You are not logged in.

#1 2010-06-27 20:21:41

72linus
Member
From: gordonsville,va
Registered: 2009-03-14
Posts: 144
Website

[SOLVED] /usr/bin/X -configure not working xorg 1.8.1

mad
crying 'cause I am trying to configure X and just get seg fault!

[    34.428] 
This is a pre-release version of the X server from The X.Org Foundation.
It is not supported in any way.
Bugs may be filed in the bugzilla at http://bugs.freedesktop.org/.
Select the "xorg" product for bugs you find in this release.
Before reporting bugs in pre-release versions please check the
latest version in the X.Org Foundation git repository.
See http://wiki.x.org/wiki/GitPage for git access instructions.
[    34.429] 
X.Org X Server 1.8.1.902 (1.8.2 RC 2)
Release Date: 2010-06-21
[    34.444] X Protocol Version 11, Revision 0
[    34.451] Build Operating System: Linux 2.6.34-ARCH i686 
[    34.458] Current Operating System: Linux nfluxos 2.6.34-ARCH777 #3 ZEN SMP PREEMPT Sun Jun 27 04:43:14 PDT 2010 i686
[    34.472] Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz root=/dev/sda8 ro vt.default_utf8=0 vga=788 3
[    34.479] Build Date: 21 June 2010  11:54:27AM
[    34.486]  
[    34.495] Current version of pixman: 0.18.2
[    34.501]     Before reporting problems, check http://wiki.x.org
    to make sure that you have the latest version.
[    34.515] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
    (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
    (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[    34.537] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sun Jun 27 23:05:47 2010
[    34.554] (II) Loader magic: 0x81e9d00
[    34.554] (II) Module ABI versions:
[    34.554]     X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[    34.554]     X.Org Video Driver: 7.0
[    34.554]     X.Org XInput driver : 9.0
[    34.554]     X.Org Server Extension : 3.0
[    34.564] (--) PCI:*(0:2:0:0) 10de:0185:3842:a093 nVidia Corporation NV18 [GeForce4 MX 4000] rev 193, Mem @ 0xec000000/16777216, 0xe0000000/134217728, BIOS @ 0x????????/131072
[    34.577] List of video drivers:
[    34.584]     intel
[    34.590]     mach64
[    34.597]     trident
[    34.603]     r128
[    34.609]     s3virge
[    34.614]     vmware
[    34.620]     rendition
[    34.626]     vmwlegacy
[    34.631]     geode
[    34.637]     radeonhd
[    34.642]     openchrome
[    34.648]     tdfx
[    34.653]     ark
[    34.658]     i128
[    34.662]     v4l
[    34.667]     chips
[    34.671]     voodoo
[    34.676]     siliconmotion
[    34.680]     i740
[    34.684]     mga
[    34.688]     neomagic
[    34.691]     sis
[    34.695]     sisusb
[    34.699]     ztv
[    34.702]     apm
[    34.705]     glint
[    34.708]     cirrus
[    34.710]     s3
[    34.713]     nv
[    34.715]     radeon
[    34.718]     ati
[    34.720]     tseng
[    34.722]     dummy
[    34.723]     savage
[    34.725]     fbdev
[    34.726]     vesa
[    34.728] (II) LoadModule: "intel"
[    34.767] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so
[    34.800] (II) Module intel: vendor="X.Org Foundation"
[    34.800]     compiled for 1.8.1, module version = 2.11.0
[    34.800]     Module class: X.Org Video Driver
[    34.800]     ABI class: X.Org Video Driver, version 7.0
[    34.800] (II) LoadModule: "mach64"
[    34.801] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/mach64_drv.so
[    34.811] (II) Module mach64: vendor="X.Org Foundation"
[    34.811]     compiled for 1.8.0, module version = 6.8.2
[    34.811]     Module class: X.Org Video Driver
[    34.811]     ABI class: X.Org Video Driver, version 7.0
[    34.811] (II) LoadModule: "trident"
[    34.811] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/trident_drv.so
[    34.830] (II) Module trident: vendor="X.Org Foundation"
[    34.831]     compiled for 1.8.0, module version = 1.3.3
[    34.831]     Module class: X.Org Video Driver
[    34.831]     ABI class: X.Org Video Driver, version 7.0
[    34.831] (II) LoadModule: "r128"
[    34.832] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/r128_drv.so
[    34.843] (II) Module r128: vendor="X.Org Foundation"
[    34.843]     compiled for 1.8.0, module version = 6.8.1
[    34.843]     Module class: X.Org Video Driver
[    34.843]     ABI class: X.Org Video Driver, version 7.0
[    34.843] (II) LoadModule: "s3virge"
[    34.843] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/s3virge_drv.so
[    34.850] (II) Module s3virge: vendor="X.Org Foundation"
[    34.851]     compiled for 1.8.0, module version = 1.10.4
[    34.851]     Module class: X.Org Video Driver
[    34.851]     ABI class: X.Org Video Driver, version 7.0
[    34.851] (II) LoadModule: "vmware"
[    34.851] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/vmware_drv.so
[    34.861] (II) Module vmware: vendor="X.Org Foundation"
[    34.861]     compiled for 1.8.0, module version = 11.0.1
[    34.861]     Module class: X.Org Video Driver
[    34.861]     ABI class: X.Org Video Driver, version 7.0
[    34.861] (--) vmware: X configured to use vmwgfx X driver assume who ever did that knows what they are doing
[    34.870] (--) vmware: Please ignore above "[drm] failed to load kernel  module "vmwgfx""
[    34.870] (II) vmware: Using vmwlegacy driver everything is fine.
[    34.870] 
Backtrace:
[    34.873] 0: /usr/bin/X (xorg_backtrace+0x3b) [0x80df05b]
[    34.875] 1: /usr/bin/X (0x8048000+0x63da5) [0x80abda5]
[    34.877] 2: (vdso) (__kernel_rt_sigreturn+0x0) [0xffffe410]
[    34.879] 3: /usr/bin/X (0x8048000+0x10a2fe) [0x81522fe]
[    34.881] 4: /usr/bin/X (xf86LoadModules+0xe8) [0x80b4bc8]
[    34.883] 5: /usr/bin/X (DoConfigure+0x7b) [0x815658b]
[    34.885] 6: /usr/bin/X (InitOutput+0x4aa) [0x80b50da]
[    34.887] 7: /usr/bin/X (0x8048000+0x1a2fb) [0x80622fb]
[    34.890] 8: /lib/libc.so.6 (__libc_start_main+0xe6) [0xa749dc76]
[    34.892] 9: /usr/bin/X (0x8048000+0x1a0a1) [0x80620a1]
[    34.895] Segmentation fault at address (nil)
[    34.898] 
Fatal server error:
[    34.903] Caught signal 11 (Segmentation fault). Server aborting
[    34.906] 
[    34.909] 
Please consult the The X.Org Foundation support 
     at http://wiki.x.org
 for help. 
[    34.922] Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
[    34.925]

worst case scenario
How do I donwgrade back to xorg that I had before?
or 1.7.7 would be nice....?
thanks

Last edited by 72linus (2010-06-28 15:31:58)

Offline

#2 2010-06-27 22:23:06

72linus
Member
From: gordonsville,va
Registered: 2009-03-14
Posts: 144
Website

Re: [SOLVED] /usr/bin/X -configure not working xorg 1.8.1

solved!

I had to remove xf86-video-vmware
awesome!

Offline

#3 2010-06-27 23:27:06

karol
Archivist
Registered: 2009-05-06
Posts: 25,423

Re: [SOLVED] /usr/bin/X -configure not working xorg 1.8.1

> solved!
Great to hear that. Please add [solved] to the post title.

Offline

#4 2010-08-07 09:09:26

webnull
Member
Registered: 2009-11-10
Posts: 7

Re: [SOLVED] /usr/bin/X -configure not working xorg 1.8.1

Sorry for refreshing old topic, but i just wanted to say; THANK YOU.

-- WebNuLL

Offline

#5 2013-02-04 08:50:51

kops
Member
From: Vannes, France
Registered: 2009-09-05
Posts: 2

Re: [SOLVED] /usr/bin/X -configure not working xorg 1.8.1

What should I say now ?
THANK YOU too

Offline

Board footer

Powered by FluxBB