You are not logged in.

#1 2014-06-12 10:09:10

Minsc
Member
Registered: 2012-07-16
Posts: 78

[SOLVED] Urxvt increasing font size problems.

Hello,

I'm having some problems getting Urxvt to increase my terminus font size.

I have installed aur/urxvt-font-size-git and have the following in my .Xdefaults:

URxvt.keysym.Control-Up: 	\033[1;5A
URxvt.keysym.Control-Down: 	\033[1;5B
URxvt.keysym.Control-Left:	\033[1;5D
URxvt.keysym.Control-Right:	\033[1;5C

URxvt.iso14755: false
URxvt.iso14755_52: false

URxvt.keysym.Control-minus:     perl:font-size:increase
URxvt.keysym.Control-equal:   perl:font-size:decrease

URxvt.keysym.Shift-Control-V: perl:clipboard:paste
URxvt.perl-ext-common: default,clipboard

URxvt.font: xft:terminus:size=9
!URxvt.font: -xos4-terminus-bold-r-normal--12-120-72-72-c-60-iso8859-1

URxvt.antialias: false

Running

xrdb ~/.Xdefaults && urxvt

returns no errors, however Control-Minus/Equal do not increase my font size. I have tried swapping the URxvt.font values between the commented/uncommented lines but it still doesn't work.

Am I missing something?

Thanks

Edit: I am using I3 as my WM and I don't have any mappings that would conflict.

Last edited by Minsc (2014-07-03 19:26:48)

Offline

#2 2014-06-19 01:13:16

Minsc
Member
Registered: 2012-07-16
Posts: 78

Re: [SOLVED] Urxvt increasing font size problems.

I really hate to bump my threads, but has anyone got a working I3 + urxvt font-size increase/decrease binding that works that they can share? Thanks..

Offline

#3 2014-06-19 09:15:56

n125
Member
Registered: 2011-12-30
Posts: 35

Re: [SOLVED] Urxvt increasing font size problems.

Minsc wrote:
URxvt.perl-ext-common: default,clipboard

Looking at the wiki entry for this extension, it appears that you're missing font-size in this line. Try adding it and seeing if it helps.

Offline

#4 2014-07-03 19:26:26

Minsc
Member
Registered: 2012-07-16
Posts: 78

Re: [SOLVED] Urxvt increasing font size problems.

n125 wrote:
Minsc wrote:
URxvt.perl-ext-common: default,clipboard

Looking at the wiki entry for this extension, it appears that you're missing font-size in this line. Try adding it and seeing if it helps.

Wow, can't believe I missed that. Thanks!

Offline

Board footer

Powered by FluxBB