You are not logged in.

#1 2013-10-31 12:40:18

MericQ7
Member
Registered: 2013-10-31
Posts: 3

Problem with Arch linux.

Hello first of all, im new at this forum and i hope i will have a good helpfull time here.
And im not sure if im in the right section for posting this.

Im getting this error after rebooting my Arch Linux 'without' the iso.

GNU GRUB Version 2.00

Minimal BASH-like line editing is supported. For the first word, TAB lists possible command completions. Anywhere else TAB lists possible device or file completions.

grub>

Offline

#2 2013-10-31 13:21:02

VanillaFunk
Member
From: MA. USA
Registered: 2013-06-10
Posts: 396
Website

Re: Problem with Arch linux.

i dont use grub but since you are new to arch there is a wiki page for almost everything

https://wiki.archlinux.org/index.php/Grub

hopefully that helps if not someone who uses grub may be of better service

-- further --

if you only use arch linux and not another os on a dual boot...
you could give syslinux a try

https://wiki.archlinux.org/index.php/Syslinux


archx86_64 : awesomewm
https://github.com/dreemsoul

Remeber to feed the squirrels

Offline

#3 2013-10-31 14:25:25

MericQ7
Member
Registered: 2013-10-31
Posts: 3

Re: Problem with Arch linux.

Thanks for the wiki site, but i cant find the solution i need...
Anyone else who can help me?

Offline

#4 2013-10-31 14:41:50

karol
Archivist
Registered: 2009-05-06
Posts: 25,433

Re: Problem with Arch linux.

Boot using a liveCD and make sure you did setup grub right.
Re-read the installation guide.

Offline

#5 2013-10-31 14:43:35

MericQ7
Member
Registered: 2013-10-31
Posts: 3

Re: Problem with Arch linux.

karol wrote:

Boot using a liveCD and make sure you did setup grub right.
Re-read the installation guide.

Can i also use .iso for booting and resettuping the grub?

Offline

#6 2013-10-31 14:44:42

ewaller
Administrator
From: Pasadena, CA
Registered: 2009-07-13
Posts: 13,800

Re: Problem with Arch linux.

Moving to Newbie Corner.

Might I suggest you read the article linked in my signature and then edit the title of the thread to change it to something a bit more useful.  Respectfully, the problem is not with Arch, but rather with how you installed it.

Provide us with more information.  Are you using BIOS or UEFI?  What is your partitioning scheme? What file systems are you using? What does your grub.conf file look like? Where is your root partition?
Why did Grub dump you into the shell?  It does tell you; please tell us.

One cannot expect meaningful help when your requests for help have been content free.


Nothing is too wonderful to be true, if it be consistent with the laws of nature -- Michael Faraday
You assume people are rational and influenced by evidence.  You must not work with the public much. -- Trilby
----
How to Ask Questions the Smart Way

Online

#7 2013-10-31 14:45:01

karol
Archivist
Registered: 2009-05-06
Posts: 25,433

Re: Problem with Arch linux.

MericQ7 wrote:
karol wrote:

Boot using a liveCD and make sure you did setup grub right.
Re-read the installation guide.

Can i also use .iso for booting and resettuping the grub?

Yes. Be sure to read https://wiki.archlinux.org/index.php/Change_Root

Offline

#8 2013-10-31 16:57:02

w201
Member
Registered: 2012-10-04
Posts: 243

Re: Problem with Arch linux.

I second what VanillaFunk said...on systems where I couldn't get grub working properly, eventhough I had read the installation instructions and followed them exactly, several times, and the OS still failed to boot, installing syslinux solved the problem.

Offline

#9 2013-10-31 17:06:37

teateawhy
Member
From: GER
Registered: 2012-03-05
Posts: 1,077
Website

Re: Problem with Arch linux.

w201 wrote:

I second what VanillaFunk said...on systems where I couldn't get grub working properly, eventhough I had read the installation instructions and followed them exactly, several times, and the OS still failed to boot, installing syslinux solved the problem.

I realize that you needed a working solution, and syslinux works best for you, but you should have considered reporting this as a bug in GRUB.

Offline

#10 2013-10-31 17:18:29

VanillaFunk
Member
From: MA. USA
Registered: 2013-06-10
Posts: 396
Website

Re: Problem with Arch linux.

That being said ... perhaps MericQ7 you should read through

http://savannah.gnu.org/bugs/?group=grub

Quite possible some one already reported the issue and mayhaps there is a solution
if not well heres a place to report it

-- above == misread --

that happens to me tongue

thought i read that MericQ7 had followed the wiki exactly and was told he shoulda reported the bug

Last edited by VanillaFunk (2013-10-31 23:33:18)


archx86_64 : awesomewm
https://github.com/dreemsoul

Remeber to feed the squirrels

Offline

#11 2013-10-31 17:19:58

karol
Archivist
Registered: 2009-05-06
Posts: 25,433

Re: Problem with Arch linux.

VanillaFunk wrote:

Quite possible some one already reported the issue

What issue?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB