You are not logged in.

#1 2005-11-11 19:24:49

Gullible Jones
Member
Registered: 2004-12-29
Posts: 4,863

Konqueror, other browsers: "unknown host", WTF?!

Every once in a while, Konqueror gives me the following error page after trying to load a website:

An error occured while loading [page of website]:

Unknown host [website].

Trying again will *always* result in the page loading properly - this stuff happens when my internet connection is solid.

Dillo gives me exactly the same problem. Interestingly, Firefox and Links/eLinks don't. It seems almost as though the problem's rate of occurrence is related to the rendering speed of the browser, though I doubt that's the case.

More interestingly, Firefox and Internet Explorer are both affected this way on another computer in my house. Other machines are asymptomatic.

This problem appeared following the installation of a new router, a Dynex DX-E401, after the old one was fried by a power surge.

Changing the MTU used by the router has not helped.

What is going on?

Offline

#2 2005-11-11 19:31:08

phrakture
Arch Overlord
From: behind you
Registered: 2003-10-29
Posts: 7,879
Website

Re: Konqueror, other browsers: "unknown host", WTF?!

sounds like a DNS issue - play around with 'dig' (it's part of bind, IIRC) and see if you can find any DNS problems.

Offline

#3 2005-11-11 19:50:52

Gullible Jones
Member
Registered: 2004-12-29
Posts: 4,863

Re: Konqueror, other browsers: "unknown host", WTF?!

Okay, will try.

Also, traceroute doesn't show anything beyond my router, on any box. I've got a feeling that's something stupid on part of my ISP though.

Offline

#4 2005-11-11 21:01:11

Gullible Jones
Member
Registered: 2004-12-29
Posts: 4,863

Re: Konqueror, other browsers: "unknown host", WTF?!

Aha, I think I got it. Looks like the router needed me to specify a primary and secondary DNS for it. I'll see how that works.

(BTW, is it just me or does KDE_NO_IPV6 cause a *massive* increase in conqueror's rendering speed?)

Offline

#5 2005-11-12 01:14:56

tomk
Forum Fellow
From: Ireland
Registered: 2004-07-21
Posts: 9,837

Re: Konqueror, other browsers: "unknown host", WTF?!

I'm not qualified to say anything good, bad or indifferent about anything related to kde, but in general, disabling IPv6 unless you actually need it is a good thing, IME. I always exclude it from my hand-rolled kernels - that way I don't need to worry about any related config in userspace.

By comparison, I've recently put OpenBSD onto a freed-up partition on this machine, and as I don't know enough about it yet, I'm using their stock kernel. The logs have frequent entries about IPv6 connection attempts failing - not surprising, since my lan knows nothing about it.  roll

Offline

Board footer

Powered by FluxBB