You are not logged in.

#1 2006-01-28 15:28:04

christianpurefoy
Member
Registered: 2005-10-16
Posts: 136

xmms not opening

i click on my xmms icon in my xfce-panel and nothing happens (the command is xmms, and i've tried changing it to /usr/bin/xmms)... i open a terminal and type xmms and nothing happens...

a couple of days ago it was working fine with both these options. The only way i can now get xmms to open no is either to go /usr/bin/xmms, or to click on an mp3 file...

is this an arch problem or xfce4? does anyone know how to set it right? (i tried pacman -R xmms, but it only comes up with

error: this will break the following dependencies:
xmms: is required by xfce4-xmms-plugin

thanks,
christian

Offline

#2 2006-01-28 15:30:33

mpie
Member
From: 404 Not found
Registered: 2005-03-06
Posts: 649

Re: xmms not opening

pacman -Rd xmms ... will ignore deps

Offline

#3 2006-01-28 15:39:01

christianpurefoy
Member
Registered: 2005-10-16
Posts: 136

Re: xmms not opening

hmm- still doesn't work... i have a suspicion it has something to do with user priviliges. In root in a terminal, typing xmms works... how can i put user priviliges on xmms? (i have my user in audio and optical...)

Offline

#4 2006-01-28 16:51:29

scarecrow
Member
From: Greece
Registered: 2004-11-18
Posts: 714

Re: xmms not opening

Does "pacman -Sy bmp" and then firing "beep-media-player" work?
If it does then you must have installed some GTK/pango version from testing, whick kills the archaic, GTK 1.2 based xmms...


Microshaft delenda est

Offline

#5 2006-01-28 17:49:36

christianpurefoy
Member
Registered: 2005-10-16
Posts: 136

Re: xmms not opening

same problem with beep-media-player... won't launch from xfce4 panel or from my user in terminal. It will in root terminal though...

Offline

#6 2006-01-29 06:19:27

scarecrow
Member
From: Greece
Registered: 2004-11-18
Posts: 714

Re: xmms not opening

Any chance that your current user got deregistered from the usual groups for multimedia? ( optical, video, audio and storage ).


Microshaft delenda est

Offline

#7 2006-01-29 10:28:22

christianpurefoy
Member
Registered: 2005-10-16
Posts: 136

Re: xmms not opening

in /etc/group i have my user by disk, wheel, audio, optical, users... the only thing is that by disk, wheel, audio, optical, it has an exclamation mark...

eg:

audio:!:92:christian

Offline

#8 2006-02-02 18:50:53

christianpurefoy
Member
Registered: 2005-10-16
Posts: 136

Re: xmms not opening

sorted it... for some reason xfce4 already had the program open but was not displaying it, and had saved those settings so it wouldn't go away.

opening up a terminal and typing 'killall xmms' sorted it. works fine now. thanks for everyones help!

Offline

Board footer

Powered by FluxBB