You are not logged in.

#1 2010-02-05 03:53:34

cleanrock
Member
Registered: 2008-11-17
Posts: 108

[SOLVED] elementary-icons not working

Since the png/jpeg update i can not set the elementary-icons as the icon theme.
It would be nice to know if more people see this problem and if it can be fixed.
Some discussion has started in the package page (http://aur.archlinux.org/packages.php?ID=30610) but it think its better to try to solve this in a forum thread.
I am running xfce but another user has the same problem with gnome.
To me it looks like gtk has some trouble setting the new icon theme (perhaps some trouble with the svg files in elementary-icons) since xfce4-settings-editor shows that /Net/IconThemeName=elementary when i switch, but the icon theme used after that is the gnome icon theme.

Last edited by cleanrock (2010-02-05 18:53:01)

Offline

#2 2010-02-05 04:31:51

sHyLoCk
Member
From: /dev/null
Registered: 2009-06-19
Posts: 1,197

Re: [SOLVED] elementary-icons not working

Works here.
Try setting with lxappearance?

Last edited by sHyLoCk (2010-02-05 04:32:37)


~ Regards,
sHy
ArchBang: Yet another Distro for Allan to break.
Blog | GIT | Forum (。◕‿◕。)

Offline

#3 2010-02-05 15:29:42

klerik
Member
Registered: 2006-08-06
Posts: 14

Re: [SOLVED] elementary-icons not working

i am the "another user" ;-) and I have the absolutely same problem with gnome like cleanrock in xfce.
Help anyone?

Offline

#4 2010-02-05 18:04:38

cleanrock
Member
Registered: 2008-11-17
Posts: 108

Re: [SOLVED] elementary-icons not working

i solved it, i had to resync gtk2, i think /etc/gtk-2.0/gdk-pixbuf.loaders did not contain the svg loader
btw, before that i tried reverting back to vanilla cairo but no luck, its weird that resyncing gtk2 to same version fixed it

klerik, can you test resyncing gtk2 fixes this for you too ?

Offline

#5 2010-02-05 18:10:35

mad_
Member
Registered: 2010-01-11
Posts: 2

Re: [SOLVED] elementary-icons not working

cleanrock wrote:

i solved it, i had to resync gtk2, i think /etc/gtk-2.0/gdk-pixbuf.loaders did not contain the svg loader
btw, before that i tried reverting back to vanilla cairo but no luck, its weird that resyncing gtk2 to same version fixed it

klerik, can you test resyncing gtk2 fixes this for you too ?

I have fixed it installing libjpeg7 from AUR.
Seems the new version of libpng and libjpeg broke a lot of things...

Offline

#6 2010-02-05 18:31:45

klerik
Member
Registered: 2006-08-06
Posts: 14

Re: [SOLVED] elementary-icons not working

cleanrock, yes, thanks, i only reinstall gtk2 package and now elementary icons working smile. SOLVED! smile.

Offline

#7 2010-02-05 19:50:22

mrunion
Member
From: Jonesborough, TN
Registered: 2007-01-26
Posts: 1,619
Website

Re: [SOLVED] elementary-icons not working

If you had to install libjpeg from testing, something on your system didn't sync or you have custom-built stuff from the AUR (or yourself) that needs rebuilt. Everything in the standard repos are built against the new libpng/libjpeg and those with problems seem to either no be entirely in sync (check your mirror) OR have custom-built (AUR) stuff that they haven't rebuilt.


Matt

"It is very difficult to educate the educated."

Offline

#8 2010-02-06 04:52:59

cleanrock
Member
Registered: 2008-11-17
Posts: 108

Re: [SOLVED] elementary-icons not working

Seems gtk2 needs to be reinstalled if you change cairo: http://bugs.archlinux.org/task/18182

Offline

#9 2010-02-17 04:57:22

benoror
Member
Registered: 2009-07-20
Posts: 66
Website

Re: [SOLVED] elementary-icons not working

I had the same problem, I just solve it, many thanks! (my post: http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=91278)


ArchLinux :: Awesome WM :: dotfiles

Offline

#10 2013-03-27 15:09:50

zhehao
Member
Registered: 2010-12-19
Posts: 18

Re: [SOLVED] elementary-icons not working

If anyone still has issues, you may want to resync gdk-pixbuf2 and gtk3 as well as gtk2.

    sudo pacman -S gdk-pixbuf2 gtk2 gtk3

This is how I solved my problem with elementary-icons.

Last edited by zhehao (2013-03-27 15:13:24)

Offline

#11 2013-03-28 00:46:17

jasonwryan
Forum & Wiki Admin
From: .nz
Registered: 2009-05-09
Posts: 19,382
Website

Re: [SOLVED] elementary-icons not working

zhehao, please don't necrobump, especially a solved thread:

https://wiki.archlinux.org/index.php/Fo … Bumping.27


Closing


Arch + dwm   •   Mercurial repos  •   Github

Registered Linux User #482438

Offline

Board footer

Powered by FluxBB