You are not logged in.

#1 2012-10-03 17:11:02

mr337
Member
Registered: 2012-08-12
Posts: 15

[Solved] Flash No Sound In Browser

Hi All,

Having problems getting audio from any flash video. I am currently running 64 bit arch (3.5.4-1-ARCH). I have ALSA installed and working. I listen to Amarok for radio and mplayer to watch movies.

I have my .asoundrc with this

pcm.!default {
type hw 
card 0
}
ctl.!default {
type hw 
card 0
}

Output of aplay -l

**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: CA0106 [CA0106], device 0: ca0106 [CA0106]
  Subdevices: 0/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: CA0106 [CA0106], device 1: ca0106 [CA0106]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: CA0106 [CA0106], device 2: ca0106 [CA0106]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: CA0106 [CA0106], device 3: ca0106 [CA0106]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0

In Phonon all the devices are set to the sound card and verified testing (via test button). Still sounds doesn't work with any flash application in Chromium or FF. Upon running either of them from the command line I don't see any error.

I was afraid that another program grabbed the sound devices so I rebooted the desktop and first thing opened is FF and still no sound. YES I did make sure every thing is unmutted (fell for that in the past smile  )

Also to add I am running Xmonad as windows manager so no Gnome or KDE desktop.

Update: Updated arch and still no change. Seems like Flash to using wrong sounds device but I don't know how else to force other than asoundrc

Any ideas?

Last edited by mr337 (2012-10-10 17:00:32)

Offline

#2 2012-10-05 17:58:51

hadrons123
Member
From: chennai
Registered: 2011-10-07
Posts: 1,249

Re: [Solved] Flash No Sound In Browser


LENOVO Y 580 IVYBRIDGE 660M NVIDIA
Unix is user-friendly. It just isn't promiscuous about which users it's friendly with. - Steven King

Offline

#3 2012-10-08 04:59:09

mr337
Member
Registered: 2012-08-12
Posts: 15

Re: [Solved] Flash No Sound In Browser

I would really not like to install Pulse.

I can try a couple of reboot and reinstall flash plugin but it looks like they never quite fixed it nor found the cause. The problem just doesn't add up. Will post back with results.

Update: Reinstalling flash/rebooting several times didn't fix anything sad

Last edited by mr337 (2012-10-10 16:10:21)

Offline

#4 2012-10-10 11:22:20

lyco
Member
Registered: 2010-02-15
Posts: 12

Re: [Solved] Flash No Sound In Browser

I just updated my system and ran into this problem too. For some reason, there was PCM channel muted and set to zero volume. I dont know why, but this setting apply for Flash but not for other KDE apps. After increasing volume of PCM, i can listen to flash videos again.


I'm not a native English speaker. If there are grammar errors in my post, don't beat me please. Polite pointing at them is more than enough.

Offline

#5 2012-10-10 15:54:02

mr337
Member
Registered: 2012-08-12
Posts: 15

Re: [Solved] Flash No Sound In Browser

lyco wrote:

I just updated my system and ran into this problem too. For some reason, there was PCM channel muted and set to zero volume. I dont know why, but this setting apply for Flash but not for other KDE apps. After increasing volume of PCM, i can listen to flash videos again.

Well this is interesting, I have no PCM slider?? Also I looked in my rc.conf and I have no snd-modules to remove, as stated in the Arch ALSA wiki.

Hmm, be tracking this down.

Offline

#6 2012-10-10 15:58:33

mr337
Member
Registered: 2012-08-12
Posts: 15

Re: [Solved] Flash No Sound In Browser

It looks like everything else is there....

Alsamixer

Offline

#7 2012-10-10 17:00:13

mr337
Member
Registered: 2012-08-12
Posts: 15

Re: [Solved] Flash No Sound In Browser

Sorry to keep updating this thread but I have good news. I got sound to work but removing the .asoundrc file (see above). Why it works I don't really know. Any ideas?

Offline

#8 2012-10-23 10:14:52

patroclo7
Member
From: Bassano del Grappa, ITALY
Registered: 2006-01-11
Posts: 913

Re: [Solved] Flash No Sound In Browser

I had the same problem after a reinstall, and I lacked the PCM slider in alsamixer. I looked in the backup of an older installation and I found that snd_hda_intel needed to be mounted with specific options for my device. This is needed only for flash plugin, because anything else was working nice also without these options.
So my device is (from lspci)

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller (rev 02)

And I need the following in /etc/modprobe.d/alsa.conf:

options snd-hda-intel model=hippo index=0 probe_mask=1

Mortuus in anima, curam gero cutis

Offline

#9 2012-10-23 10:32:20

brebs
Member
Registered: 2007-04-03
Posts: 3,421

Re: [Solved] Flash No Sound In Browser

mr337 wrote:

removing the .asoundrc file

Maybe phonon is opening the soundcard itself? Yet another "sound server" that's unneeded, because the sound server is ALSA.

A useful check:

fuser -fv /dev/snd/* /dev/dsp*

Offline

Board footer

Powered by FluxBB