You are not logged in.

#1 2012-10-05 20:25:07

nathan0n5ire
Member
Registered: 2012-10-05
Posts: 9

[gnome-unstable] ibus doesnt work

The new intergrated ibus in gnome-shell (which is one of my favorite features of 3.6) doesnt work. I can add the ibus keyboard (ibus-pinyin or Chinese (Pinyin)) in the system settings, but the settings opiton is grayed out (even though I know it has them), and when I switch to it and type all that comes out is qwerty (my default layout is dvorak)

this is relevant entries from  my .cache/gdm/session.log

(gnome-settings-daemon:649): keyboard-plugin-WARNING **: Couldn't set IBus engine: Operation was cancelled

(gnome-settings-daemon:649): keyboard-plugin-WARNING **: Couldn't set IBus engine: Operation was cancelled

(gnome-settings-daemon:649): keyboard-plugin-WARNING **: Couldn't set IBus engine: Operation was cancelled

(gnome-settings-daemon:649): keyboard-plugin-WARNING **: Couldn't set IBus engine: Operation was cancelled

(gnome-settings-daemon:649): keyboard-plugin-WARNING **: Couldn't set IBus engine: Operation was cancelled


when runing ibus-setup (after installing python2-xdg which it requires, but doesnt pull in from pacman, I get)

nathan@obadiah> ibus-setup                                                    ~
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/share/ibus/setup/main.py", line 545, in <module>
    setup = Setup()
  File "/usr/share/ibus/setup/main.py", line 75, in __init__
    self.__init_ui()
  File "/usr/share/ibus/setup/main.py", line 238, in __init_ui
    self.__init_hotkey()
  File "/usr/share/ibus/setup/main.py", line 84, in __init_hotkey
    values = dict(self.__config.get_values("general/hotkey"))
AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'get_values'

Offline

#2 2012-10-06 13:19:45

yangtsesu
Member
Registered: 2011-08-20
Posts: 26

Re: [gnome-unstable] ibus doesnt work

Offline

#3 2012-10-06 17:55:11

wonder
Developer
From: Bucharest, Romania
Registered: 2006-07-05
Posts: 5,937
Website

Re: [gnome-unstable] ibus doesnt work

or you can report it on our tracker.


Give what you have. To someone, it may be better than you dare to think.
Blog

Offline

#4 2012-10-16 18:16:35

bratkartoffel
Member
Registered: 2012-03-30
Posts: 3

Re: [gnome-unstable] ibus doesnt work

ibus-anthy from the community repo doesn't work with ibus from gnome-unstable, either.
i copied some ibus PKGBUILD files from the aur and changed them to use the new ibus/anthy 1.4.99.20121006 from http://code.google.com/p/ibus:

ibus: http://pastebin.com/aSUSJmQj
ibus-anthy: http://pastebin.com/mP15BunH

seems to works fine now (using gnome 3.6 btw).

Offline

#5 2012-10-22 02:33:27

KerrickStaley
Member
Registered: 2011-01-26
Posts: 18

Re: [gnome-unstable] ibus doesnt work

I was hit by this same bug and filed a bug report: https://bugs.archlinux.org/task/32152

Offline

Board footer

Powered by FluxBB