You are not logged in.

#1 2013-05-11 14:32:26

Depado
Member
Registered: 2013-02-28
Posts: 48

[Solved] Installing Bastion and getting a Lua Error

Hello smile

I'm having troubles installing Bastion on my laptop. Nixstaller can't complete the installation and here is what it says after that

sudo ./Bastion-HIB-2012-06-20.sh
Error: Lua error detected: Failed to create package: No space left on device

It's kind of related to that topic : https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=149236
And I got the same problem as the Fedora guy of this thread : I don't have any tmpfs in my fstab.

# 
# /etc/fstab: static file system information
#
# <file system>	<dir>	<type>	<options>	<dump>	<pass>
# /dev/sda3
UUID=d1efe791-1617-4a11-8d7f-7af91db4d5bc	/         	ext4      	rw,relatime,data=ordered	0 1

# /dev/sda1
UUID=6d7c9d1a-87c4-4475-8f27-2ba6475b8489	/boot     	ext2      	rw,relatime,stripe=4	0 2

# /dev/sda4
UUID=2d3dda9e-6217-4c37-871f-62cc8e526f1e	/home     	ext4      	rw,relatime,data=ordered	0 2

And here is what a little df -h gives me :

/dev/sda3           48G     29G   18G  63% /
dev                1,9G       0  1,9G   0% /dev
run                1,9G    868K  1,9G   1% /run
tmpfs              1,9G    1,1M  1,9G   1% /dev/shm
tmpfs              1,9G       0  1,9G   0% /sys/fs/cgroup
tmpfs              1,9G     12K  1,9G   1% /tmp
/dev/sda4          632G    210G  391G  35% /home
/dev/sda1           97M     23M   69M  26% /boot

Can anyone help me with that ? Thanks big_smile

Last edited by Depado (2013-05-12 22:39:38)

Offline

#2 2013-05-11 14:36:57

Trilby
Forum Moderator
From: Massachusetts, USA
Registered: 2011-11-29
Posts: 13,479
Website

Re: [Solved] Installing Bastion and getting a Lua Error

It doesn't look like you are using the PKGBUILD - you should.


InterrobangSlider
• How's my coding? See this page.
• How's my moderating? Feel free to email any concerns, complaints, or objections.

Offline

#3 2013-05-11 14:44:47

Depado
Member
Registered: 2013-02-28
Posts: 48

Re: [Solved] Installing Bastion and getting a Lua Error

I downloaded Bastion from the Indie Bundle website... What's the problem ? ^^"

Offline

#4 2013-05-11 15:36:12

Darakus
Member
From: usa
Registered: 2011-07-05
Posts: 6

Re: [Solved] Installing Bastion and getting a Lua Error

The problem is that every linux distro is a bit different and your trying to use a universal installer, which may or may not work in some cases. I would second Trilbys suggestion at trying the Arch specific PKGBUILD from the Arch User Repository. If you dont know how to use the AUR you should read the excellent Archwiki article about it.

Good luck getting bastion to work, its a unique game.

Offline

#5 2013-05-11 16:38:37

Depado
Member
Registered: 2013-02-28
Posts: 48

Re: [Solved] Installing Bastion and getting a Lua Error

Can I just download the PKGBUILD and build bastion using the 1Go script I downloaded ? My connection is damn slow...
Is there a way to do that ?

EDIT : Yes I can do that but I miss the other files (bastion.install, bastion.desktop, mesabastion)
Is there any way I can get them ? smile

Last edited by Depado (2013-05-11 16:48:39)

Offline

#6 2013-05-12 21:40:59

Depado
Member
Registered: 2013-02-28
Posts: 48

Re: [Solved] Installing Bastion and getting a Lua Error

Kind of up with some news. Still not enough space in /tmp.

yaourt -S bastion
Creating directory /tmp/yaourt-tmp-hellsing/aur-bastion/src/bastion-2012-06-20
Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing Installer for Bastion
Not enough space left in /tmp/yaourt-tmp-hellsing/aur-bastion/src (937320 KB) to decompress Bastion-HIB-2012-06-20.sh (1031400 KB)
Consider using the --target option with a directory that has sufficient space.

Help please ? =3

EDIT : Solved the problem by moving all the files in my home folder and running makepkg. Thanks anyway ^^

Last edited by Depado (2013-05-12 22:40:20)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB