You are not logged in.

#1 2013-01-09 09:50:39

Snark1994
Member
From: Wales
Registered: 2011-06-09
Posts: 30

[SOLVED]Can't use the [url] tag to link to a URL containing '[' or ']'

Hiya,

I was trying to link to the bug report here:

"https://bugs.archlinux.org/task/33340?string=anki&project=5&search_name=&type[0]=&sev[0]=&pri[0]=&due[0]=&reported[0]=&cat[0]=&status[0]=open&percent[0]=&opened=&dev=&closed=&duedatefrom=&duedateto=&changedfrom=&changedto=&openedfrom=&openedto=&closedfrom=&closedto="

in a post in these forums. None of the following work:

[url=https://bugs.archlinux.org/task/33340?string=anki&project=5&search_name=&type[0]=&sev[0]=&pri[0]=&due[0]=&reported[0]=&cat[0]=&status[0]=open&percent[0]=&opened=&dev=&closed=&duedatefrom=&duedateto=&changedfrom=&changedto=&openedfrom=&openedto=&closedfrom=&closedto=]Bug report[/url]

[url]https://bugs.archlinux.org/task/33340?string=anki&project=5&search_name=&type[0]=&sev[0]=&pri[0]=&due[0]=&reported[0]=&cat[0]=&status[0]=open&percent[0]=&opened=&dev=&closed=&duedatefrom=&duedateto=&changedfrom=&changedto=&openedfrom=&openedto=&closedfrom=&closedto=[/url]

[url="https://bugs.archlinux.org/task/33340?string=anki&project=5&search_name=&type[0]=&sev[0]=&pri[0]=&due[0]=&reported[0]=&cat[0]=&status[0]=open&percent[0]=&opened=&dev=&closed=&duedatefrom=&duedateto=&changedfrom=&changedto=&openedfrom=&openedto=&closedfrom=&closedto="]Bug report[/url]

[url='https://bugs.archlinux.org/task/33340?string=anki&project=5&search_name=&type[0]=&sev[0]=&pri[0]=&due[0]=&reported[0]=&cat[0]=&status[0]=open&percent[0]=&opened=&dev=&closed=&duedatefrom=&duedateto=&changedfrom=&changedto=&openedfrom=&openedto=&closedfrom=&closedto=']Bug report[/url]


It seems to be the "[0]"s which confuse it, as it works if you remove them from the URL:

https://bugs.archlinux.org/task/33340?s … &closedto=

Regards,

Last edited by Snark1994 (2013-01-09 11:15:19)


Snark1994

Offline

#2 2013-01-09 09:55:47

tomk
Forum Fellow
From: Ireland
Registered: 2004-07-21
Posts: 9,835

Re: [SOLVED]Can't use the [url] tag to link to a URL containing '[' or ']'

Ehmm... all you need is https://bugs.archlinux.org/task/33340 . smile

Offline

#3 2013-01-09 10:07:11

Snark1994
Member
From: Wales
Registered: 2011-06-09
Posts: 30

Re: [SOLVED]Can't use the [url] tag to link to a URL containing '[' or ']'

Ah, didn't realise that - though presumably the problem still exists with urls which do need brackets in them...


Snark1994

Offline

#4 2013-01-09 10:19:36

WorMzy
Forum Moderator
From: England
Registered: 2010-06-16
Posts: 4,851

Re: [SOLVED]Can't use the [url] tag to link to a URL containing '[' or ']'

File a bug report upstream.

You could use a URL shortening service if necessary.


Sakura:-
Mobo: ASUS P8Z77-V PRO // Processor: Intel Core i7-3770K 3.4GHz // GFX: nVidia GeForce GTX 970 Ti // RAM: 32GB (4x 8GB) Corsair DDR3 (@ 2133MHz) // Storage: 1x 3TB Seagate SATAII 5x 1TB Samsung SATAII, 2x 120GB Corsair SSD

Online

#5 2013-01-09 11:14:52

Snark1994
Member
From: Wales
Registered: 2011-06-09
Posts: 30

Re: [SOLVED]Can't use the [url] tag to link to a URL containing '[' or ']'

Reported here, on the FluxBB bugtracker.


Snark1994

Offline

#6 2013-01-09 13:58:52

fsckd
Forum Moderator
Registered: 2009-06-15
Posts: 3,497

Re: [SOLVED]Can't use the [url] tag to link to a URL containing '[' or ']'

FYI, we currently use v1.5.1.


aur S & M :: forum rules :: Community Ethos
Resources for Women, POC, LGBT*, and allies

Offline

#7 2013-01-09 17:08:58

anonymous_user
Member
Registered: 2009-08-28
Posts: 3,058

Re: [SOLVED]Can't use the [url] tag to link to a URL containing '[' or ']'

So if brackets are indeed invalid characters for urls, why does the Arch Linux bugtracker use them?

Offline

#8 2013-01-10 15:57:45

fsckd
Forum Moderator
Registered: 2009-06-15
Posts: 3,497

Re: [SOLVED]Can't use the [url] tag to link to a URL containing '[' or ']'

anonymous_user wrote:

So if brackets are indeed invalid characters for urls, why does the Arch Linux bugtracker use them?

It doesn't. It escapes them with %5B and %5D as would be expected.


aur S & M :: forum rules :: Community Ethos
Resources for Women, POC, LGBT*, and allies

Offline

#9 2013-01-10 17:16:17

Snark1994
Member
From: Wales
Registered: 2011-06-09
Posts: 30

Re: [SOLVED]Can't use the [url] tag to link to a URL containing '[' or ']'

fsckd wrote:
anonymous_user wrote:

So if brackets are indeed invalid characters for urls, why does the Arch Linux bugtracker use them?

It doesn't. It escapes them with %5B and %5D as would be expected.

It doesn't seem to... If I go to https://bugs.archlinux.org/, and click on the first bug report I see, the URL in the bar is:

https://bugs.archlinux.org/task/33240?s … name=&type[0]=&sev[0]=&pri[0]=&due[0]=&reported[0]=&cat[0]=&status[0]=open&percent[0]=&opened=&dev=&closed=&duedatefrom=&duedateto=&changedfrom=&changedto=&openedfrom=&openedto=&closedfrom=&closedto=

Or is that not what you meant?


Snark1994

Offline

#10 2013-01-10 17:39:07

WorMzy
Forum Moderator
From: England
Registered: 2010-06-16
Posts: 4,851

Re: [SOLVED]Can't use the [url] tag to link to a URL containing '[' or ']'

Not sure why you're seeing that, I can't reproduce it.


Sakura:-
Mobo: ASUS P8Z77-V PRO // Processor: Intel Core i7-3770K 3.4GHz // GFX: nVidia GeForce GTX 970 Ti // RAM: 32GB (4x 8GB) Corsair DDR3 (@ 2133MHz) // Storage: 1x 3TB Seagate SATAII 5x 1TB Samsung SATAII, 2x 120GB Corsair SSD

Online

#11 2013-01-10 17:52:32

anonymous_user
Member
Registered: 2009-08-28
Posts: 3,058

Re: [SOLVED]Can't use the [url] tag to link to a URL containing '[' or ']'

Do a search first then check the url.

Offline

#12 2013-01-10 18:23:11

fsckd
Forum Moderator
Registered: 2009-06-15
Posts: 3,497

Re: [SOLVED]Can't use the [url] tag to link to a URL containing '[' or ']'

Snark1994 wrote:
fsckd wrote:
anonymous_user wrote:

So if brackets are indeed invalid characters for urls, why does the Arch Linux bugtracker use them?

It doesn't. It escapes them with %5B and %5D as would be expected.

It doesn't seem to... If I go to https://bugs.archlinux.org/, and click on the first bug report I see, the URL in the bar is:

https://bugs.archlinux.org/task/33240?s … name=&type[0]=&sev[0]=&pri[0]=&due[0]=&reported[0]=&cat[0]=&status[0]=open&percent[0]=&opened=&dev=&closed=&duedatefrom=&duedateto=&changedfrom=&changedto=&openedfrom=&openedto=&closedfrom=&closedto=

Or is that not what you meant?

Some browsers convert percent encoding for you. I can confirm firefox does and chromium does not.
Here's what I see when I search with chromium,

https://bugs.archlinux.org/task/32940?string=pacman&project=1&type%5B0%5D=&sev%5B0%5D=&pri%5B0%5D=&due%5B0%5D=&reported%5B0%5D=&cat%5B0%5D=&status%5B0%5D=open&percent%5B0%5D=&opened=&dev=&closed=&duedatefrom=&duedateto=&changedfrom=&changedto=&openedfrom=&openedto=&closedfrom=&closedto=

and the same when searched from firefox,

https://bugs.archlinux.org/task/32940?string=pacman&project=1&type[0]=&sev[0]=&pri[0]=&due[0]=&reported[0]=&cat[0]=&status[0]=open&percent[0]=&opened=&dev=&closed=&duedatefrom=&duedateto=&changedfrom=&changedto=&openedfrom=&openedto=&closedfrom=&closedto=

aur S & M :: forum rules :: Community Ethos
Resources for Women, POC, LGBT*, and allies

Offline

#13 2013-01-10 18:24:47

anonymous_user
Member
Registered: 2009-08-28
Posts: 3,058

Re: [SOLVED]Can't use the [url] tag to link to a URL containing '[' or ']'

Well mystery solved then!

Offline

Board footer

Powered by FluxBB