You are not logged in.

#1 2005-10-06 04:15:13

abhaysahai
Member
Registered: 2005-07-12
Posts: 51

Cannot start openoffice [ SOLVED]

Hi,
I had to re-install arch on my thinkpad. I got everything back as usual, but for openoffice.
I have installed openoffice-base 1.1.4-4 and openoffice-spell-en.
Following the wiki, when I tried /opt/openoffice/setup -nothing happened and I was back to the prompt with absolotely no output.
Straqnge, but I thought to give soffice a try
Again, nothing happened and I was back to the prompt with absolutely no output.
I have tried this as root as well as normal user.

Then I tried openoffice2
runnning /opt/openoffice2/program/soffice resulted in a splashscreen os openoffice2, but hen declared that an internal error has occured and application cannot be started.

Now this is not possible for me to use my system without an office suite, please don't ask me to install koffice/ abiword etc.
I want a simple and working openoffice.
Am I doing something wrong. if yes please guide me into rectifying my error.
Any advice in solving this issue is welcome.

Regards,
Abhay

[EDIT]
Was trying to get more setup working and I installed tpb ( thinkpad special button config utils) and rebooted, openoffice still is not starting, but I have the lovely openoffice2 working.
Not sure just by installing tpb, what could have changed.
Any suggestions ?
But I am very happy that I have a very fast system. 
Just tweaking it to my needs, at present busy with getting the middle button of thinkpad ( blue button, used for scrolling, to work).
Checking gentoo forums.  wink
Gentoo forums are the source of almost all configurations,
Got this setting for the mouse

Section "InputDevice"
        Identifier  "PS/2 Mouse"
        Driver      "mouse"

       Option "EmulateWheel" "true" #on for scrolling
         Option "EmulateWheelButton" "2" #on for scrolling
         Option "Emulate3Buttons" "true" #on for scrolling
         Option "Protocol" "ImPS/2"
         # Option "ZAxisMapping" "6 7"
         # Option "Buttons" "7"
         Option "YAxisMapping" "4 5" #on for scrolling
         Option "Device" "/dev/psaux"
EndSection

Yes the mouse now scrolls properly.
Gentoo forums and arch linux are the best combination. All binary packages optimized for i686 (arch) along with nice tips from gentoo regarding setting up the system.

Regards,
Abhay 8)

Offline

#2 2005-10-06 09:54:08

T-Dawg
Forum Fellow
From: Wilmington, NC
Registered: 2005-01-29
Posts: 2,734

Re: Cannot start openoffice [ SOLVED]

]I have installed openoffice-base 1.1.4-4 and openoffice-spell-en.

you have to install the language type over the base:

pacman -S openoffice-en

Offline

#3 2005-10-06 12:40:02

JimboP
Member
From: UK
Registered: 2005-01-14
Posts: 22

Re: Cannot start openoffice [ SOLVED]

I have also has problems re-installing Openoffice - it appears that all openoffice-[lang] packages are missing from extra.

Offline

#4 2005-10-07 10:07:19

abhaysahai
Member
Registered: 2005-07-12
Posts: 51

Re: Cannot start openoffice [ SOLVED]

Exactly JimboP, the language packs are missing.
They are missing in openoffice2 also ( at least there is nothing like openoffice2-en ) but openoffice2 works on my system.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB