You are not logged in.

#1 2005-10-30 14:32:26

slackhack
Member
Registered: 2004-06-30
Posts: 738

nedit errors - won't launch

when i try to launch nedit, it fails with the following messages.

as user:

NEdit: Converting .nedit file to 5.5 version.
    To keep, use Preferences -> Save Defaults
X Error of failed request:  BadMatch (invalid parameter attributes)
  Major opcode of failed request:  70 (X_PolyFillRectangle)
  Serial number of failed request:  307
  Current serial number in output stream:  317

as root:

X Error of failed request:  BadMatch (invalid parameter attributes)
  Major opcode of failed request:  70 (X_PolyFillRectangle)
  Serial number of failed request:  293
  Current serial number in output stream:  303

same thing but without the "converting" message, i guess b/c i never ran it as root. anyone else having this problem? :?:

Offline

#2 2005-10-30 21:39:58

Snowman
Developer/Forum Fellow
From: Montreal, Canada
Registered: 2004-08-20
Posts: 5,212

Re: nedit errors - won't launch

nedit starts fine here. Is your system up-to-date?

Offline

#3 2005-10-31 15:29:07

slackhack
Member
Registered: 2004-06-30
Posts: 738

Re: nedit errors - won't launch

completely. i update twice a week at least, and i'm currently up to date.

here's the nedit -V info, fwiw:

NEdit 5.5
Sep 30, 2004

     Built on: Linux, 386, GNU C
     Built at: Oct 13 2004, 22:04:33
   With Motif: 2.1.0 [@(#)GNU/LessTif Version 2.1 Release 0.93.94]
Running Motif: 2.1 [unknown]
       Server: The X.Org Foundation 60802000
       Visual: 32-bit TrueColor (ID 0x3f)
       Locale: en_US

i never used it a lot, but i remember it working at one point. i wanted to switch from gedit, and when i tried to launch it the other day i got the error. sorry therefore that i can't pinpoint with more accuracy when it actually started failing.

things i've tried are removing and reinstalling from the repository, and moving the ~/.nedit directory. if no one has any other ideas, i might try removing it and ABS-ing a new tarball.

Offline

#4 2005-10-31 18:01:12

Snowman
Developer/Forum Fellow
From: Montreal, Canada
Registered: 2004-08-20
Posts: 5,212

Re: nedit errors - won't launch

The only difference in my nedit -V is:

Visual: 16-bit TrueColor (ID 0x23, Default)

. Yeah, try to compile it with ABS. You can also try to google the error message; it might tell you what's wrong.  It seem to be an xorg issue. If you use ATI/nvidia drivers, try using the xorg ones to see if you still get the error.

Offline

#5 2005-10-31 18:58:42

Kern
Member
From: UK
Registered: 2005-02-09
Posts: 460

Re: nedit errors - won't launch

possibly a 32 bit problem ....  maybe read here   and look for
   

nedit -xrm '*visualID: default' 

and
     

XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1 nedit 

perhaps you could try their workarounds as it looks a similar problem.

or here re: Composite extensions

hope this points you in the right direction if it doesnt get you a direct fix.

Offline

#6 2005-11-01 15:07:50

slackhack
Member
Registered: 2004-06-30
Posts: 738

Re: nedit errors - won't launch

Kern wrote:

possibly a 32 bit problem ....  maybe read here   and look for
   

nedit -xrm '*visualID: default' 

and
     

XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1 nedit 

perhaps you could try their workarounds as it looks a similar problem.

or here re: Composite extensions

hope this points you in the right direction if it doesnt get you a direct fix.

thanks! setting the XLIB variable worked. i wonder if it has something to do with my matrox card drivers somehow, as i seem to remember it starting after i switched that for the radeon. if no one else is having the problem as an Arch thing, i guess that must be it. thanks again. big_smile

Offline

#7 2005-11-01 17:33:32

Kern
Member
From: UK
Registered: 2005-02-09
Posts: 460

Re: nedit errors - won't launch

something to do with my matrox card drivers

probably, altho sometimes i tend to think its more to do with witchcraft than a rational explanation smile

Nice to know you got it sorted, and thx for feeding back on the result.

kern

Offline

#8 2005-11-01 19:46:58

Snowman
Developer/Forum Fellow
From: Montreal, Canada
Registered: 2004-08-20
Posts: 5,212

Re: nedit errors - won't launch

I remember now that I had to do the same for xmms:

$ XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1 xmms

when I was using the composite extension otherwise xmms would't start/work when the doublesize option was used.

Anyway, glad to know that your nedit works now.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB