You are not logged in.

#1 2012-11-23 18:35:54

donfrenchiano
Member
Registered: 2011-10-22
Posts: 13

[SOLVED] Mouse Wheel stopped working after update

I just did a system update today and had a few issues. first banshee keps segfaulting and now my mouse wheel doesnt work when trying to scroll. Pressing it as a buttons seems to be detected.i reinstalled gnome, gnome-extra and xorg and banshee stopped crashing but still getting issue with the mouse wheel. tried downgrading nvidia drivers, xorg-server. Anyone have any thoughts?

EDIT: Banshee is back to crashing again, spits this out

Native stacktrace:

    banshee() [0x4969f9]
    banshee() [0x4e73ef]
    banshee() [0x41e4b7]
    /usr/lib/libpthread.so.0(+0xf1a0) [0x7faf90a341a0]
    /usr/lib/libdbus-1.so.3(+0x26150) [0x7faf7f0b7150]
    /usr/lib/libdbus-1.so.3(+0x24d1d) [0x7faf7f0b5d1d]
    /usr/lib/libdbus-1.so.3(+0x24d89) [0x7faf7f0b5d89]
    /usr/lib/libdbus-1.so.3(+0x24147) [0x7faf7f0b5147]
    /usr/lib/libdbus-1.so.3(+0x24975) [0x7faf7f0b5975]
    /usr/lib/libdbus-1.so.3(+0x25354) [0x7faf7f0b6354]
    /usr/lib/libdbus-1.so.3(+0x259b6) [0x7faf7f0b69b6]
    /usr/lib/libdbus-1.so.3(+0x246ed) [0x7faf7f0b56ed]
    /usr/lib/libdbus-1.so.3(+0xf394) [0x7faf7f0a0394]
    /usr/lib/libdbus-1.so.3(+0x1073d) [0x7faf7f0a173d]
    /usr/lib/libdbus-1.so.3(dbus_connection_send_with_reply_and_block+0xcc) [0x7faf7f0a0b3c]
    /usr/lib/libgconf-2.so.4(gconf_engine_get_fuller+0x1ba) [0x7faf7f51deaa]
    /usr/lib/libgconf-2.so.4(gconf_engine_get_entry+0x8e) [0x7faf7f51e1de]
    /usr/lib/libgconf-2.so.4(+0x1a46e) [0x7faf7f51846e]
    /usr/lib/libgconf-2.so.4(+0x1cb8d) [0x7faf7f51ab8d]
    [0x41791fc1]

Debug info from gdb:


=================================================================
Got a SIGSEGV while executing native code. This usually indicates
a fatal error in the mono runtime or one of the native libraries
used by your application.


Not sure if they are related (dbus problem maybe?)

Last edited by donfrenchiano (2012-11-25 14:56:47)

Offline

#2 2012-11-23 20:16:06

Trilby
Forum Moderator
From: Massachusetts, USA
Registered: 2011-11-29
Posts: 14,025
Website

Re: [SOLVED] Mouse Wheel stopped working after update

Mouse scroll wheels are just detected as buttons (up=4 down=5) by the xserver.  You can use `xev` to see if X is detecting it properly.  If not, then it is likely an ev-dev or input driver issue.  If xev detects it, which I suspect it will, then it would be a gnome issue.

That's not a solution, but will help narrow down where to send the bug report.


InterrobangSlider
• How's my coding? See this page.
• How's my moderating? Feel free to email any concerns, complaints, or objections.

Offline

#3 2012-11-23 21:38:05

donfrenchiano
Member
Registered: 2011-10-22
Posts: 13

Re: [SOLVED] Mouse Wheel stopped working after update

Trilby wrote:

Mouse scroll wheels are just detected as buttons (up=4 down=5) by the xserver.  You can use `xev` to see if X is detecting it properly.  If not, then it is likely an ev-dev or input driver issue.  If xev detects it, which I suspect it will, then it would be a gnome issue.

That's not a solution, but will help narrow down where to send the bug report.

Thanks for the reply. From what i can tell using xev, it detects the wheel when i push it like a button but not when i use it to scroll.

Offline

#4 2012-11-23 21:54:14

Trilby
Forum Moderator
From: Massachusetts, USA
Registered: 2011-11-29
Posts: 14,025
Website

Re: [SOLVED] Mouse Wheel stopped working after update

Well that certainly does narrow it down.  Are you able to test the mouse itself on other computers?

(Sidenote: the mouse issue and the banshee issue do not seem connected - perhaps they should be separate threads).


InterrobangSlider
• How's my coding? See this page.
• How's my moderating? Feel free to email any concerns, complaints, or objections.

Offline

#5 2012-11-24 14:35:29

donfrenchiano
Member
Registered: 2011-10-22
Posts: 13

Re: [SOLVED] Mouse Wheel stopped working after update

Turns out the mouse just stopped working. I plugged a different one in and it was fine. I though maybe there was a problem with dbus since they both happened at the exact same time.

Offline

#6 2012-11-24 14:41:09

Trilby
Forum Moderator
From: Massachusetts, USA
Registered: 2011-11-29
Posts: 14,025
Website

Re: [SOLVED] Mouse Wheel stopped working after update

Glad that's figured out - unfortunately I can't help with the banshee problem.

I would recommend, though, given the current title of this thread that you mark this one as solved and open a new thread with a title that will highlight the banshee problem (if you want help with that too).


InterrobangSlider
• How's my coding? See this page.
• How's my moderating? Feel free to email any concerns, complaints, or objections.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB