You are not logged in.

#1 2013-03-10 19:16:53

izzyhard
Member
Registered: 2012-02-07
Posts: 10

Can't login from tty1 after latest upgrade

Whenever I boot up, tty1 shows a message from amixer and I can't do anything, the keyboard is locked.

INIT: Entering runlevel: 3
:: Starting D-BUS system messagebus    [BUSY]    [DONE] 
:: Starting crond daemon    [BUSY]    [DONE] 
Simple mixer control 'Master',0
Capabilities: pvolume pvolume-joined pswitch pswitch-joined
Playback channels: Mono
Limits: Playback 0 - 87
Mono: Playback 60 [69%] [-20.25dB] [on] 

However, when I change to other tty it displays the terminal for login.
I had this problem a time ago after another update, but now I can't figure out how to solve it.

Last edited by izzyhard (2013-03-10 19:20:30)

Offline

#2 2013-03-11 03:09:11

WonderWoofy
Member
From: Los Gatos, CA
Registered: 2012-05-19
Posts: 8,412

Re: Can't login from tty1 after latest upgrade

Switch to systemd?

Offline

#3 2013-03-11 12:50:03

izzyhard
Member
Registered: 2012-02-07
Posts: 10

Re: Can't login from tty1 after latest upgrade

Yes, and I've just discovered this is a known bug with systemd.

https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=147808

Offline

#4 2013-03-11 17:18:04

jasonwryan
Forum & Wiki Admin
From: .nz
Registered: 2009-05-09
Posts: 18,105
Website

Re: Can't login from tty1 after latest upgrade

izzyhard wrote:

and I can't do anything, the keyboard is locked.

izzyhard wrote:

Yes, and I've just discovered this is a known bug with systemd.


One of those statements is wrong... If your TTY is really locked, it isn't the same bug.


Arch + dwm   •   Mercurial repos  •   Github

Registered Linux User #482438

Offline

#5 2013-03-11 17:51:40

Scimmia
Bug Wrangler
Registered: 2012-09-01
Posts: 4,702

Re: Can't login from tty1 after latest upgrade

Izzyhard, you completely missed WonderWoofy's point. Based on the part of the log that you posted, you're not running systemd yet. He's suggesting that you switch ASAP.

Offline

#6 2013-03-11 22:28:44

izzyhard
Member
Registered: 2012-02-07
Posts: 10

Re: Can't login from tty1 after latest upgrade

jasonwryan wrote:

One of those statements is wrong... If your TTY is really locked, it isn't the same bug.

Sorry, you're right. My issue is: after my system loads a bunch of things, the login prompt isn't displayed. And I can't write anything, the cursor is there but it doesn't respond.
And it still occurs after switching to systemd.

I "solved" it by using the auto login method from Arch Wiki https://wiki.archlinux.org/index.php/Au … al_console.

But, yes, it's not a definitive solution.

Last edited by izzyhard (2013-03-11 22:56:40)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB