You are not logged in.

#1 2014-03-13 02:28:07

GeneArch
Member
Registered: 2013-07-28
Posts: 6

texlive / luatex problem during update

Updating today I get:

>>> texlive: recreating all formats...
luatex: error while loading shared libraries: libEGL.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory

libEGL.so.1 exists:

# ls -l /usr/lib/libEGL.so.1
0 lrwxrwxrwx 1 root root 15 Mar 12 22:14 /usr/lib/libEGL.so.1 -> libEGL.so.1.1.0*

# s -l /usr/lib/libEGL.so.1.1.0
0 lrwxrwxrwx 1 root root 29 Mar 12 10:03 /usr/lib/libEGL.so.1.1.0 -> /usr/lib/mesa/libEGL.so.1.0.0*

# ls -l /usr/lib/mesa/libEGL.so.1.0.0
148 -rwxr-xr-x 1 root root 147712 Mar 12 10:03 /usr/lib/mesa/libEGL.so.1.0.0*


The following packages were updated:
texlive-bibtexextra-2013.33039-1  texlive-bin-2013.30973-8
               texlive-core-2013.33063-1  texlive-fontsextra-2013.33010-1  texlive-formatsextra-2013.31958-1
               texlive-games-2013.32919-1  texlive-genericextra-2013.32809-1  texlive-htmlxml-2013.33024-1
               texlive-humanities-2013.33061-1  texlive-langcjk-2013.32895-1
               texlive-langcyrillic-2013.32509-1  texlive-langextra-2013.32796-1
               texlive-langgreek-2013.32527-1  texlive-latexextra-2013.33063-1  texlive-music-2013.32525-1
               texlive-pictures-2013.33045-1  texlive-plainextra-2013.32911-1  texlive-pstricks-2013.33056-1
               texlive-publishers-2013.33042-1  texlive-science-2013.32850-1

Any suggestions how to fix?

Offline

#2 2014-03-13 02:42:17

Scimmia
Bug Wrangler
Registered: 2012-09-01
Posts: 5,126

Re: texlive / luatex problem during update

Related bug report: https://bugs.archlinux.org/task/39374

Basically there's a typo in the symlinks in the mesa-libgl 10.1.0-3 package. Downgrade to the -2 packages for mesa and mesa-libgl and you should be fine.

Last edited by Scimmia (2014-03-13 02:52:03)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB