You are not logged in.

#1 2012-10-20 19:04:02

kjell
Member
From: Norway
Registered: 2012-03-26
Posts: 97

Gnome 3.6 issues

Anyone else experiencing these?

* Blank login screen after unlocking desktop (happens randomly)? (the login input never shows).   Only way out is to ssh in from elsewhere and slap it with a trout (wont even accept alt-f2..etc).  .
* Every time I reboot, i have to redo the Google authentication in GOA (not sure if this is 3.6 only problem or in general). 
* Adjusting the volume slider in an application, always sets the master volume to the MAX setting. 

--ktp

Offline

#2 2012-10-20 21:54:05

marcio
Member
Registered: 2010-10-08
Posts: 30

Re: Gnome 3.6 issues

What is your hardware and drivers?

Is installed from scratch?

Testing repo or since gnome-unstable repo?

Last edited by marcio (2012-10-20 21:57:56)

Offline

#3 2012-10-20 22:35:07

jbreizh
Member
Registered: 2012-10-20
Posts: 21

Re: Gnome 3.6 issues

Hello,
I had the same probleme with GOA, il fact it was my keyring witch wasn't unlock. I don't know what happen but i had to manualy delete my preference ( the . files in your personnal file): you can try just to delete .local/share/keyrings for goa. I think your other problem have also the same cause (old user preference): delete all the gnome related  . files could help.
Have a nice day
jb

Offline

#4 2012-10-21 19:13:28

kjell
Member
From: Norway
Registered: 2012-03-26
Posts: 97

Re: Gnome 3.6 issues

GOA issue seemed to be related to old duplicate entries in the keyring.

@marcio

Upgrade from testing (not unstable).

Offline

#5 2012-10-24 08:15:26

kjell
Member
From: Norway
Registered: 2012-03-26
Posts: 97

Re: Gnome 3.6 issues

More problems:  no sound after a wakeup from sleep.  Have to restart gnome shell.

Offline

#6 2012-10-24 19:15:14

marcio
Member
Registered: 2010-10-08
Posts: 30

Re: Gnome 3.6 issues

In my pc, after wakeup from sleep and from hibertante the sound works fine.

Do you try to remove all gnome config files?

Offline

#7 2012-10-24 22:22:48

kjell
Member
From: Norway
Registered: 2012-03-26
Posts: 97

Re: Gnome 3.6 issues

No, really don't want to remove all my profile settings.  Which specifically did you have in mind?

  However, I tried a fresh account, and seems to suffer from the same symptoms.

Offline

#8 2012-10-25 14:54:56

marcio
Member
Registered: 2010-10-08
Posts: 30

Re: Gnome 3.6 issues

mv ~/.config/dconf/user ~/.config/dconf/user-backup

Login after that.

Other thing:

Im my laptop the front left speaker dont work after an hibernate, so i use the alsamixer tool on terminal to ajust the left controler that was in 0 %.

$ alsamixer -c 0

Offline

#9 2012-10-25 16:21:09

jackgu1988
Member
Registered: 2010-11-16
Posts: 39

Re: Gnome 3.6 issues

marcio wrote:

mv ~/.config/dconf/user ~/.config/dconf/user-backup

Login after that.

Other thing:

Im my laptop the front left speaker dont work after an hibernate, so i use the alsamixer tool on terminal to ajust the left controler that was in 0 %.

$ alsamixer -c 0

have you got alsa-utils installed?

Offline

#10 2012-10-25 22:20:33

marcio
Member
Registered: 2010-10-08
Posts: 30

Re: Gnome 3.6 issues

@jackgu1988:
My post was for @kjell.
My sound problem was solved with alsamixer

tks

Offline

#11 2012-10-26 08:57:57

kjell
Member
From: Norway
Registered: 2012-03-26
Posts: 97

Re: Gnome 3.6 issues

marcio wrote:

@jackgu1988:
My post was for @kjell.
My sound problem was solved with alsamixer

tks

I'm running pulseaudio atm..

Offline

#12 2012-10-26 22:32:46

marcio
Member
Registered: 2010-10-08
Posts: 30

Re: Gnome 3.6 issues

kjell wrote:

I'm running pulseaudio atm..

I'm running pulseaudio too.

Instal the alsa-tools package to use the alsamixer to analize or fix your sound problem.

Last edited by marcio (2012-10-26 22:45:53)

Offline

#13 2012-10-26 23:11:52

kjell
Member
From: Norway
Registered: 2012-03-26
Posts: 97

Re: Gnome 3.6 issues

marcio wrote:
kjell wrote:

I'm running pulseaudio atm..

I'm running pulseaudio too.

Instal the alsa-tools package to use the alsamixer to analize or fix your sound problem.

That's more like duct-taping, but thanks for the suggestion.....:)  Although, it's been working better recently....

Offline

Board footer

Powered by FluxBB