You are not logged in.

#1 2013-04-20 18:53:36

Stalafin
Member
From: Berlin, Germany
Registered: 2007-10-26
Posts: 616

easytag not starting - how to debug?

Since recently, easytag stopped working. I have not been using it for quite some time, and therefore cannot tell whether it is connected to some updated package.

I tried starting it from the shell to check for errors, but the command simply executes and then sits there. Nothing happens, no errors are thrown, and no easytag window opens.

Any ideas how I could debug this? It does not throw any errors at all so I have no clue where to start, and at some point I simply kill the process with Ctrl-C.

Offline

#2 2013-04-20 19:15:54

jasonwryan
Forum & Wiki Admin
From: .nz
Registered: 2009-05-09
Posts: 18,345
Website

Re: easytag not starting - how to debug?

Works fine here using 2.1.8-2

Have you tried {moving,deleting} .easytag?


Arch + dwm   •   Mercurial repos  •   Github

Registered Linux User #482438

Offline

#3 2013-04-20 21:14:15

ccc1
Member
Registered: 2009-04-16
Posts: 111

Re: easytag not starting - how to debug?

Works fine here as well. try to move the the config-data of easytag somewhere, i.e.

mv ~/.easytag ~/.easytag_backup

and then try to start it again.
Ops ... didn't see that jason already proposed that wink

ccc1

Last edited by ccc1 (2013-04-20 21:16:56)

Offline

#4 2013-04-20 23:23:09

Stalafin
Member
From: Berlin, Germany
Registered: 2007-10-26
Posts: 616

Re: easytag not starting - how to debug?

Moving .easytag/ didn't help. And neither did removing .config/easytag. easytag still didn't want to start.

I tried installing [AUR]/easytag-git afterwards, and the -git version starts right away without issues. No idea what's going on. For what it's worth - I tried getting rid of easytag{,-git} entirely and just reinstalling easytag - still nothing.

Only easytag-git works for now, so I am happy with that.

Offline

#5 2013-04-23 11:54:02

capthilts
Member
Registered: 2012-01-20
Posts: 18

Re: easytag not starting - how to debug?

Stalafin wrote:

Moving .easytag/ didn't help. And neither did removing .config/easytag. easytag still didn't want to start.

I tried installing [AUR]/easytag-git afterwards, and the -git version starts right away without issues. No idea what's going on. For what it's worth - I tried getting rid of easytag{,-git} entirely and just reinstalling easytag - still nothing.

Only easytag-git works for now, so I am happy with that.

I have the same issue and can confirm - starting easytag in a terminal didn't produce any error messages though. The git version works fine here too (running arch 64bit with a minimal KDE desktop).

Offline

#6 2013-04-25 18:14:35

Ajunta
Member
From: Moscow
Registered: 2009-05-31
Posts: 55

Re: easytag not starting - how to debug?

On my machine (kde, x88_64) both repo package and AUR git version won't start, no error messages in terminal sad I removed all 'find ~ -name \*easytag\*' before testing each version, no effect.

Have anyone found a workaround?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB