You are not logged in.

#1 2013-01-08 00:34:18

delkk0
Member
From: Barcelona, Spain
Registered: 2012-01-17
Posts: 9

[SOLVED] No sound on laptop speakers, but headphones working properly

Hello everyone,

I have a problem with sound on my laptop. My laptop speakers doesn't work, but if I connect my headphones to the 3.5mm jack, headphones sound correctly. I managed a few days ago to fix this issue, but after a few days without problems, it stopped working.

$ lspci -v | grep Audio
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 04)
$ aplay -l
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 0: ALC280 Analog [ALC280 Analog]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0

capturadepantallade2013.png

Thanks in advance.

Last edited by delkk0 (2013-01-08 19:34:00)


CPU: Intel® Core™ i7-3610QM 2.30 / 3.30 Turbo GHz
RAM: 8 GB
GPU: NVIDIA® GeForce® GT 630M 2 GB Dedicated
O.S.: Arch Linux with Gnome 3

Offline

#2 2013-01-08 15:45:09

pilotkeller
Member
From: Canada
Registered: 2011-12-22
Posts: 513
Website

Re: [SOLVED] No sound on laptop speakers, but headphones working properly

delkk0 wrote:

I managed a few days ago to fix this issue, but after a few days without problems, it stopped working.

How exactly did you fix it and what happened to break it?

Offline

#3 2013-01-08 16:26:58

chris_l
Member
Registered: 2010-12-01
Posts: 387

Re: [SOLVED] No sound on laptop speakers, but headphones working properly

Using the options of the snd-hda-intel driver may fix it: http://wiki.sabayon.org/index.php?title … ound_Cards


"open source is about choice"
No.
Open source is about opening the source code complying with this conditions, period. The ability to choose among several packages is just a nice side effect.

Offline

#4 2013-01-08 19:33:29

delkk0
Member
From: Barcelona, Spain
Registered: 2012-01-17
Posts: 9

Re: [SOLVED] No sound on laptop speakers, but headphones working properly

pilotkeller wrote:
delkk0 wrote:

I managed a few days ago to fix this issue, but after a few days without problems, it stopped working.

How exactly did you fix it and what happened to break it?

Well I simply removed /var/lib/alsa/asound.state, and rebooted. Then the sound started working. Then I used a live-cd distro that I'm testing for my University, and when I rebooted the next time, the sound didn't work.

chris_l wrote:

Using the options of the snd-hda-intel driver may fix it: http://wiki.sabayon.org/index.php?title … ound_Cards

I haven't had time to try it. This morning, started working without doing anything... there must be trolls inside my laptop. I hope this time will continue working indefinitely.

Thanks a lot for answering.

EDIT: Yesterday before shuting down my laptop I returned the configuration I had changed to its original state, so that could be the change that made my speakers work again this morning.

Last edited by delkk0 (2013-01-08 19:35:45)


CPU: Intel® Core™ i7-3610QM 2.30 / 3.30 Turbo GHz
RAM: 8 GB
GPU: NVIDIA® GeForce® GT 630M 2 GB Dedicated
O.S.: Arch Linux with Gnome 3

Offline

Board footer

Powered by FluxBB