You are not logged in.

#1 2013-03-07 09:08:09

Mine
Member
Registered: 2011-10-07
Posts: 19

[SOLVED] installation graphical issue on Acer Aspire 5520 (GeForce...

Hello everybody!

After a few months I have installed Arch on my laptop (Acer Aspire 5520 with nVidia GeForce 7000).

I can configure and install a base system (wifi running, installling with chroot and pacman and so on) following wiki instructions.
I've experimented a very annoying trouble: despite in starting screen installation (that with arch install option) and in grub display I see all right, in tty console my graphic output look somenthing weird and horrible, with multiple columns on same rows, and long commands overriding each others!

Something like that:

[root]# (command) [root]# (command)  [root]# (command) [root]# (command)
[root]# (command) [root]# (command)  [root]# (command) [root]# (command)
[root]# (command) [root]# (command)  [root]# (command) [root]# (command)
[root]# (command) [root]# (command)  [root]# (command) [root]# (command)

This happened during installation and now, post install use.

What can I do? Disable KMS? Install proprietary nvidia driver?

Please help, else I must change linux distro... and I don't want it!!!

Thanks!

Last edited by Mine (2013-03-09 18:12:33)


Mine
Only those who have the courage to take a penalty miss them. (R. Baggio)

Offline

#2 2013-03-09 18:13:09

Mine
Member
Registered: 2011-10-07
Posts: 19

Re: [SOLVED] installation graphical issue on Acer Aspire 5520 (GeForce...

Solved disabling KMS.


Mine
Only those who have the courage to take a penalty miss them. (R. Baggio)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB