You are not logged in.

#1 2013-10-06 19:12:49

tanrax
Member
Registered: 2012-08-11
Posts: 31

[Solved] Problem with Ati after update

I updated as usual and I came up with this.

Paquetes (5): dosbox-0.74-6  linux-3.11.4-1  linux-headers-3.11.4-1  lirc-utils-1:0.9.0-62
              virtualbox-host-modules-4.2.18-6

Tamaño Total de Descarga:  53,77 MiB
Tamaño Total Instalado:    110,32 MiB
Tamaño neto a actualizar:  13,91 MiB

:: ¿Continuar con la instalación? [S/n] 
:: Recuperando paquetes ...
 linux-3.11.4-1-x86_64           46,8 MiB  2,94M/s 00:16 [##############################] 100%
 linux-headers-3.11.4-1-x86_64    5,8 MiB  2,44M/s 00:02 [##############################] 100%
 lirc-utils-1:0.9.0-62-x86_64   286,7 KiB  3,50M/s 00:00 [##############################] 100%
 dosbox-0.74-6-x86_64           738,3 KiB  2,86M/s 00:00 [##############################] 100%
 virtualbox-host-modules-4...   157,5 KiB  3,42M/s 00:00 [##############################] 100%
(5/5) verificando llaves en el llavero                   [##############################] 100%
(5/5) verificando la integridad de los paquetes          [##############################] 100%
(5/5) cargando los archivos del paquete...               [##############################] 100%
(5/5) verificando conflictos entre archivos              [##############################] 100%
(5/5) verificando el espacio disponible en disco         [##############################] 100%
(1/5) actualizando dosbox                                [##############################] 100%
(2/5) actualizando linux                                 [##############################] 100%
>>> Updating module dependencies. Please wait ...
>>> Generating initial ramdisk, using mkinitcpio.  Please wait...
==> Building image from preset: /etc/mkinitcpio.d/linux.preset: 'default'
  -> -k /boot/vmlinuz-linux -c /etc/mkinitcpio.conf -g /boot/initramfs-linux.img
==> Starting build: 3.11.4-1-ARCH
  -> Running build hook: [base]
  -> Running build hook: [udev]
  -> Running build hook: [autodetect]
  -> Running build hook: [modconf]
  -> Running build hook: [block]
  -> Running build hook: [filesystems]
  -> Running build hook: [keyboard]
  -> Running build hook: [fsck]
  -> Running build hook: [fglrx]
Building fglrx module for 3.11.4-1-ARCH kernel ...
Failed!!! Check out log: /var/log/catalyst-install.log
- /usr/lib/modules/3.11.3-1-ARCH looks like unused, maybe remove it manualy?
==> Generating module dependencies
==> Creating gzip initcpio image: /boot/initramfs-linux.img
==> Image generation successful
==> Building image from preset: /etc/mkinitcpio.d/linux.preset: 'fallback'
  -> -k /boot/vmlinuz-linux -c /etc/mkinitcpio.conf -g /boot/initramfs-linux-fallback.img -S autodetect
==> Starting build: 3.11.4-1-ARCH
  -> Running build hook: [base]
  -> Running build hook: [udev]
  -> Running build hook: [modconf]
  -> Running build hook: [block]
==> WARNING: Possibly missing firmware for module: bfa
==> WARNING: Possibly missing firmware for module: aic94xx
==> WARNING: Possibly missing firmware for module: smsmdtv
  -> Running build hook: [filesystems]
  -> Running build hook: [keyboard]
  -> Running build hook: [fsck]
  -> Running build hook: [fglrx]
Building fglrx module for 3.11.4-1-ARCH kernel ...
Failed!!! Check out log: /var/log/catalyst-install.log
- /usr/lib/modules/3.11.3-1-ARCH looks like unused, maybe remove it manualy?
==> Generating module dependencies
==> Creating gzip initcpio image: /boot/initramfs-linux-fallback.img
==> Image generation successful
(3/5) actualizando linux-headers                         [##############################] 100%
(4/5) actualizando lirc-utils                            [##############################] 100%
(5/5) actualizando virtualbox-host-modules               [##############################] 100%
In order to use the new version, reload all virtualbox modules manually.
------------------------------------------------------------------------------------- 20:54:42 

For help if you did a Tail the log of catalyst

user@ArchDesktop:~/.config/autostart$ tail /var/log/catalyst-install.log 
2013-10-06 20:54:30
Building fglrx module for 3.11.4-1-ARCH kernel ...
--------
Kernel header files are absent: directory /usr/lib/modules/3.11.4-1-ARCH/build doesn't exist! Game over

--------
2013-10-06 20:54:35
Building fglrx module for 3.11.4-1-ARCH kernel ...
--------
Kernel header files are absent: directory /usr/lib/modules/3.11.4-1-ARCH/build doesn't exist! Game over
 

Problems thereafter:
- Steam does not working (glXChooseVisual failed)
- Chrome slow to ridemsionar and navigate.
- Several problems with other programs.

Last edited by tanrax (2013-10-06 19:41:56)

Offline

#2 2013-10-06 19:41:12

tanrax
Member
Registered: 2012-08-11
Posts: 31

Re: [Solved] Problem with Ati after update

I found the solution. What if someone just happens to run the following commands.

yaourt -S catalyst-total --noconfirm
sudo systemctl enable catalyst-hook
sudo systemctl start catalyst-hook
reboot

Offline

#3 2013-10-06 21:08:27

clfarron4
Member
From: London, UK
Registered: 2013-06-28
Posts: 2,162
Website

Re: [Solved] Problem with Ati after update

You have to update the kernel headers before updating the kernel itself if you don't want to use the catalyst-hook service.


Claire is fine.
Problems? I have dysgraphia, so clear and concise please.
My public GPG key for package signing
My x86_64 package repository

Offline

Board footer

Powered by FluxBB