You are not logged in.

#1 2013-01-10 19:35:31

el mariachi
Member
Registered: 2007-11-30
Posts: 591

Can't use phc-intel with 3.9.3

I installed the AUR package for phc-intel, changed the VIDS in /etc/phc-intel.conf and rebooted.

Running /usr/bin/phc-intel start doesn't have any effect (status still shows as "Stopped")
I'm running a custom Zen kernel, acpi-cpufreq is built as a module.

cat /proc/cpuinfo

processor	: 0
vendor_id	: GenuineIntel
cpu family	: 6
model		: 15
model name	: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     T7250  @ 2.00GHz
stepping	: 13
microcode	: 0xa3
cpu MHz		: 1994.975
cache size	: 2048 KB
physical id	: 0
siblings	: 2
core id		: 0
cpu cores	: 2
apicid		: 0
initial apicid	: 0
fpu		: yes
fpu_exception	: yes
cpuid level	: 10
wp		: yes
flags		: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good nopl aperfmperf pni dtes64 monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm lahf_lm dtherm tpr_shadow vnmi flexpriority
bogomips	: 3991.19
clflush size	: 64
cache_alignment	: 64
address sizes	: 36 bits physical, 48 bits virtual
power management:

processor	: 1
vendor_id	: GenuineIntel
cpu family	: 6
model		: 15
model name	: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     T7250  @ 2.00GHz
stepping	: 13
microcode	: 0xa3
cpu MHz		: 1994.975
cache size	: 2048 KB
physical id	: 0
siblings	: 2
core id		: 1
cpu cores	: 2
apicid		: 1
initial apicid	: 1
fpu		: yes
fpu_exception	: yes
cpuid level	: 10
wp		: yes
flags		: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good nopl aperfmperf pni dtes64 monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm lahf_lm dtherm tpr_shadow vnmi flexpriority
bogomips	: 3991.19
clflush size	: 64
cache_alignment	: 64
address sizes	: 36 bits physical, 48 bits virtual
power management:

lsmod

Module                  Size  Used by
mperf                   1272  0 
iwldvm                179033  0 
led_class               3515  1 iwldvm
iwlwifi                86589  1 iwldvm

/sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_driver

zsh: no such file or directory: /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_driver

/sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/phc_version

zsh: no such file or directory: /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/phc_version

modprobe phc-intel

modprobe: ERROR: could not insert 'phc_intel': No such device

modprobe acpi-cpufreq

modprobe: ERROR: could not insert 'phc_intel': No such device
modprobe: ERROR: could not insert 'acpi_cpufreq': No such device
modprobe: ERROR: Error running install command for acpi_cpufreq
modprobe: ERROR: could not insert 'acpi_cpufreq': Operation not permitted

Anything I'm missing? Thanks!

phc-intel setup done before the reboot
[edit to update the kernel version. all error messages remain the same]

Last edited by el mariachi (2013-05-23 10:27:42)

Offline

#2 2013-01-10 22:47:59

anonymous_user
Member
Registered: 2009-08-28
Posts: 3,058

Re: Can't use phc-intel with 3.9.3

Did you already run phc-intel setup first?

Offline

#3 2013-01-10 22:48:22

el mariachi
Member
Registered: 2007-11-30
Posts: 591

Re: Can't use phc-intel with 3.9.3

yes wink

Offline

#4 2013-05-23 10:24:45

el mariachi
Member
Registered: 2007-11-30
Posts: 591

Re: Can't use phc-intel with 3.9.3

Problem persists with the latest PHC rev9.1 and Kernel 3.9.3.

Offline

#5 2013-05-24 19:00:37

isaacdomagalski
Member
Registered: 2012-11-24
Posts: 34

Re: Can't use phc-intel with 3.9.3

Try adding intel_pstate=disable to your kernel line.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB