You are not logged in.

#1 2013-11-14 16:24:04

karol
Archivist
Registered: 2009-05-06
Posts: 25,431

Forum timeouts and server errors

In the last two days I've been experiencing intermittent problems with the forum: when I click a link to a thread or post sometimes I can't get it to load. I have to wait about a minute and try again. The same issue occurs when I try to submit a post.

I'm not maxing out my internet connection, other websites are working fine.

Should I post this to the ML?

Offline

#2 2013-11-14 16:31:41

jasonwryan
Forum & Wiki Admin
From: .nz
Registered: 2009-05-09
Posts: 19,077
Website

Re: Forum timeouts and server errors

Wait and see if anyone else is experiencing it. I get it from time to time, but suspect my conection is responsible more often than not.

I also haven't noticed an uptick in frequency over the last week; nor does it happen when trying to submit a post, just when browsing*




* Having said that, my browsing rate is probably similar to your posting one... smile


Arch + dwm   •   Mercurial repos  •   Github

Registered Linux User #482438

Offline

#3 2013-11-14 21:15:30

karol
Archivist
Registered: 2009-05-06
Posts: 25,431

Re: Forum timeouts and server errors

If I run into this once a week it's absolutely not a problem, but it has happened over 20 times in the last ~48 hours, that's why I'm asking.

Maybe it's just the universe trying to tell me something ... That's too bad, because I'm very good at not listening ;-P

Offline

#4 2013-11-17 12:00:01

karol
Archivist
Registered: 2009-05-06
Posts: 25,431

Re: Forum timeouts and server errors

It happened four times in the last hour. When I wanted to post https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php … 6#p1350626 I got

An error was encountered
Error: Unable to update user visit data.

Offline

#5 2013-11-17 12:23:10

Pierre
Developer
From: Bonn
Registered: 2004-07-05
Posts: 1,950
Website

Re: Forum timeouts and server errors

Is it always this error? Looks like a DB overload then. FluxBB scales pretty bad.

Offline

#6 2013-11-17 12:26:31

karol
Archivist
Registered: 2009-05-06
Posts: 25,431

Re: Forum timeouts and server errors

This is only the second time I saw it in the pat week. Once was about 5 days ago and today was the second, when I wanted to post https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php … 6#p1350626

Mostly it's just pages loading, loading, loading and never getting anywhere. If I come back in a minute or two, they usually load w/o a problem.

Offline

#7 2013-11-17 12:28:52

Pierre
Developer
From: Bonn
Registered: 2004-07-05
Posts: 1,950
Website

Re: Forum timeouts and server errors

Could be. A few search queries in the forums can block the whole system.

Offline

#8 2013-11-17 12:29:42

WorMzy
Forum Moderator
From: Scotland
Registered: 2010-06-16
Posts: 5,380

Re: Forum timeouts and server errors

I had a problem connecting about 30-45 mins ago. Just got a standard could not connect page from Firefox. Other sites were loading fine.


Sakura:-
Mobo: ASUS P8Z77-V PRO // Processor: Intel Core i7-3770K 3.4GHz // GFX: nVidia GeForce GTX 970 Ti // RAM: 32GB (4x 8GB) Corsair DDR3 (@ 2133MHz) // Storage: 1x 3TB Seagate SATAII 5x 1TB Samsung SATAII, 2x 120GB Corsair SSD

Offline

#9 2013-11-17 12:33:13

Pierre
Developer
From: Bonn
Registered: 2004-07-05
Posts: 1,950
Website

Offline

#10 2013-11-17 15:16:30

fsckd
Forum Moderator
Registered: 2009-06-15
Posts: 3,566

Re: Forum timeouts and server errors

Though this thread is older, the other one has more info. Please follow the link in Pierre's post just above mine.

Sorry karol. Closing.


aur S & M :: forum rules :: Community Ethos
Resources for Women, POC, LGBT*, and allies

Offline

Board footer

Powered by FluxBB