You are not logged in.

#1 2013-10-17 17:19:22

Registered: 2012-09-15
Posts: 101

linux-lts 3.10.16-1 unable to find /dev/sda2 crypt device


I'm having a power management issue with the core 3.11.5-1 which is an upstream bug so I installed linux-lts 3.10.16-1. However when I try to boot into it it cant find /dev/sda2 cryptdevice.

I've tried mkinitcpio -p linux-lts and grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg but no joy.

The core kernel still boots fine and dmesg and journalctl dont seem to hold any clues.

I'm using and Asus EEE 1005.

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet cryptdevice=/dev/sda2:root"

HOOKS="base udev autodetect modconf encrypt filesystems keyboard fsck"

Any ideas what could be wrong or how I can find out?



#2 2013-10-18 01:31:06

From: Cymru
Registered: 2011-11-27
Posts: 5,675

Re: linux-lts 3.10.16-1 unable to find /dev/sda2 crypt device

Remove 'quiet' from the command line if you are troubleshooting. There are also other ways you can increase the debug level or start logging earlier - see the wiki on kernel command line parameters.

Please post grub.cfg and lsblk -f.

How To Ask Questions The Smart Way | Help Vampires

Arch Linux | x86_64 | GPT | EFI boot | grub2 | systemd | LVM2 on LUKS
Lenovo x121e | Intel(R) Core(TM) i3-2367M CPU @ 1.40GHz GenuineIntel | Intel Centrino Wireless-N 1000 | US keyboard with Euro | 320G 7200 RPM Seagate HDD


#3 2013-10-18 06:23:31

From: Cape Town, South Africa
Registered: 2012-08-16
Posts: 510

Re: linux-lts 3.10.16-1 unable to find /dev/sda2 crypt device

Try place 'encrypt' after 'udev'
Or remove autodetect
and run mkinitcpio -p linux

bitcoin: 1G62YGRFkMDwhGr5T5YGovfsxLx44eZo7U


Board footer

Powered by FluxBB