You are not logged in.

#1 2014-04-13 14:31:07

CLFAS
Member
Registered: 2014-04-13
Posts: 37

[SOLVED] White screen then restart at beginning of install.

Hi,

I'm struggling with installing on my laptop (Acer Aspire 5532). After it completes loading "archiso.img" I get a white screen for about 3 seconds then a reboot, back to the original menu.
I assumed, given that it was a white screen, that it was an issue with the resolution so I've tried "nomodeset" and "vga=782" (and other vga values) but I end up with the same result, I'm guessing it is a kernel issue.

Note: only one of my RAM sticks is properly recognised.

Laptop specs:

Bios: InsydeH2O Version V1.11
CPU: AMD Athlon x2 L310 ~1.2GHz
Memory: Samsung 2048MB RAM DDR2 single-channel 241.3MHz Part number: M4 70T5663EH3-CF7
MOBO: Acer Aspire 5532. Chipset: AMD 780G.
GPU: ATi Radeon HD 3200. 256MB 500MHz

Thanks in advance.

EDIT:

Current installed OS: Windows 7 Ultimate x64 SP1

HDD has 4 partitions: 100MB NTFS boot flag, 413.12GB NTFS (Win7 OS), 19.53GB ext4 (for future Arch OS), 33.01GB ext4 (for future Arch storage).

Last edited by CLFAS (2015-12-19 22:51:16)


Words cannot describe how beautiful you are...

But numbers can. 4/10

Offline

#2 2014-04-13 16:21:07

simbasad24
Member
From: Chandannagar, India
Registered: 2014-04-13
Posts: 8

Re: [SOLVED] White screen then restart at beginning of install.

Did you verify the integrity of the iso before doing anything? Since you are on Windows, download this software from here: http://www.winmd5.com/download/winmd5free.zip. Open the software then browser to the arch iso. Next, if you have downloaded the April snapshot paste this into the last text box : ae8caf8cd356dfcc24a4b645fd815185. Then click verify. If both the values match, We will see from there. If it doesn't you have a corrupted iso. Also do mention if you are doing it via usb or cd. And tell us what method you are using to get the arch linux iso on your usb.

Last edited by simbasad24 (2014-04-13 16:22:39)


Keep It Simple, Stupid

Offline

#3 2014-04-13 16:38:58

CLFAS
Member
Registered: 2014-04-13
Posts: 37

Re: [SOLVED] White screen then restart at beginning of install.

Both values match. I have tried with USB then CD and got the same result. I used USBWriter V1.2 to put it on USB, although I'm just using the CD now since there is less chance of running into errors with the files themselves so any USB info is moot.


Words cannot describe how beautiful you are...

But numbers can. 4/10

Offline

#4 2014-04-13 17:32:56

simbasad24
Member
From: Chandannagar, India
Registered: 2014-04-13
Posts: 8

Re: [SOLVED] White screen then restart at beginning of install.


Keep It Simple, Stupid

Offline

#5 2014-04-13 18:07:15

CLFAS
Member
Registered: 2014-04-13
Posts: 37

Re: [SOLVED] White screen then restart at beginning of install.

simbasad24 wrote:

All agp modes gave a white screen. I saw EDD probing a split second before the white screen (literally for a fraction of a second) but that was "ok".


Words cannot describe how beautiful you are...

But numbers can. 4/10

Offline

#6 2014-04-13 18:25:47

x33a
Forum Moderator
Registered: 2009-08-15
Posts: 3,307
Website

Re: [SOLVED] White screen then restart at beginning of install.

I would say, first remove the unrecognized memory stick, and then give it a try.

Offline

#7 2014-04-13 21:53:04

CLFAS
Member
Registered: 2014-04-13
Posts: 37

Re: [SOLVED] White screen then restart at beginning of install.

x33a wrote:

I would say, first remove the unrecognized memory stick, and then give it a try.

I took it out then tried, still got white screen. I rebooted, went into Hardware info, pressed back, typed menu then started install. That seemed to fix it, so not sure if it was a combination of that and taking out the faulty stick.

Either way, it's fixed now, thanks.


Words cannot describe how beautiful you are...

But numbers can. 4/10

Offline

Board footer

Powered by FluxBB