You are not logged in.

#1 2014-01-27 19:04:42

LessWire
Member
From: Bavaria
Registered: 2010-06-14
Posts: 39

[solved] no keyboard although "keyboard" hook is configured

I run the latest 3.13 kernel on several systems without problems.

But on a Intel atom board the usb keyboard doesn't work anymore, nothing happens when pressing a key although mkinitcpio.conf includes the "keyboard" hook as recommended now:

HOOKS="base udev keymap block filesystems keyboard fsck consolefont"

Of course i had this line before running mkinitcpio.

Thanks for tips,
LW

Last edited by LessWire (2014-01-29 18:06:36)

Offline

#2 2014-01-28 00:09:21

graysky
Member
From: /run/user/1000
Registered: 2008-12-01
Posts: 8,343
Website

Re: [solved] no keyboard although "keyboard" hook is configured

-1 or -2?  I believe this was patched and fixed in -2.

Last edited by graysky (2014-01-28 00:09:40)


CPU-optimized Linux-ck packages @ Repo-ck  • AUR packagesZsh and other configs

Offline

#3 2014-01-28 07:59:43

brain0
Developer
From: Aachen - Germany
Registered: 2005-01-03
Posts: 1,382

Re: [solved] no keyboard although "keyboard" hook is configured

If this is a problem with 3.13-2, please go to https://bugs.archlinux.org/task/38671 and comment.

Offline

#4 2014-01-29 16:46:27

LessWire
Member
From: Bavaria
Registered: 2010-06-14
Posts: 39

Re: [solved] no keyboard although "keyboard" hook is configured

It's -1.

Thank you, i'll try with -2.

Offline

#5 2014-01-29 18:01:21

LessWire
Member
From: Bavaria
Registered: 2010-06-14
Posts: 39

Re: [solved] no keyboard although "keyboard" hook is configured

Tested 3.13.1-1 now and the keyboard works. smile

Last edited by LessWire (2014-01-29 18:01:43)

Offline

#6 2014-01-29 19:30:04

graysky
Member
From: /run/user/1000
Registered: 2008-12-01
Posts: 8,343
Website

Re: [solved] no keyboard although "keyboard" hook is configured

LessWire wrote:

Tested 3.13.1-1 now and the keyboard works. smile

Guessing it would work under 3.13-2 as well tongue


CPU-optimized Linux-ck packages @ Repo-ck  • AUR packagesZsh and other configs

Offline

#7 2014-01-30 05:17:52

LessWire
Member
From: Bavaria
Registered: 2010-06-14
Posts: 39

Re: [solved] no keyboard although "keyboard" hook is configured

graysky wrote:

Guessing it would work under 3.13-2 as well tongue

I'll hope so. Or take one from Yamaha, sounds better and always works smile

I have a new problem with 3.13 and my LTE connection now, dialing in is ok but wwan and dhcpd won't work, i don't get providers data anymore. Again i had to switch back to 3.12 for now.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB