You are not logged in.

#1 2012-11-18 17:57:55

DarioP
Member
From: Geneva
Registered: 2011-01-05
Posts: 110

[SOLVED] Bad rendering of the tabs - Gnome 3.6

After the upgrade to Gnome Shell 3.6.2 from 3.4 I'm experiencing bad rendering of the tabs. There is quite much aliasing as shown in the screenshot:

http://i45.tinypic.com/35mr5u8.png

look at it at full size, as I see on my screen.

You can also notice that also the conky-lua get drown not so beautifully as I was used to.

On my second pc nothing of this is happening and everything is rendered very sharply.. any idea?

Thanks


-- mod edit: read the Forum Etiquette and only post thumbnails http://wiki.archlinux.org/index.php/For … s_and_Code [jwr] --

Last edited by DarioP (2012-11-20 09:12:03)

Offline

#2 2012-11-18 23:55:44

bokal
Member
Registered: 2010-12-15
Posts: 26

Re: [SOLVED] Bad rendering of the tabs - Gnome 3.6

I'm experiencing the same, since a day or two. Don't know what happened.

Offline

#3 2012-11-19 12:24:53

Kknd
Member
From: Brazil, Santa Catarina
Registered: 2007-08-15
Posts: 100
Website

Re: [SOLVED] Bad rendering of the tabs - Gnome 3.6

I'm also experiencing this.

Every line drawn by cairo now seems to be without any anti-aliasing, not only in the gtk tabs.

Edit: I'm using xf86-video-intel 2.20.13-1 (current)

Last edited by Kknd (2012-11-19 12:28:31)

Offline

#4 2012-11-19 18:20:03

bokal
Member
Registered: 2010-12-15
Posts: 26

Re: [SOLVED] Bad rendering of the tabs - Gnome 3.6

xf86-video-intel too.

Offline

#5 2012-11-19 18:55:58

Gusar
Member
Registered: 2009-08-25
Posts: 3,431

Re: [SOLVED] Bad rendering of the tabs - Gnome 3.6

Don't you guys think mentioning which graphic card you have would be important info to have? There's a bug in the intel driver affecting gen4/5 cards. It's already fixed in git.

Offline

#6 2012-11-19 19:00:52

bokal
Member
Registered: 2010-12-15
Posts: 26

Re: [SOLVED] Bad rendering of the tabs - Gnome 3.6

Gusar wrote:

Don't you guys think mentioning which graphic card you have would be important info to have?

Not really, no... sorry?

Thanks for the info though.

Offline

#7 2012-11-19 20:40:19

Kknd
Member
From: Brazil, Santa Catarina
Registered: 2007-08-15
Posts: 100
Website

Re: [SOLVED] Bad rendering of the tabs - Gnome 3.6

Gusar wrote:

Don't you guys think mentioning which graphic card you have would be important info to have? There's a bug in the intel driver affecting gen4/5 cards. It's already fixed in git.

Good to know. I will test it here.

Offline

#8 2012-11-19 20:53:53

brebs
Member
Registered: 2007-04-03
Posts: 3,414

Re: [SOLVED] Bad rendering of the tabs - Gnome 3.6

Presumably bug, fixed in git commit.

Offline

#9 2012-11-19 20:58:10

DarioP
Member
From: Geneva
Registered: 2011-01-05
Posts: 110

Re: [SOLVED] Bad rendering of the tabs - Gnome 3.6

I'm using the Intel driver for my Intel HD3000 integrated into the I5 processor. The strange thing is that my second notebook has the same (I upgraded both yesterday) but on an I3 processor and all is drown very sharply.

However I'll try the new driver version and let you know if it solves wink

Thank you!

Offline

#10 2012-11-19 21:03:09

Gusar
Member
Registered: 2009-08-25
Posts: 3,431

Re: [SOLVED] Bad rendering of the tabs - Gnome 3.6

brebs wrote:

Presumably bug, fixed in git commit.

Yep, that's the thing. I don't have a problem on my netbook (gen3 graphics), but I did on my desktop (gen5). Then I saw that commit and compiled the driver from git, and all is well again. This is with the Clearlooks theme on gtk2, it uses rounded corners everywhere, so the bug pretty much totally screws it up. An alternative to compiling from git is switching to UXA.

Offline

#11 2012-11-20 02:05:45

Kknd
Member
From: Brazil, Santa Catarina
Registered: 2007-08-15
Posts: 100
Website

Re: [SOLVED] Bad rendering of the tabs - Gnome 3.6

I'm using xf86-video-intel-git now and the problem is gone. Seems to be a bug in the driver, indeed.

Offline

#12 2012-11-20 09:11:29

DarioP
Member
From: Geneva
Registered: 2011-01-05
Posts: 110

Re: [SOLVED] Bad rendering of the tabs - Gnome 3.6

Yes, also for me installing  xf86-video-intel-git from aur fixed the problem

Here is it after the upgrade: http://i46.tinypic.com/1hufwx.png

Thanks to everybody big_smile

Offline

Board footer

Powered by FluxBB