You are not logged in.

#1 2013-01-16 14:50:56

abraxas88
Member
From: Cosenza, Italy
Registered: 2009-12-12
Posts: 87

Hibernate not working with linux 3.7

Greetings folks.
Since kernel 3.7 I have not been able to hibernate my computer. Suspension, though, works fine.
I do not know how to log that kernel panic, I manage to shoot a video with my mobile phone and apparently there is a

WARNING: at arch/x86/kernel/smp.c:119 native_smp_send_reschedule

and

kernel BUG at kernel/hrtimer.c:1259!

.

I would like to provide more detailed information, please, tell me how I could log that KP in a file and if you need anything else.

Needless to say that with the kernel 3.6 everything works fine.


Asus G53Jw-IX160V Intel Core i7 740M 1.73 GHz, 8 GB RAM DDR3 1333 MHz, nVidia GTX 460M 1.5 GB GDDR5. Arch Linux 64 bit, of course. wink

Offline

#2 2013-01-18 01:03:22

abraxas88
Member
From: Cosenza, Italy
Registered: 2009-12-12
Posts: 87

Re: Hibernate not working with linux 3.7

It's apparently a problem about setting the cores offline. I've tried to hibernate with just one core online and everything worked, then I resumed, and as I manually reset a core online it panicked again.


Asus G53Jw-IX160V Intel Core i7 740M 1.73 GHz, 8 GB RAM DDR3 1333 MHz, nVidia GTX 460M 1.5 GB GDDR5. Arch Linux 64 bit, of course. wink

Offline

#3 2013-01-26 15:19:31

gborzi
Member
From: Sicilia
Registered: 2009-03-18
Posts: 102

Re: Hibernate not working with linux 3.7

Hi abraxas88,
I have the same problem. Like you I'm able to hibernate if I set core 1 to 7 offline, but get a kernel panic when I try to put them back online. This happens even when I don't hibernate.


Giuseppe Borzi' - Registered Linux user #34028

Offline

#4 2013-01-26 15:25:06

abraxas88
Member
From: Cosenza, Italy
Registered: 2009-12-12
Posts: 87

Re: Hibernate not working with linux 3.7

I guess we should report an upstream bug in the kernel bugzilla.


Asus G53Jw-IX160V Intel Core i7 740M 1.73 GHz, 8 GB RAM DDR3 1333 MHz, nVidia GTX 460M 1.5 GB GDDR5. Arch Linux 64 bit, of course. wink

Offline

#5 2013-01-29 04:08:59

gborzi
Member
From: Sicilia
Registered: 2009-03-18
Posts: 102

Re: Hibernate not working with linux 3.7

It seems that it has been fixed in 3.7.5. From the changelog:

The 'intel_idle_probe' probes the CPU and sets the CPU notifier.
    But if later on during the module initialization we fail (say
    in cpuidle_register_driver), we stop loading, but we neglect
    to unregister the CPU notifier.  This means that during CPU
    hotplug events the system will fail:
....
    This patch fixes that by moving the CPU notifier registration
    as the last item to be done by the module.


Giuseppe Borzi' - Registered Linux user #34028

Offline

#6 2013-01-29 12:43:56

abraxas88
Member
From: Cosenza, Italy
Registered: 2009-12-12
Posts: 87

Re: Hibernate not working with linux 3.7

Does it work for you?


Asus G53Jw-IX160V Intel Core i7 740M 1.73 GHz, 8 GB RAM DDR3 1333 MHz, nVidia GTX 460M 1.5 GB GDDR5. Arch Linux 64 bit, of course. wink

Offline

#7 2013-01-29 16:33:44

gborzi
Member
From: Sicilia
Registered: 2009-03-18
Posts: 102

Re: Hibernate not working with linux 3.7

I haven't yet tried it, I don't have testing enabled. Hopefully, 3.7.5 will hit core repo soon.


Giuseppe Borzi' - Registered Linux user #34028

Offline

#8 2013-01-29 17:13:32

abraxas88
Member
From: Cosenza, Italy
Registered: 2009-12-12
Posts: 87

Re: Hibernate not working with linux 3.7

It doesn't work on my machine anyway, just for the record.


Asus G53Jw-IX160V Intel Core i7 740M 1.73 GHz, 8 GB RAM DDR3 1333 MHz, nVidia GTX 460M 1.5 GB GDDR5. Arch Linux 64 bit, of course. wink

Offline

#9 2013-01-30 20:37:19

gborzi
Member
From: Sicilia
Registered: 2009-03-18
Posts: 102

Re: Hibernate not working with linux 3.7

It doesn't on mine as well.


Giuseppe Borzi' - Registered Linux user #34028

Offline

#10 2013-01-30 21:04:26

abraxas88
Member
From: Cosenza, Italy
Registered: 2009-12-12
Posts: 87

Re: Hibernate not working with linux 3.7

It's not that the problem, I guess. Yet, it used to work in 3.6 :\


Asus G53Jw-IX160V Intel Core i7 740M 1.73 GHz, 8 GB RAM DDR3 1333 MHz, nVidia GTX 460M 1.5 GB GDDR5. Arch Linux 64 bit, of course. wink

Offline

#11 2013-02-06 05:03:59

cc11rocks
Member
Registered: 2013-01-15
Posts: 1

Re: Hibernate not working with linux 3.7

Linux kernel 3.7.5-1 is a no go for hibernation or my webcam...
Hopefully, the 3.8 series will fix these issues...

Offline

#12 2013-02-09 14:39:26

gborzi
Member
From: Sicilia
Registered: 2009-03-18
Posts: 102

Re: Hibernate not working with linux 3.7

Still the same failure with 3.7.6.


Giuseppe Borzi' - Registered Linux user #34028

Offline

#13 2013-02-27 18:47:55

sebB
Member
Registered: 2013-02-27
Posts: 1

Re: Hibernate not working with linux 3.7

Hello,

Running gentoo and same problem.
I've open a bug
https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=54331

Can somebody do a git bisect to see if this is the same commit the problem

Thanks

Offline

Board footer

Powered by FluxBB