
Registered: 2007-05-29
Posts: 21

Re: Blank screen after loading udev events

I've tried with both VGA-1 and DVI-I-1 outputs and no result sad Will try to mix some options and see...

Just booted up now with an Ubuntu 12.04LTS live USB with no problems, but it's not the same kernel (3.2.0).

Offline

#6 2012-09-27 19:14:46

Gusar
Member
Registered: 2009-08-25
Posts: 3,466

Re: Blank screen after loading udev events

Use the lts kernel. It's the simplest workaround if the current kernel has modesetting issues.

Offline

#7 2012-09-27 20:31:41

marcos
Member
Registered: 2007-05-29
Posts: 21

Re: Blank screen after loading udev events

Gusar wrote:

Use the lts kernel. It's the simplest workaround if the current kernel has modesetting issues.

And how can I do an installation with that kernel? Any link I can read from?

Thanks!

Offline

#8 2012-10-01 14:18:07

marcos
Member
Registered: 2007-05-29
Posts: 21

Re: Blank screen after loading udev events

marcos wrote:

And how can I do an installation with that kernel? Any link I can read from?

I've downloaded Archboot and will try to install from that media.

Offline

#9 2012-10-01 15:21:55

WonderWoofy
Member
From: Los Gatos, CA
Registered: 2012-05-19
Posts: 8,412

Re: Blank screen after loading udev events

You really don't need to reinstall.  That is really not a "solution".  Just install linux-lts and whatever other lts packages you may need.  For instance I have a realtek 8111/8168 ethernet card, and I need r8168.  But w/ linux-lts I also need r8168-lts because it is then compiled against the linux-lts kernel.

Offline

#10 2012-10-01 15:26:23

marcos
Member
Registered: 2007-05-29
Posts: 21

Re: Blank screen after loading udev events

WonderWoofy wrote:

You really don't need to reinstall.  That is really not a "solution".  Just install linux-lts and whatever other lts packages you may need.  For instance I have a realtek 8111/8168 ethernet card, and I need r8168.  But w/ linux-lts I also need r8168-lts because it is then compiled against the linux-lts kernel.

I'm not reinstalling, it's a fresh install on a virgin machine smile

Offline

Board footer

Powered by FluxBB