You are not logged in.

#1 2014-07-10 17:42:55

FirstZero
Member
Registered: 2014-07-10
Posts: 1

Audio doesnt work..

Yo,

I installed arch today on my other PC. The first thing I noticed was that every time this output in tty1 after booting appeared:

[     6.600669] snd_intel8c0 0000:00:08.0: AC´97 1 access is not valid [0xffffffff], removing mixer.
[      6.603082] snd_intel8x0 0000:00:08.0: Unable to initialize codec #1

I reinstalles alsa but still doesnt work.

Output of my lspci:

00:00.0 Host bridge [0600]: ULi Electronics Inc. M1695 Host Bridge [10b9:1695]
    00:01.0 PCI bridge [0604]: ULi Electronics Inc. PCI Express Root Port [10b9:524b]
    00:02.0 PCI bridge [0604]: ULi Electronics Inc. PCI Express Root Port [10b9:524c]
    00:03.0 PCI bridge [0604]: ULi Electronics Inc. PCI Express Root Port [10b9:524d]
    00:04.0 Host bridge [0600]: ULi Electronics Inc. M1689 K8 Northbridge [Super K8 Single Chip] [10b9:1689]
    00:05.0 PCI bridge [0604]: ULi Electronics Inc. AGP8X Controller [10b9:5246]
    00:06.0 PCI bridge [0604]: ULi Electronics Inc. M5249 HTT to PCI Bridge [10b9:5249]
    00:07.0 ISA bridge [0601]: ULi Electronics Inc. M1563 HyperTransport South Bridge [10b9:1563] (rev 70)
    00:07.1 Bridge [0680]: ULi Electronics Inc. M7101 Power Management Controller [PMU] [10b9:7101]
    00:08.0 Multimedia audio controller [0401]: ULi Electronics Inc. M5455 PCI AC-Link Controller Audio Device [10b9:5455] (rev 20)
    00:12.0 IDE interface [0101]: ULi Electronics Inc. M5229 IDE [10b9:5229] (rev c7)
    00:13.0 USB controller [0c03]: ULi Electronics Inc. USB 1.1 Controller [10b9:5237] (rev 03)
    00:13.1 USB controller [0c03]: ULi Electronics Inc. USB 1.1 Controller [10b9:5237] (rev 03)
    00:13.2 USB controller [0c03]: ULi Electronics Inc. USB 1.1 Controller [10b9:5237] (rev 03)
    00:13.3 USB controller [0c03]: ULi Electronics Inc. USB 2.0 Controller [10b9:5239] (rev 01)
    00:18.0 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration [1022:1100]
    00:18.1 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map [1022:1101]
    00:18.2 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller [1022:1102]
    00:18.3 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control [1022:1103]
    03:00.0 SATA controller [0106]: JMicron Technology Corp. JMB360 AHCI Controller [197b:2360]
    04:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation NV44A [GeForce 6200] [10de:0221] (rev a1)

I really hope for help.. Thanks ahead!

Offline

#2 2014-07-11 05:22:55

Ziusudra
Member
Registered: 2014-04-19
Posts: 84

Re: Audio doesnt work..

Offline

Board footer

Powered by FluxBB