You are not logged in.

#1 2013-03-02 04:05:01

Shingetsu
Member
Registered: 2012-09-15
Posts: 27

[SOLVED]Thunar not using Places

After installing xfce, followed by xdg user dirs (configuring them) and updating them, thunar won't display them in PLACES.
The custom icons for those folders are still shown, however.

hunar Version: 1.6.2 built using ABS (same thing with binary build, I built it with ABS to see if it would work, kept it that way)
XFCE version: 4.10
XDG version: 1.1.0 rc1

More information available on demand.

Last edited by Shingetsu (2013-03-09 03:18:07)

Offline

#2 2013-03-04 12:57:12

Shingetsu
Member
Registered: 2012-09-15
Posts: 27

Re: [SOLVED]Thunar not using Places

Update:
It seems that thunar-volman isn't working either, despite being installed and active (in thunar preferences).

I'm fairly stumped now, but fairly sure this is a thunar problem... I just have no idea what to do with it.

Offline

#3 2013-03-04 13:15:32

Awebb
Member
Registered: 2010-05-06
Posts: 4,528

Re: [SOLVED]Thunar not using Places

The last time I used thunar, it didn't use the xdg places at all. There was a patch in Debian, but not in vanilla thunar. The info is a year old, though.

Offline

#4 2013-03-05 03:52:29

Shingetsu
Member
Registered: 2012-09-15
Posts: 27

Re: [SOLVED]Thunar not using Places

It's supposedly fixed. On my other installation it used to work fine (the computer finally died, it's been struggling for many years now).

Offline

#5 2013-03-05 04:46:41

Jristz
Member
From: America/Santiago
Registered: 2011-06-11
Posts: 924

Re: [SOLVED]Thunar not using Places

xdg-user-dirs-update
then this create the dirs
now install xdg-user-dirs-gtk and run xdg-user-dir-gtk-update and in theory the xdg dirs has ben created


Well, I suppose that this is somekind of signature, no?

Offline

#6 2013-03-05 04:49:46

Shingetsu
Member
Registered: 2012-09-15
Posts: 27

Re: [SOLVED]Thunar not using Places

Jristz, if you read carefully, the dirs are perfectly fine. They're there, xdg is aware of them, thunar gives them a special icon...
The problem is that they aren't in the PLACES area of thunar quick access.

Thus the topic and all mentioned posts?

Offline

#7 2013-03-05 06:21:53

swanson
Member
From: Sweden
Registered: 2011-02-05
Posts: 759

Re: [SOLVED]Thunar not using Places

You could try the Thunar extended from AUR. It works wonderfully, at least on openbox.

Offline

#8 2013-03-05 16:07:33

bwat47
Member
Registered: 2009-10-07
Posts: 637

Re: [SOLVED]Thunar not using Places

I noticed the same when using thunar 1.6.x in ubuntu, definitely seems to be a thunar issue. In any case it wasn't a big deal since I could just drag and drop the folders into the sidebar.

Last edited by bwat47 (2013-03-05 16:07:46)

Offline

#9 2013-03-07 20:22:47

jackdaniel
Member
Registered: 2013-03-07
Posts: 3

Re: [SOLVED]Thunar not using Places

Problem occurs when you already have file ~/.gtk-bookmarks (with bookmark to ie sftp server). xdg-user-dirs-gtk-update won't overwrite existing file, so it won't generate bookmarks. Quick fix:

cd ~/
mv .gtk-bookmarks gtkbtmp
xdg-user-dirs-gtk-update
cat gtkbtmp >> .gtk-bookmarks

Worked for me at least wink cheers

Offline

#10 2013-03-08 02:50:39

Shingetsu
Member
Registered: 2012-09-15
Posts: 27

Re: [SOLVED]Thunar not using Places

jackdaniel wrote:

Problem occurs when you already have file ~/.gtk-bookmarks (with bookmark to ie sftp server). xdg-user-dirs-gtk-update won't overwrite existing file, so it won't generate bookmarks. Quick fix:

cd ~/
mv .gtk-bookmarks gtkbtmp
xdg-user-dirs-gtk-update
cat gtkbtmp >> .gtk-bookmarks

A working solution!
Thank you very much sir. big_smile

I'll probably add this to the wiki later if I get the urge.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB