You are not logged in.

#1 2008-07-24 21:28:17

FirstWizardZorander
Member
Registered: 2007-01-29
Posts: 21

ETQW trouble!

Hi!
I ran a system update on my Arch64 machine not too long ago, and Enemy Territory: Quake Wars stopped working. When loading some maps it crashes right away. On some, I may actually run around a little, but it will eventually crash. I have reasons to believe that this has to do with my graphics card (GeForce 6600) and the latest nVidia driver (173.14.09). I'll try to downgrade.
Anyone else experiencing the same issues?

Offline

#2 2008-08-19 11:46:56

jordz
Member
Registered: 2006-02-01
Posts: 246

Re: ETQW trouble!

I just installed etqw again on arch64, I have the same issue.
Error messages:

pure virtual method called
terminate called recursively

Did you find a solution?

[jordz@jordz-desktop ~]$ pacman -Qs nvidia
local/lib32-nvidia-utils 173.14.12-1 (lib32)
    NVIDIA drivers utilities and libraries.
local/nvidia 173.14.12-3
    NVIDIA drivers for kernel26.
local/nvidia-utils 173.14.12-1
    NVIDIA drivers utilities and libraries.

Last edited by jordz (2008-08-19 11:52:26)

Offline

#3 2008-08-27 13:53:36

jordz
Member
Registered: 2006-02-01
Posts: 246

Re: ETQW trouble!

I upgraded to the nvidia-beta and created lib32-nvidia-utls-beta for arch64:
http://jordz.nl/files/archlinux/lib32-n … tils-beta/ (Can't upload it to AUR for some reason).

But the game still crashes after a few seconds in the map.

jordz joined the Strogg
PunkBuster Client: WARNING: PB Kicks for All PB Restrictions on this Server
snd_pcm_writei 4096 frames failed: Broken pipe
preparing audio device for output
PorkChop [Lacerator] [id]Mom
PunkBuster Client: PB Server assigned guid = 26ee8075916cef19d1a438aaec7e4994
PunkBuster Client: Receiving from PB Server (w v1.298 | A1313 C1.729)
/usr/bin/etqw: line 4: 13215 Segmentation fault      ./etqw $*

Maybe it's something with punkbuster?

Offline

#4 2008-08-27 14:07:19

brebs
Member
Registered: 2007-04-03
Posts: 3,427

Re: ETQW trouble!

Check your libs are available as 32-bit:

cd /opt/etqw
LD_LIBRARY_PATH="$LD_LIBRARY_PATH:." ldd etqw-rthread.x86

None of them should show "not found" wink

Offline

#5 2008-08-27 16:42:14

jordz
Member
Registered: 2006-02-01
Posts: 246

Re: ETQW trouble!

[jordz@jordz-desktop etqw]$ LD_LIBRARY_PATH="$LD_LIBRARY_PATH:." ldd etqw-rthread.x86
    not a dynamic executable

Offline

#6 2008-08-27 16:50:05

brebs
Member
Registered: 2007-04-03
Posts: 3,427

Re: ETQW trouble!

Hmm I'm on a different distro so I'll just show what I get, on x86_64:

$ cd /opt/etqw && LD_LIBRARY_PATH="$LD_LIBRARY_PATH:." ldd etqw-rthread.x86
    linux-gate.so.1 =>  (0xf7f71000)
    libz.so.1 => /lib/libz.so.1 (0x008da000)
    libjpeg.so.62 (0xf7f35000)
    libX11.so.6 => /usr/lib/libX11.so.6 (0x00a02000)
    libXext.so.6 => /usr/lib/libXext.so.6 (0x00c1d000)
    libSDL-1.2.id.so.0 (0xf7ed5000)
    libstdc++.so.6 (0xf7df2000)
    libm.so.6 => /lib/libm.so.6 (0x00876000)
    libgcc_s.so.1 (0xf7de7000)
    libc.so.6 => /lib/libc.so.6 (0x00704000)
    libdl.so.2 => /lib/libdl.so.2 (0x0086f000)
    libpthread.so.0 => /lib/libpthread.so.0 (0x008a1000)
    libxcb-xlib.so.0 => /usr/lib/libxcb-xlib.so.0 (0x00b18000)
    libxcb.so.1 => /usr/lib/libxcb.so.1 (0x009e4000)
    libXau.so.6 => /usr/lib/libXau.so.6 (0x00b24000)
    /lib/ld-linux.so.2 (0x006e4000)
    libXdmcp.so.6 => /usr/lib/libXdmcp.so.6 (0x00b1c000)

Now, on Fedora, /usr/lib is 32-bit and /usr/lib64 is 64-bit.

Last edited by brebs (2008-08-27 16:51:41)

Offline

#7 2008-09-01 21:03:32

jordz
Member
Registered: 2006-02-01
Posts: 246

Re: ETQW trouble!

Ofcourse ldd32 helps smile

[jordz@jordz-desktop etqw]$ ldd32 etqw.x86
        linux-gate.so.1 =>  (0xf7fb0000)
        libSDL-1.2.so.0 => /opt/lib32/usr/lib/libSDL-1.2.so.0 (0xf7efd000)
        libpthread.so.0 => /opt/lib32/lib/libpthread.so.0 (0xf7ee5000)
        libz.so.1 => /opt/lib32/usr/lib/libz.so.1 (0xf7ed1000)
        libjpeg.so.62 => /opt/lib32/usr/lib/libjpeg.so.62 (0xf7eb1000)
        libX11.so.6 => /opt/lib32/usr/lib/libX11.so.6 (0xf7dc2000)
        libXext.so.6 => /opt/lib32/usr/lib/libXext.so.6 (0xf7db3000)
        libstdc++.so.6 => /opt/lib32/usr/lib/libstdc++.so.6 (0xf7cc3000)
        libm.so.6 => /opt/lib32/lib/libm.so.6 (0xf7c9d000)
        libgcc_s.so.1 => /opt/lib32/usr/lib/libgcc_s.so.1 (0xf7c90000)
        libc.so.6 => /opt/lib32/lib/libc.so.6 (0xf7b4e000)
        libdl.so.2 => /opt/lib32/lib/libdl.so.2 (0xf7b49000)
        /lib/ld-linux.so.2 (0xf7fb1000)
        libxcb-xlib.so.0 => /opt/lib32/usr/lib/libxcb-xlib.so.0 (0xf7b47000)
        libxcb.so.1 => /opt/lib32/usr/lib/libxcb.so.1 (0xf7b2f000)
        libXau.so.6 => /opt/lib32/usr/lib/libXau.so.6 (0xf7b2c000)
        libXdmcp.so.6 => /opt/lib32/usr/lib/libXdmcp.so.6 (0xf7b27000)

Offline

#8 2008-09-02 13:07:58

FirstWizardZorander
Member
Registered: 2007-01-29
Posts: 21

Re: ETQW trouble!

I found a solution. Just delete your ~/.etqwcl. It should work then.

Offline

#9 2008-09-02 13:59:43

jordz
Member
Registered: 2006-02-01
Posts: 246

Re: ETQW trouble!

Thanks, I'll try it when I get home!

Offline

#10 2008-09-03 16:09:51

jordz
Member
Registered: 2006-02-01
Posts: 246

Re: ETQW trouble!

That did the trick, thank you!

Offline

#11 2009-05-12 06:36:01

cookiecaper
Member
Registered: 2007-09-22
Posts: 196

Re: ETQW trouble!

For the record, this still seems to work ... gamma, other things were all messed up, segfaults within fifteen seconds of loading a map, and removing .etqwcl fixed all of the issues. smile

Offline

#12 2010-01-03 05:48:40

Kasumi_Ninja
Member
Registered: 2009-12-31
Posts: 54

Re: ETQW trouble!

I have the same problem (actually this is a common  problem).  Deleting ~/.etqwcl works because it restores all settings to default one. However when I turn on all options again ETQW crashes again. I'll try to pinpoint which option causes this problem.

Update
Disabling anti aliasing and anisotropy in ETQW worked for me. I have enabled them in ATI Control Center with the 'Override application setting' option

Last edited by Kasumi_Ninja (2010-10-17 06:55:56)

Offline

#13 2013-03-23 22:50:14

chelo_mm
Member
Registered: 2013-03-19
Posts: 2

Re: ETQW trouble!

this is an old post but im having a different problem i did all you suggested but i couldnt make it work i show you the output of the game,

Found /home/chelo/.etqwcl//etqw.pid - pid 20596
Removing stale lock file (/home/chelo/.etqwcl//etqw.pid)
----- Initializing Decls -----
Decompressing the global token cache...3566Kb
------------------------------
couldn't exec 'etqwconfig.cfg'
execing 'localization/english/defaultbinds.cfg'
couldn't exec 'etqwbinds.cfg'
couldn't exec 'autoexec.cfg'
Vendor: Device:
/proc/cpuinfo CPU frequency: 800 MHz
parse /proc/cpuinfo for CPU information
4 logical, 1 physical CPU(s)
detecting video ram (set sys_videoRam on command line to override) ..
trying /proc/dri/0/umm
guess failed, return default low-end VRAM setting ( 128MB VRAM )
Detected
    1 0.80 GHz CPU
    3872 MB of System memory
    128 MB of Video memory on an optimal video architecture

This system qualifies for Low quality.
Initializing SDL subsystem
Loading GL driver 'libGL.so.1' through SDL
Desktop resolution: 1366x768
execing 'specs/minspec.dat'
execing 'specs/minspec_cpu.dat'
execing 'specs/minspec_gamedetail.dat'
execing 'specs/minspec_gpu.dat'
execing 'specs/minspec_gpudetail.dat'
execing 'specs/minspec_lighting.dat'
execing 'specs/minspec_foliage.dat'
Vendor: Device:
execing 'specs/minspec_foliage.dat'
Opening IP socket: localhost:-1
thread priority set to 1
Failed to open server license code file for reading.
SDL_ListModes:
1366x768 1024x768 800x600 640x480
SDL_ListModes are currently ignored for resolution filtering. Set r_useSDLModes to 1 if you want it
X Error of failed request:  GLXUnsupportedPrivateRequest
  Major opcode of failed request:  154 (GLX)
  Minor opcode of failed request:  16 (X_GLXVendorPrivate)
  Serial number of failed request:  25
  Current serial number in output stream:  26

i have  a double vga in notebook an Intel an Nvidia and when i run it with Intel graphics the screen stays on black but when i runit with nvidia graphics with optirun it show me that output. Anyone has this problem?

Offline

#14 2013-03-23 22:59:47

chelo_mm
Member
Registered: 2013-03-19
Posts: 2

Re: ETQW trouble!

i think mi problem is with some package missing but i couldnt find out what X Error of failed request:  GLXUnsupportedPrivateRequest means.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB