You are not logged in.

#1 2013-05-20 21:35:42

Thorsten Reinbold
Member
From: Germany
Registered: 2011-12-06
Posts: 314

[Nvidia]: Are PowerMizer-Settings in xorg.conf beeing ignored?

Hi there!

A question: I've tried to change the powermizer-settings for running on AC via /etc/X11/xorg.conf.d/20-nvidia.conf according to Nvidia. Sadly, the settings seem to be ignored. What works is to use

nvidia-settings -a [gpu:0]/GPUPowerMizerMode=1

on CLI, but with that I don't have a differnce between running on AC or Battery.

So my question is: how do I have to set up the xorg.conf the right way? Is the WIKI incorrect or is it my fault?

20-nvidia.conf:

Section "Device"
   Identifier     	"Device0"
   Driver         	"nvidia"
   VendorName     	"NVIDIA Corporation"
   Option 		"NoLogo" "1"
   Option 		"ConnectedMonitor" "DFP"
   Option 		"DamageEvents" "1"
   Option 		"RegistryDwords" "EnableBrightnessControl=1"
   Option		"RegistryDwords" "PowerMizerLevelAC=0x1"
   Option 		"OnDemandVBlankInterrupts" "1"
   BusID 		"PCI:1:0:0"
EndSection

Thanks in advance!

Offline

#2 2013-05-21 08:43:39

Raynman
Member
Registered: 2011-10-22
Posts: 1,074

Re: [Nvidia]: Are PowerMizer-Settings in xorg.conf beeing ignored?

You say you want a difference between running on AC or battery, but you specify only one level (for AC)?

Offline

#3 2013-05-21 08:58:53

Thorsten Reinbold
Member
From: Germany
Registered: 2011-12-06
Posts: 314

Re: [Nvidia]: Are PowerMizer-Settings in xorg.conf beeing ignored?

Yes, because if I don't specify a level, the default is used?

Offline

#4 2013-05-21 11:44:21

Loose_Control
Member
From: Germany
Registered: 2011-01-11
Posts: 114

Re: [Nvidia]: Are PowerMizer-Settings in xorg.conf beeing ignored?

My entry for the powermizer looks like this:

Option "RegistryDwords" "PowerMizerEnable=0x1; PerfLevelSrc=0x2222; PowerMizerLevel=0x3; PowerMizerDefault=0x3; PowerMizerDefaultAC=0x3"

If i remember correctly you have to enable PowerMizer first...

Offline

#5 2013-05-21 12:10:13

Thorsten Reinbold
Member
From: Germany
Registered: 2011-12-06
Posts: 314

Re: [Nvidia]: Are PowerMizer-Settings in xorg.conf beeing ignored?

Loose_Control wrote:

My entry for the powermizer looks like this:

Option "RegistryDwords" "PowerMizerEnable=0x1; PerfLevelSrc=0x2222; PowerMizerLevel=0x3; PowerMizerDefault=0x3; PowerMizerDefaultAC=0x3"

If i remember correctly you have to enable PowerMizer first...

Ok. So the first option enables powermizer, the second does what? I've only seen "PerfLevelSrc=0x3333" on the Wiki, which lets the GPU set the level based on temperature. But doesn't this annul the other settings?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB